"קנדה לא מוכנה לקבל את העובדה שהקהילה הבינלאומית מערערת על קיומה של מדינת ישראל". דברי ראש ממשלת קנדה, סטיבן הארפר, בנאומו השבוע במליאת כנסת ישראל / טור העורך מאת גל שור
ר"מ קנדה סטיבן הארפר, ששהה בארץ ארבעה ימים ואף נפגש עם ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס, הוא עוף מוזר ונדיר בעולם הפוליטיקה הגלובאלית. ראש ממשלה קונסרבטיבי המנהיג מדינה ליברלית בעלת 20 ומשהו מיליון בני אדם, משאבי טבע אדירים ונגיעה מזערית למדי של אזרחיה למה שקורה אצלם מעבר לאף.
אבל כמו ראש ממשלת ספרד לשעבר, הארפר מתגלה בשמונה שנות כהונתו האחרונות כחבר אמת של מדינת ישראל וה"קייס" הישראלי. על אפה וחמתה של התקשורת הליברלית, כאן ושם, הוא לא מהסס לפרוש את משנתו בדבר צדק, היסטוריה ואמונה, מהדורה מודרנית של מגי טאצ'ר או רונלד רייגן. וכולנו צריכים להעריך אותו על כך.
במהלך נאומו בכנסת אמר הארפר כי "מדינת ישראל הוקמה כדי שיהודים יוכלו למצוא מקלט ולשגשג. החרמות על ישראל הם הפנים של האנטישמיות החדשה. זו רשעות לכנות את מדינת ישראל מדינת אפרטהייד". בתגובה התפרץ לעברו ח"כ טאלב אבו עראר ויצא מהאולם. הח"כים היהודים מנגד נעמדו ופרצו במחיאות כפיים סוערות.
הארפר: "כפי שאנו תומכים בישראל ובזכותה להגן על עצמה, כך אנו תומכים בעתיד של שלום. כולי תקווה שהעם הפלסטיני יבחר לחיות בשלום ושלווה לצד ישראל, אם כך יהיה אני בטוח שהראשונה לקדם זאת ברכה תהיה ישראל".
הוא המשיך וטען בנאומו כי את המדינה היהודית האחת קל מאד לבודד, "אבל זה דבר לא מקובל; באופן פשוט מעשה כזה מסמל טעות או חולשה". הוא הסביר כי התופעה הזאת היא בעצם האנטישמיות החדשה. "מוטציות של מחלה ישנה של אנטישמיות שהיא תוצר של בורות שהובילה למקומות אפלים והיא עדיין קיימת…
היום מתרגמים אותה בצורה יותר מתוחכמת", הסביר. "מחרימים עסקים או מסחר עם ישראל, מסתירים את המציאות שיש חרם על אקדמיה". לטענתו, "בזוי שמכנים זאת באופן גלוי כמדינת אפטהייד – זו רשעות ואלו הפנים של האנטישמיות החדשה".
הארפר התייחס גם לבעיה האיראנית והדגיש כי קנדה לא תאפשר לטהרן להתחמש בנשק גרעיני. "אם התקוות של הסכם ז'נבה לא יתממשו, קנדה תפעיל כוח חזק כדי לחדש את הסנקציות". הרפר סיים את דבריו ואמר: "ישראל, באש ובמים נעמוד לצדכם"!
מנגד פורסם השבוע באתר האינטרנט באנגלית Times of Israel סקר דעת קהל חדש שנערך בארץ ובו נשאלו אזרחי המדינה על יחסם לנשיא ארה"ב ברק אובמה. רק שליש מהנסקרים הביעו את דעתם שהנשיא האמריקאי יעשה את כל שלאל ידו וימנע את הפיכת איראן למעצמה גרעינית. 64% ציינו כי אינם מאמינים לדבריו ומעשיו של אובמה בנושא.
כצפוי, הרייטינג של אובמה בארץ עולה כשמדובר בגברים ונשים; רק 33 אחוז מהגברים בארץ הביעו הערכה וחיבה לנשיא, בעוד שבמגזר הנשי עולה מדד הפופולריות שלו ל-50%.
החדשות הטובות מבחינת הנשיא (אם הסקר הזה בכלל מזיז לו; סביר להניח שלא): מבחינת הפופולריות שלו בדעת הקהל הישראלית הוא ניצב עם 33% הרבה מעל האהדה לשרים נפתלי בנט (31%) או יאיר לפיד (30%) אבל הרבה מתחת לראש הממשלה בנימין נתניהו הנהנה מ-51% תמיכה ואהדה בסקר.
כל מה שיש לי להגיד על המימצאים הללו: לביל קלינטון זה לא היה קורה…
בברכת שבוע רגוע ותפילה חרישית לגשם!