הונו האישי של סטיב באלמר, שהחל את דרכו במיקרוסופט כעוזרו של ביל גייטס, עקף את הונו האישי של מייסד ענקית התוכנה והבוס שלו לשעבר.
ההון של באלמר, שעבד במיקרוסופט במשך 33 שנה – מהן 14 כמנכ"ל, מוערך כעת ב-158 מיליארד דולר – זינוק של 27.2 מיליארד דולר מתחילת השנה, לפי מדד המיליארדרים של בלומברג.
באלמר הוא כעת האיש השישי הכי עשיר בעולם, מקום אחד לפני גייטס, שמדורג במקום השביעי, עם הון המוערך ב-157 מיליארד דולר – עלייה של 16.4 מיליארד דולר מתחילת 2024, לפי מדד המיליארדרים של בלומברג. הישראלית-אמריקאית מרים אדלסון, אגב, ממוקמת במקום ה-49 ברשימה עם הון מוערך של כ-32 מיליארד דולר.
באלמר, בן 68, מקדים ברשימת עשירי העולם מיליארדרים ידועים נוספים כמו מייסד אורקל לארי אליסון (הון אישי של 157 מיליארד דולר), המייסד שותף של גוגל, סרגיי ברין (154 מיליארד דולר), המשקיע האגדי וורן באפט, מייסד, יו"ר ומנכ"ל חברת האחזקות ברקייר האת'וויי (129 מיליארד דולר), מייקל דל, מייסד, יו"ר ומנכ"ל חברת תשתיות הטכנולוגיה הנושאת את שמו (117 מיליארד דולר) ומנכ"ל ענקית השבבים אנבידיה, ג'נסן האונג (108 מיליארד דולר).
פחות פילנתרופיה וגיוון בהחזקות
יותר מ-90% מהונו האישי של באלמר שפרץ את מחסום ה-100 מיליארד דולר ב-2021, הוא במניות מיקרוסופט, לפי מדד המיליארדרים של בלומברג. העלייה החדה בהונו האישי של באלמר בשנה האחרונה נבעה בעיקרה מהקדחת סביב בינה מלאכותית (AI), שהקפיצה את מניית מיקרוסופט בזכות הנתח שלה בסטארט-אפ OpenAI, העומד מאחורי הצ'אטבוט ChatGPT. מלבד זאת, באלמר גם מקבל מדי שנה מיליארדי דולרים בדיבדנדים מחלקת מיקרוסופט לבעלי המניות.
לעומת באלמר, הונו של גייטס מוחזק בצורה מגוונת יותר: כמחצית ממנו בחברת האחזקות שלו, קסקייד, שנוצרה בעזרת הכנסותיו ממכירת מניות מיקרוסופט ומדיווידנדים עליהן. הוא גם מחזיק באמצעות קסקייד בנתח בשווי 21 מיליארד דולר בחברת הטיפול בפסולת ריפבליק סרוויסס.
גייטס, בן 68, הפחית בהדרגה את הונו לאורך השנים על ידי תרומות לצדקה. יחד עם אשתו לשעבר, מלינדה פרנץ' גייטס וידידו וורן באפט, גייטס תרם מיליארדי דולרים מכספו האישי לקרן גייטס, אחד הגופים הפילנתרופיים הגדולה בעולם.
מאז שייסדו את הקרן לפני יותר משני עשורים, גייטס ואשתו לשעבר תרמו כמעט 60 מיליארד דולר מהונם האישי. פרנץ' גייטס פרשה לאחרונה מתפקידה כיו"ר במשותף של הקרן וקיבלה לידיה 12.5 מיליארד דולר, שבהם תשתמש במסגרת פעילותה הפילנתרופית.
ב-2010, גייטס, פרנץ' גייטס ובאפט גם ייסדו את ארגון Giving Pledge, שמעודד את עשירי העולם להתחייב לתרום לפחות מחצית מהונם למטרות פילנתרופיות במהלך חייהם או לאחר מותם. באלמר, בן 68, לא הצטרף ליוזמת Giving Pledge, ופעילותו הפילנתרופית מתגמדת לעומת זו של גייטס.
שותף למשרד עם מנכ"ל GE לעתיד
באלמר הצטרף למיקרוסופט ב-1980, כעוזר של גייטס בתחום הניהול העסקי, והיה העובד ה-30 של החברה, שכוח העבודה שלה מונה כיום כ-220 אלף בני אדם. באלמר שימש בשורה של תפקידים במיקרוסופט, ובהם סגן נשיא בכיר למכירות ותמיכה, סגן נשיא בכיר למערכות תוכנה, וסגן נשיא לשיווק, בטרם החליף בשנת 2000 את גייטס בתפקיד המנכ"ל.
הוא פרש מתפקידו כמנכ"ל מיקרוסופט ב-2014, כשבבעלותו 333 מיליון מניות, או נתח של 4% ממניות ענקית התוכנה – נתח שהפך אותו לבעל המניות הגדול ביותר בחברה. באותה השנה הוא גם רכש את קבוצת ה-NBA לוס אנג'לס קליפרס ב-2 מיליארד דולר, ושווי הקבוצה מוערך כיום ב-4.6 מיליארד דולר.
בטרם הצטרפותו למיקרוסופט, עבד בלאמר במשך שנתיים בענקית מוצרי הצריכה פורקטור אמד גמבל כעוזר למנהל מוצר, ואף חלק שם משרד עם ג'ף אימלט, שהפך לימים למנכ"ל ג'נרל אלקטריק.