אלי לילי החלה למכור ישירות למטופלים בארה"ב בקבוקונים של תרופתה להפחתת משקל זפבאונד (Zepbound) במחיר מוזל של 399 דולר לחודש, בניסיון להתגבר על מחסור באספקה של הזריקות הפופולריות שלה.
מטופלים בארה"ב שברשותם מרשם לזפבאונד יכולים החל מיום שלישי השבוע לרכוש בקבוקים לשימוש חד-פעמי של התרופה בכמות המספיקה לחודש, דרך אתר האינטרנט לילי דיירקט, מסרה החברה. מחיר הבקבוקונים נמוך במחצית מהמחיר שבו נמכרות הזריקות, והמחיר של בקבוקונים במינון גבוה יותר הוא 549 דולר לחודש.
זפבאונד נמכרת בדרך כלל בתוך עט הזרקה אוטומטי. מטופלים שירכשו את הבקבוקונים אמנם יצטרכו למלא בעצמם את המזרקים, אך השיווק של הבקבוקונים לבדם חוסך זמן ייצור עבור לילי, ומאפשר ליותר מטופלים להשיג את התרופה.
הצעד מהווה חלק מהתגייסות כללית של לילי בניסיון להגדיל את האספקה של זפבאונד ושל תרופה דומה המיועדת לחולי סכרת בשם מונג'רו (Mounjaro) שבהן נרשם מחסור נרחב, אמר סגן נשיא אלי לילי, פטריק ג'ונסון, בראיון.
הן אלי לילי והן מתחרתה נובו נורדיסק מתקשות לעמוד בביקוש העצום לתרופות ההרזיה שלהן – שוק שצפוי לתפוח ל-130 מיליארד דולר עד סוף העשור. וויגובי (Wegovy) של נובו נורדיסק וזפבאונד סבלו מכמה תקופות של היצע מוגבל מאז השקתן, ומינהל המזון והתרופות (FDA) בארה"ב ממשיך להגדיר אותן בתור תרופות במחסור.
ההפחתה במחיר אמנם עשויה לגרום לירידה במחיר המכירה הממוצע של דפבאונד בטווח הקצר, אולם הגידול בנפח המכירות הודות למכירת הבקבוקונים "עשוי להתברר כקיזוז חיובי" מבחינת מכירות אלי לילי.
מחיר המכירה של הבקבוקונים גם עשוי להגביר את הלחץ על נובו נורדיסק. החברה הדנית לא יכולה להוזיל בינתיים את מחיר התרופה שלה מכיוון שהיא מתקשה לייצר כמות מספקת של המרכיב הפעיל בתרופה, סמגלוטייד (semaglutide). מבחינת אלי לילי, צוואר הבקבוק מבחינת אספקת התרופה שלה הינו תהליך הייצור המורכב של עטי הזרקה.