תושבים ובעלי בתים בן פרננדו ואלי נמצאים "על הקצה" לאחר שסדרה של פריצות ממשיכה לאיים על בתים בעמק.
"פושעים הופכים ליותר ויותר נוטלי סיכונים", אמר אנדרס גודינז, בעל בית בשדרות ווינטקה, שהיה יעד לקבוצת גנבים. דלת המרפסת שלו מזכוכית התנפצה כשגנבים עשו את דרכם פנימה.
"הם פרצו לבית שלי וגנבו את כל חפצי הערך שלי", אמר. "לא אכפת להם אם זה בשעות היום או הלילה."
באותו סוף שבוע פרצו גנבים גם לבית השייך לראפר בהד בהבי, שנמצא במרחק של פחות ממייל משם. לאחר שחדרו לנכס, נמלטו הגנבים עם אוסף ארנקי מעצבים ותכשיטים יקרים.
שכנה שלא רצתה להזדהות מתגוררת בוודלנד הילס שלה במשך 33 שנים ומעולם לא הייתה מודאגת מפריצות עד עכשיו.
"אני מבועתת מכיוון שבמהלך השבועיים האחרונים היו לנו מכוניות אקראיות שנפרצו בשכונה", אמרה. "אני מודאגת לגבי הילד שלי. מה אם מישהו יבוא וינסה לפרוץ אלינו הביתה באמצע היום כשהבן שלי בבית?"
בית אחר באנסינו נפרץ פעמיים בשבוע אחד.
תושבים רבים מאשימים את המחוקקים המקומיים בעלייה בפשיעה, בטענה להיעדר השלכות חמורות.
"זו לא באמת אשמתם של השוטרים", אמר גודינז. "זו אשמתם של הפוליטיקאים. הם אשמים".
"זה בגלל שהאנשים הלא נכונים שולטים בחקיקת חוקים שמאפשרים לאנשים האלה לפרוץ לבתים ולא לסבול מהשלכות", אמר שכן אחר.
"אני מרגיש שזה המערב הפרוע כאן ואין חוקים", אמר תושב אחר. "אנחנו בקשר עם המשטרה המקומית שלנו. אנחנו הולכים לישיבות משמר השכונה ורשויות החוק מתוסכלות בדיוק כמונו".
רבים מתושבי עמק סן פרננדו אמרו שהם מרגישים מתוסכלים ועובדים עם גורמים מקומיים כדי להגביר את האבטחה ולהרתיע פורצים עתידיים לפני שהמפגש הבא יהפוך לאלים או אפילו קטלני.
"אני משלם את המיסים שלי," אמר גודינז. "אני עושה הכל בצורה הנכונה ולמען האמת, אני לא רואה מנוס מזה. הדרך היחידה לברוח מהגיהנום הזה היא לעבור למדינה אחרת".
התושבים קוראים לראש העיר ולמשטרת לוס אנג'לס להפנות משאבים נוספים כדי לטפל בגל הפשע המתמשך.