מטא פלטפורמס חשפה את אב טיפוס שימושי ראשון של משקפי המציאות הרבודה (AR) שלה. המשקפיים, שמכונים אוריון, נחשפו בכנס קונקט השנתי של מטא, בו הציגה החברה את החזון שלה למוצרים שיכניסו את העולם הווירטואלי לעולם האמיתי.
"זהו העולם הפיזי כשהוא מכוסה בהולוגרמות", אמר מנכ"ל מטא ארק צוקרברג אחרי שהוציא את המשקפיים, בעלי מסגרת שחורה עבה, מנרתיק מתכת על הבמה. "אני חושב שהדרך הנכונה להסתכל על אוריון היא כעל מכונת זמן", אמר. "המשקפיים קיימים, מגניבים — והם הצצה לעתיד, שאני חושב שיהיה די מרגש".
בכנס הציגה מטא גם יכולות חדשות של צ'אטבוט מבוסס AI לשירותים שלה, וכן דגם חדש של משקפי המציאות המעורבת קווסט. מניית מטא עלתה בעקבות האירוע ב-0.9% וננעלה בשיא.
המשתמשים במשקפיים יוכלו לתקשר עימם דרך מחוות ידיים, קול וגם ממשק עצבי באמצעות צמיד שיונח על האמה. מטא מתכננת להפוך את המשקפיים לקטנות, עדינות וזולות יותר לפני שתציע אותן למכירה לצרכנים, לדברי צוקרברג. בכוונת החברה למכור לצרכנים את זוג משקפי ה-AR המסחריים הראשונים ב-2027, בתקווה שפריצות דרך טכנולוגיות שיושגו עד אז יוזילו את עלויות הייצור, אמר לרויטרס מקור במטא לפני ההשקה.
ענקיות הטכנולוגיה עובדות על פיתוח משקפי AR כבר שנים, אף שכמה מהדגמים הבולטים שהוצגו בשנים האחרונות, כמו גוגל גלאס, נחלו כישלון. צוקרברג הציב את טכנולוגיית ה-AR במוקד כשהוביל לראשונה את התפנית של חברת המדיה החברתית לכיוון פיתוח מערכות "מטאוורס" ב-2021. אולם ההוצאה לפועל של התוכניות והמוצרים האלה נתקלה בלא מעט מכשולים טכניים, ועלויות הפיתוח היו גבוהות.
צוקרברג לא הדגים על הבמה באירוע את היכולות של אוריון, אלא הסתפק בהקרנת סרטון שבו נראו אנשים מתקשרים עם המכשיר. הסרטון הראה כיצד נראות הודעות טקסט ותמונות דרך המשקפיים.
הדבר הקרוב ביותר שיש כיום לאב-טיפוס של המשקפיים הוא משקפי ריי-באן מטא החכמים, שבתחילה לא עוררו הרבה עניין אך צברו יותר פופולריות בשנה שעברה, אחרי שמטא הכניסה בהם עוזר AI קולי. מטא הוסיפה להם שיפורים נוספים השנה, כמו אפשרות לסרוק קודי QR ולנגן מוזיקה מספוטיפיי בתגובה לפקודות קוליות.
בהמשך השנה מתכננת מטא לשלב יכולות של יצירת קול, ויכולת לבצע תרגום בזמן אמת מאנגלית לצרפתית, איטלקית וספרדית. צוקרברג ניהל שיחה חיה עם לוחם ה-MMA המקסיקאי ברנדון מורנו באמצעות כלי השפה הזה.
בנוסף, הציגה מטא שורה של מוצרים חדשים לצ'אטבוט ה-AI שלה. היא אמרה כי יותר מ-400 מיליון בני אדם משתמשים במטא AI מדי חודש, כולל 185 מיליון משתמשים שעושים זאת מדי שבוע. החברה השקיעה עשרות מיליארדי דולרים בבינה מלאכותית, מציאות רבודה וטכנולוגיות מטאוורס אחרות, מה שהגדיל את הוצאות ההון שלה ב-2024 לשיא של 40-37 מיליארד דולר. חטיבת המטאוורס שלה הפסידה 8.3 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה, לפי דיווחים עדכניים. בשנה שעברה הפסידה החברה 16 מיליארד דולר.