השאלה אם אנחנו צריכים זוגיות כדי להשלים את עצמנו או שזה רק הפחד מלהיות לבד היא מרכזית וחשובה וחלק מתהליך לפני או בזמן זוגיות
"הוא אוהב אותה. היא אוהבת אותו.
לאט לאט מתרקם
משהו בלבבו, משהו בלבבה -
לך תדע מה זאת אהבה".
כמטפלת תקשורתית , יום האהבה הוא הזדמנות מושלמת לדבר על משהו שאני עדה לו כל יום בקליניקה, ה"רולקוסטור" הרגשי של מערכות יחסים – החיפוש אחר אהבה, ואז האתגרים לאילו הנמצאים כבר בזוגיות. זה נשמע פרדוקס, אבל האמת היא שיום האהבה הקופידוני יכול להפוך לזירה של לחצים וציפיות, לרווקים ולאלה שבמערכות יחסים. לכל אחד יש דימוי של מה שהוא חושב שזוגיות אמורה להיות, ולעיתים קרובות יום האהבה מחדד את הפער הזה בין המציאות לפנטזיה.
זה לא סוד שכולם מייחלים לחצי השני המושלם, אבל יש מי שמחפש אותו בכל מקום – מהסופרמרקט ועד לאפליקציית היכרויות הכי חמה. ויש כאלה שבמערכת זוגית, ותוהים האם זאת מערכת הזוגית שלה ייחלו? השאלה היא: האם אנחנו באמת צריכים זוגיות כדי להשלים את עצמנו או שזה רק הפחד מלהיות לבד?
ראשית, נתחיל מהמיתוס שאנחנו חייבים להיות שלמים ומושלמים לפני שנכנסים לזוגיות. זוגיות זה תהליך, כמו ללמוד לנהוג. אתה מתחיל עם תיאוריה, אבל רק כשאתה מתחיל לנהוג בפועל אתה לומד איך להתמודד עם הכבישים הפניות, והמכשולים של החיים.
במציאות, רובנו נכנסים לזוגיות כשאנחנו עדיין בתהליך גדילה ולמידה. לא צריך לחכות להיות ״מוכנים" לזוגיות. זוגיות היא לא התחנה הסופית של המסע שלך להתפתחות אישית, אלא חלק חשוב ואינטגרלי של המסע, מסע החיים.
האשליה הגדולה ביותר של רוב האנשים- ׳הזוגיות תפתור לי את כל הבעיות׳. הרגשיות והנפשיות, ולפעמים הכלכליות. יש אנשים שחושבים שכשיהיו בזוגיות, פתאום כל החרדות ייעלמו, העצמת הבטחון העצמי תגיע מעצמה, והחיים יהפכו לסיפור אהבה מתוק עם סוף מאושר. ככה מכרו לנו סוף של ״והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה״.
אבל המציאות חושפת בפנינו תמונה שונה. זוגיות אינה שיקוי פלא לבעיות הרגשיות שלנו. נכון, היא יכולה להוסיף תמיכה ואהבה לחיינו, אבל היא לא פותרת אוטומטית את כל החרדות או הדאגות. למעשה, לעיתים זוגיות יכולה להביא לפני השטח דווקא אתגרים לא פתורים שדורשים עבודה פנימית והתמודדות משותפת, והנה הפאנצ׳ ליין – בן זוג אמיתי יכיל את העבודה הזו, ישקף אותה, ואם לא תברחו (מפחד חשיפה), רק תצמחו . יחד.
השאלה אם אנחנו צריכים זוגיות כדי להשלים את עצמנו או שזה רק הפחד מלהיות לבד היא מרכזית וחשובה וחלק מתהליך לפני, או בזמן זוגיות.
בואו נבין:
1. התמודדות עם הפחד מהבדידות
לעיתים, החיפוש אחר זוגיות נובע מפחד עמוק מלהיות לבד. האם אנחנו רוצים זוגיות מכיוון שאנו מעריכים את הערך שהיא מוסיפה לחיינו, או מכיוון שאנו חוששים להיות לבד עם עצמנו?
2. מציאת השלמות בעצמך
יש טענה שאדם צריך להיות שלם בעצמו לפני שהוא נכנס לזוגיות. זה אומר שהזוגיות אינה המקום למצוא את השלמות האישית, אלא לחלוק אותה עם מישהו אחר.
3. האם זוגיות היא תחליף לאושר אישי?
לעיתים נדמה לנו שזוגיות תביא לנו אושר ושלמות, אבל זה יכול להיות ממשק חיצוני לפתרון בעיות פנימיות. האושר האמיתי והשלמות צריכים לבוא מתוך עצמנו.
4. הבחירה להיות לבד
לעיתים, להיות לבד זו בחירה מודעת ולא תוצאה של נסיבות. היכולת להיות לבד ולהרגיש בנוח עם זה יכולה להיות סימן של עצמאות רגשית ובגרות.
5. התמודדות עם העצמאות שלנו
האם אנחנו יכולים להיות עצמאיים ושלמים בלעדי זוגיות? היכולת להיות מאושרים ומסופקים בחיים ללא תלות בזוגיות היא כוח גדול. חלק של בגרות רגשית ועצמאות.
6. הזוגיות כהרחבה ולא כמילוי
זוגיות אידיאלית אינה מילוי לחסר, אלא הרחבה של החיים שלנו. היא מאפשרת שיתוף וחוויות משותפות, אבל לא צריכה להיות המרכיב היחיד או העיקרי לשלמות שלנו.
בסופו של דבר, החשיבות היא להיות אמיתיים עם עצמנו לגבי מה שאנחנו רוצים וצריכים. האם אנחנו מחפשים זוגיות מתוך פחד או מתוך רצון אמיתי לשתף את חיינו עם מישהו אחר? להיות פתוחים לצמוח עם מישהו מבחינה רגשית, כי בכל מערכת זוגית יגיעו החלקים שאתם פחות אוהבים, שאיתם צריך להתמודד. התשובה לשאלה זו יכולה להוביל אותנו לבחירות יותר מודעות ובריאות בנוגע לזוגיות ולחיים האישיים שלנו, לבחור לא רק את סינדרלה והנסיך, אלא את האדם היציב שיהיה שם להקשיב, להכיל וללמד אתכם על עצמכם. .
זוגיות אינה גורמת לחיינו להפוך לסיפור פנטזיה; היא יותר דומה לספר עם פרקים שונים, חלקם מאתגרים וחלקם מעצימים. היא דורשת עבודה, הבנה, תקשורת והתמודדות עם המציאות – לא תמיד דברים יסתדרו מעצמם, אלא דרך שיתוף פעולה וגישה מודעת לקשר. אז אם אתם חוגגים את יום האהבה עם בחיר ליבכם, עם אהבה חדשה או לבד – זה הכל חלק מתהליך קסום שנקרא מסע החיים.
ד״ר אתל לייט (אור) דוקטור לפסיכולוגיה חיובית, חוקרת את התקשורת האנושית ומערכות יחסים. לייט היא אשת תקשורת ומדיה, סופרת של שלושה רבי מכר, ומרצה לפסיכולוגיה ועסקים. תקשורת מקרבת: קבוצות ופגישות אינדיבידואליות –
media@DrEtelLeit.com
www.DrEtelLeit.com