המלחמה באתרים הפיראטיים הישראליים עוברת לזירה הבינלאומית: באחרונה הגישו גופי השידור הגדולים בישראל – קשת, רשת, HOT ו-yes, יחד עם אולפני יונייטד קינגס וחברת ערוצי הספורט צ'רלטון, שורה של תביעות בארה"ב נגד אתרים פיראטיים שמפיצים את התכנים שלהם בחו"ל. מדובר באתרים סדרות, Isreali-TV ו-Israel TV, שמציעים פלטפורמת תוכן בתשלום לישראלים שמתגוררים בחו"ל – תוך שהם מפרים את זכויות היוצרים של גופי השידור. גופי השידור הגישו לבית המשפט הפדרלי בניו יורק תביעה נגד כל אתר בנפרד. לצד התביעה הם הגישו בקשה לדרוש מחברות צד שלישי כמו ספקיות שרתים, חברות גו דדי (GoDaddy) שמספקת שמות מתחם (דומיין), אמזון, וגם גוגל ואפל – שיש להן אפליקציות בחנויות שלהן לאותם אתרים – לחשוף את פרטי ההתקשרות והמידע שברשותן על מפעילי שלושת האתרים. בנוסף דרשה התביעה לחסום את הגישה לאתרים אלה. בימים האחרונים הוצאו צווים לספקיות האינטרנט בארה"ב בדרישה למסור מידע על האתרים ובעליהם. בנוסף, גופי השידור הגישו תלונות ל-FBI ול-DOJ (משרד המשפטים האמריקאי) על הפרת זכויות יוצרים והלבנת הון נגד מפעילי האתרים.
מאחורי הגשת התביעות והתלונות עומד ארגון זיר"ה (זכויות יוצרים ברשת האינטרנט) שמאגד את בעלי התכנים, ומנהל כבר יותר מעשור מלחמה בהפצת תוכן באופן פיראטי ברשת. זהו מאבק קשה, והאתרים מצליחים להתחמק מאכיפה ולהמשיך לפעול ברשת, אך הארגון לא מוותר, ומנסה להיאבק בתופעה דרך גורמי האכיפה האמריקאיים.
"התביעות שהוגשו דומות לאלו שאנחנו מגישים בישראל בשם בעלי הזכויות, אלא שאפשרויות האכיפה בארה"ב רחבות יותר. אי אפשר להמשיך במצב הקיים", מסביר עו"ד ערן פרזנטי, שמייצג את ארגון זיר"ה. "אני חושב שהמאמץ הנוסף מכל הכיוונים ומעורבות של עוד גורמים ממדינות שונות יוביל להצלחה באכיפה. שורה של צווים שונים, שייצאו בקרוב, ישפיעו על הפעילות של האתרים הפיראטיים. גנבים הם גנבים – לא יודע אם זה יגרום להם להפסיק בבת אחת, אבל בהחלט נגרום להם לאי נוחות, ואם אפשר להביא אותם לדין פלילי – הם יבינו שהפשע הזה לא משתלם", מוסיף פרזנטי.
סיבה נוספת להגשת התביעה בארה"ב היא היקף השימוש של משתמשים בחו"ל בשלושת האתרים. בשנים האחרונות, אנשים שחיים בחו"ל ורוצים לראות סדרות כמו שטיסל, בני אור, שבאבניקים, או את גרסאות הריאליטי הישראליות להישרדות או הזמר במסכה – ואין להם אפשרות לרכוש מינוי לשירות תוכן ישראלי – משלמים לאתרים פיראטיים כדי לצפות ברשת. בנוסף, האתרים מספקים גישה לצפייה בסרטים ושידורי ספורט ישראליים. לטענת ארגון זיר"ה ישנם מאות אלפי משתמשים שמשלמים כ-35 דולר בחודש בממוצע על השירות. ההערכה היא שיש כ-200 אלף משתמשים כאלה.
לטענת זיר"ה, היקף הנזק הכלכלי לגופי השידור הוא גדול. "אתר סדרות מפרסם נתונים על מספר הצפיות. אם מפרקים את זה, אפשר לנסות לגזור את כמות המינויים, ולהבין שזה היקף הנזק שנגרם לבעלי זכויות", מסביר פרזנטי. "היום יש הרבה פתרונות זולים, ואנשים יכולים לצרוך תוכן באופן חוקי". בפועל, האתרים הפיראטיים ממשיכים לפעול, שכן תופעת הפיראטיות קשה לאכיפה. קיימות פלטפורמות הפצה רבות, שמאפשרות להעביר את התכנים של גופי השידור והתוכן, כמו למשל טלגרם – ערוץ הפצה משמעותי. בכל פעם שזיר"ה מצליחה לסגור קבוצה שבה מופצים סדרות וסרטים – נפתחות קבוצות חדשות שממשיכות להעלות תכנים פיראטיים.