שוק הטנדרים הבינוניים נשלט בעיקרו בארה״ב על ידי שני היצרנים היפנים, ניסאן וטויוטה (ד״א – בשני המקרים, הטנדרים נבנים במפעלים מקומיים בארה״ב).
עיקר התחרות של הניסן פרונטיר האמין, באה מטויוטה עם הטאקומה הפופולרי. גם בקרב חובבי השטח, הטנדרים הללו אהובים בגרסאות יחודיות כמו גם בקרב חובבי המהירות עם גרסאות מונמכות ושריריות. לעומת שוק הטנדרים הבינוניים, שוק הטנדרים הגדולים, נשלט בעיקר על ידי המותגים האמריקאים שברולט, פורד ודודג’. למותגים היפנים קשה להתמודד בקטגוריה זו ומכירות הטנדרה והטיטאן מעידות על כך.
שוק הטנדרים בארה״ב בכללותו, מורכב וריווחי ביותר. חשיבותו של ה״טנדר״ בארה״ב טבועה היטב בתרבות ה DIY האמריקאית ונתוני המכירות לאורך השנים מוכיחות זאת. כיום, התחרות בשוק הטנדרים הבינוניים, חזקה מתמיד, עם המתמודדים היפנים הקבועים הטאקומה והפרונטיר לעומת הפורד ראנג'אר והשברולט קולורדו האמריקאים. בפועל כל היצרנים מייצרים את הדגמים הללו לשוק האמריקאי במפעלים מקומיים כך שהקו בין ״מותג אמריקאי״ ל״מותג יפני״ אינו ברור.
לזכותם יאמר, שכל היצרנים מפתים את הקונים עם דגמים יחודיים, רמות גימור ופאר שונות לא רגילות לקטגוריה זו. מגירסאות פאר מפנקות ועד לדגמי שטח רציניים, רוב הדגמים משווקים כרכבי פנאי ++ לנהג הממוצע (שבד״כ אינו ממש נכנס לשטח). במקביל, השוק התרחב עם דגמים נוספים שמגדילים את ההיצע לקונה המעשי שאינו חושק בטנדר רגיל ומעדיף רכב יחודי, פרקטי אבל עם הרגשת נהיגה דומה לרכבי נוסעים. היונדאי סנטה קרוז, הונדה רידג'ליין והפורד מאבריק (שנבחן לאחרונה) סוגרים את הפינה הזו.
מושבים ארגונומיים לנסיעות ארוכות
הפרונטיר בגרסתו האחרונה, הושק שנה שעברה עם מבחר פינוקים (חלקם במקור בתור אופציות שידרוג) ומנוע חזק (3.8 ליטר, V6 שמיצר כ 310 כ״ס ו 281lb-ft) ארוזים במארז מודרני ומראה אגרסיבי מונעים ע״י גיר אוטומטי עם 9 הילוכים (שעדיין יושבים על שלדת סולם קלאסית כבשנים קודמות).
השנה, ניסן עלתה דרגה עם גרסת שטח מאתגרת במיוחד, ה PRO-4X והמירה את מיטב האופציות לחלק קבוע מה״חבילה״ של 2023. שידרוגים כגון shift-on-the-fly’ 2 speed transfer case with 4Hl & 4Lo’, מוצעים כיום כסטנדרט שכלול במחיר. עם שילוב של גלגלים בקוטר של 17״, צמיגי שטח והמהמורות בכבישי לוס אנגלס הנסיעה בטנדר היתה קופצנית ולא נעימה. בכבישים מהירים וללא מהמורות איכות הנסיעה השתפרה מאוד. צריכת דלק של כ 19 מייל לגלון בממוצע, הרגישה יחסית בזבזנית בהתחשב בגודל הטנדר (סה״כ בינוני) ויתכן שגרסת השטח עם צמיגי שטח גורמים לצימאון הנ״ל.
פנים הרכב מפנק עם מושבים ארגונומיים zero gravity מיועדים לנסיעות ארוכות, שפע אלקטרוני שכולל מסך 9״ עם מערכת הפעלה apple play ו andriod auto ומשטח טעינה לטלפון בין היתר. חלל הרכב מעוצב היטב עם איכות חומרים טובה שלא רישרשה בכל תנאי הנסיעה של המבחן. ההרגשה הכללית ברכב טובה וגם במהירויות גבוהות הרכב הרגיש יציב על הכביש ולא הושפע על ידי רוחות צד מדבריות (באזור פאלם ספרינגס). מערכת שמע איכותית מבית Fender בעלת 10 רמקולים הותאמה לתא הנוסעים וסיפקה סאונד איכותי.
מתחת למכסה המנוע קיימות טכנולגיות בטיחות שונות ומרשימות שעוזרות לנהג. הטנדר מגיע עם Nissan Safety Shield 360 – מערכת מצלמות היקפיות, מערכת התראה למניעת התנגשות חזיתית, מערכת בלימת חירום עם זיהוי אוטומאטי של הולכי רגל, תיקוני סטיה מנתיב הנסיעה, בקרת שיוט חכמה והפעלת אור גבוה בשעת הצורך.
קיים פער של $7660 בין המחיר הבסיסי למחיר הסופי, גדול יחסית (כ 20%) וכולל:
$395 לצבע יחודי; $2190 לחבילת פינוק ( pro-convenience package); $2790 לחבילת ה Pro-4X; $990 לחבילת טכנולוגיה משודרגת ( Pro Premium package ); וכמובן $1295 עבור destination charges.
עם תג מחיר בסיסי של $38,720 ותג מחיר סופי של $46,380 הפרונטיר החדש עבר כברת דרך ארוכה מימיו כטנדר בסיסי לפיק-אפ המציע חבילה מרשימה של פינוקים, ערך ותמורה כלכלית סבירה לישום יומי בעיר ובשטח.