בני הזוג גינזבורג תרמו את היאכטה וצוות הקונסוליה אירח את נציגי התעשייה ההוליוודית מהקהילה ההיספאנית בלוס אנג'לס למפגש אחווה והיכרות במרינה דל-ריי * בקצב הסלסה * מאת נורית גרינגר, צילומים: טיפני רוז
עובדי הקונסוליה הכללית של ישראל בלוס אנג'לס הרחיבו בשנים האחרונות את המאמצים ליצור קשרים הדוקים עם הקהילות המקומיות, בין אם זו הקהילה הקוריאנית, קהילות דוברות ספרדית, קהילות נוצריות, ועוד.
בשבוע שעבר התייצב כל הסגל של הקונסוליה, בראשותו של הקונסול הכללי דויד סגל, לאירוע פיאסטה ושלום על הים. זאת תוך בשיתוף פעולה עם ראש עיריית לוס אנג'לס אריק גארסטי; ובתמיכתם של חבר הקונגרס הווארד ברמן; שריף מחוז לוס אנג'לס לי בקה; חיים סבן, יו"ר ומנכ"ל סבן קפיטל גרופ; אדוארד ג'יימס אולמוס, השחקן והבמאי ממוצא מקסיקני; אווה לונגוריה, השחקנית וכוכבת סידרת הטלוויזיה עקרות בית נואשות; בישופ קנת אולמר, הכומר הראשי של פייטפול סנטראל צ'רץ'; מוקטסומה אספרזה, מפיק הוליוודי מנהל בכיר בתעשית הבידור, ייזם ופעיל קהילתי; גרייס יו, מנכ"ל הקואליציה האמריקנית קוריאנית; נבחרי ציבור ומנהיגי קהילה רבים אחרים ואורחים רבים. כולם התאספו במרינה דל ריי, על היאכטה 'פאנטאסי', שאותה תרמו לאירוע בעליה, משפחת גינזבורג, כדי להשתתף באירוע השלישי של 'שלום פיאסטה בים'.
גבריאלה טייסייר מיוניביז'ן הנחתה את האירוע, שנשא אווירה חמימה ולבבית, והסתיים בהופעת רקדנים ומוסיקה לריקודים.
סגל העניק למוקטסומה אספרזה את פרס תיאודור הרצל לחזון מנהיגות, עבור היותו דוגמה למנהיגות חזון באמצעות העצמה קהילתית.
יוזמה זו של הקונסוליה הישראלית נועדה לחזק בתמידות את הקשר בין הקהילות המגוונות של לוס אנג'לס ומדינה ישראל.
כוונת האירוע היא להציע אווירה לא פורמאלית וידידותית שבאמצעותה נבחרי ציבור, ראשי קהילות ואנשי דת ייצרו קשרים עם מנהיגים ישראליים ויהודים כדי להעמיק את הדו שיח שיוביל להבנה הדדית של הבעיות העומדות בפני קהילות בכל מקום בו הן נמצאות.
עבורי, ביקורי בישראל היה חוויה משנה חיים, אמר בישופ קנת אולמר לאורחים. חבר הקונגרס ברמן ושריף בקה הביעו מילות התרשמות על מטרות האירוע; "אנחנו מרגישים את האהבה", הם אמרו. "כשחותכים את התקציב שלי אני הולך ל-'כותל המערבי'" הצחיק שריף בקה את האורחים עם בדיחה כפולת משמעות.
ג'יימס אולמוס, שמטרתו לייצר סרט על פיטר ברגסון ובן הכט, מחבר הספר פרפידי, ציונים שעבדו ללא לאות בארצות הברית בשמם של היהודים הנרדפים באירופה בתקופת מלחמת העולם השניה, סיכם את חלק הנאומים של האירוע עם הצהרתו, "כולנו באים מגזע אחד, הגזע האנושי, עם תרבויות נפלאות שונות".
רק לפני שנתיים אווה לונגוריה ידעה כמעט כלום על ישראל וזו היא המטרה הסופית של פרויקט זה: לוודא שאנשים יודעים על ישראל, ייבקרו בישראל וייעצבו דעה חיובית על המדינה וייפיצו אותה. בגלל שההצלחה של קהילות יהודיות ברחבי העולם משמשת כמודל; בגלל שישראל נלחמת על הישרדותה כבר 65 שנים והמדינה היהודית רוצה לא יותר מאשר שלום, שלווה, לשגשג, לגדול ולהיות השפעה חיובית על העולם כולו. והיא בהחלט יכולה להשיג זאת עם העזרה של אנשים כמו אלה שהשתתפו באירוע זה.