קרן MENSCH הבינלאומית וסטיבן גייגר, מייסד הקרן, הציגו השבוע את תוכנית יום השואה הבינלאומית באמצעות פרס הוקרה לזוכה פרס האוסקר הכפול, ברנקו לוסטיג, ניצול שואה יהודי ומפיק הסרטים "רשימת שינדלר" "גלדיאטור. הערב נערך באולמי ה"רייטרס גילד" של הוליווד בנוכחות מרשימה של ניצולי שואה.
האירוע נפתח בנגינת 'ירושלים של זהב' ושירה של החזנית אסתר ליאון שוורץ, שהיא עצמה היתה ילדה ניצולת שואה.לאחר מכן עלו לבמה בזה אחר זה שמונה מרצי אורח מכובדים ובליווי קטעי וידאו ניהלו את טכס הזיכרון מרגש ביותר.
סטיבן גייגר, מייסד "קרן מענטש הבינלאומית" אמר: "האירוע השנה מתקיים בחודש ינואר כדי להנציח את יום הזיכרון הבינלאומי לשואה זוהי הזכות שלנו לכבד את ברנקו לוסטיג, ניצול שואה שהפיק יחד עם סטיבן שפילברג בשנת 1968 את הסרט זוכה האוסקר 'רשימת שינדלר'. הסרט נותר ונחשב עד היום לסרט השואה האולטימטיבי של כל הזמנים שמתאר את זוועות השואה. הוא מספר על איש עסקים גרמני בשם שינדלר שהציל אלף פליטים יהודים מפולין באמצעות מעשים אנושיים של חסד. העצרת הכללית של האו"ם ייעדה את ה- 27 בינואר כיום הזיכרון בינלאומי לשואה, ביום השנה לשחרור מחנות ההשמדת אושוויץ ובירקנאו. ביום זה על כל המדינות החברות בארגון האומות המאוחדות חובה לכבד את קורבנות השואה ולפתח תוכניות חינוכיות בכדי למנוע רצח עם בעתיד".
במהלך ערב העלה ברנקו לוסטיג זכרונות על ימיו באושוויץ והוקרן נאום קבלת האוסקר 1993 ההיסטורי לסרט על ידו ועל ידי סטיבן שפילברג ."המספר שלי מקועקע על זרועי", מראה לנו ברנקו לוסטיג "והוא A3317".
לוסטיג: "אני ניצול שואה. זוהי דרך ארוכה מאושוויץ לבמה הזאת,. אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי להגיע כל כך רחוק אנשים מתו מולי באלפיהם במחנות הריכוז.. והמילים האחרונות של חברי שלא שרדו היו: "תהיו עדים לרצח שלי"."אני מקווה שמילאתי את חובתי לקורבנות החפים מהפשע של השואה, בשמם של שישה מיליון יהודים שנרצחו".
לוסטיג חזר בסיפורוו לצריף 24 באושויץ. היום בגיל 80 הוא רוצה לחגוג את הבר מצווה שלו שהחמיץ כילד בן 13 לאחר שגורש מעיר הולדתו בקרואטיה והועבר למחנה ההשמדה כבר בגיל 10.
במהלך הערב נשא דברים פרופ' יהודה פרל, ששכל את בנו דניאל פרל, עיתונאי צעיר שנירצח בקארצ'י, פקיסטן, לפני שמונה שנים על ידי מוסלמים מאל קעידא. " לפני כשנתיים החליט מוזיאון השואה במיאמי להוסיף את שמו של בני דניאל לקיר ההנצחה; אבל דניאל הוא לא קורבן השואה', אמרתילהם. 'נכון' הם ענו,'אבל משהו צריך להזכיר לעולם שהשואה לא הסתיימה ב-27 בבינואר 1945'" .
באולם המבואה נערכו תערוכות אומנות של ניצולי שואה. תערוכת המסכות החיות של ניצולי שואה מעשה ידיו של הפסל רוברט סוץ, אף הוא ניצול שואה, הדהימה וריגשה את הקהל. את הערב חתמו שני סרטי תעודה; האחד סיפר על הפרטיזנים היהודים שנלחמו בנאצים בגבורה וחירוף נפש והשני על ניצולי שואה קשישים קשיי יום במזרח אירופה.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ctMaEvglrs[/youtube]