מפיקי פסטיבל יום העצמאות ה-66 של ישראל מתכננים ב-18 במאי 2014 הפנינג לא שיגרתי בלוס אנג'לס * מפגש הכנה ראשוני התקיים השבוע במטרה לשמוע פידבקים, הצעות ובקשות מכל רבדי הקהילה * מה שמובטח כבר עכשיו: המחיר בכניסה יהיה שווה לכל נפש * המראות והקולות

נציגים מ-100 ארגונים, מוסדות ועמותות יהודיות מרחבי מחוז לוס אנג'לס הגיעו השבוע לחצר ביתם של נתי ודבי סיידוף בגבעות בוורלי הילס. המטרה: לתכנן בצוותא את פסטיבל יום העצמאות ה-66 של ישראל בלוס אנג'לס ולגרום למעורבות פעילה של כל שכבות, רבדי ומגוון הגילאים בקהילה הישראלית-יהודית בדרום קליפורניה.
בין המשתתפים ניתן היה לראות רבנים, מנהיגי בתי כנסת, נציגי ארבעת סניפי הלל באוניברסיטאות המרכזיות בעיר, נציגי הקהילה היהודית-פרסית והיהודית-רוסית, תנועות נוער, מוסדות תרבות ועוד. הפסטיבל, שבשנתיים האחרונות סחף כ-25 אלף חוגגים, יתקיים ב-18 במאי 2014 בראנצ'ו פארק שבלב לוס אנג'לס. מטרת מנהיגות ה-IAC, הארגון העומד מאחורי ההפקה, היא להקהיל הפעם 20 אלף משתתפים.

הערב נפתח בברכות והסברים מפי המארח והרוח החיה מאחורי הפסטיבל, נתי סיידוף; הקונסול הכללי בלוס אנג'לס דיויד סגל; ויו"ר ה-IAC שון אבן חיים. "הפסטיבל הוא הפסטיבל של הקהילה", הדגיש סיידוף, "הוא לא שייך לשום ארגון או אדם אחד. בעולם רווי מחלוקות ומשברים, מדינת ישראל היא המכנה המשותף שלנו. הקשר בינינו לבינה הוא בלתי שביר וכאשר אנו מתאחדים תחת דיגלה אנחנו מהווים השראה לאחרים".

הקונכ"ל דיויד סיגל פנה בצורה אישית לנוכחים ואמר כי "לכל אחד מכם יש את ההזדמנות לתרום את הארגון שלכם לתיכנון הארוע ולהותיר את חותמכם על הפסטיבל הקרוב". שון אבן חיים: "אנחנו רוצים להיות ארגון הגג של 'הפסטיבל של כולם'. הקהלת 100 נציגי הארגונים כאן ערב היא אמירה חזקה שכולנו מאוחדים ונחושים לחגוג יחד את יום העצמאות של ישראל. אנחנו רוצים לשתף אותכם בתהליך קבלת ההחלטות והתכנים; מציבים אוזן קשובה לשמוע מה הקהילה רוצה ודורשת".
ב-IAC, כאמור, מקדישים השנה מקום וזמן רב למשוב חוזר מהקהילה בנוגע לארגון הפסטיבל. במהלך הערב הועלו רעיונות רבים על ידי המשתתפים ביניהם: הקפדה על הגשת אוכל כשר במתחם האירוע והוזלה משמעותית של מחיר הכניסה, תחומים שלדברי מנכ"ל הארגון שגיא בלשה כבר רשומים בתוכנית הפעולה של הפסטיבל הקרוב. רעיונות נוספים: הקמת אוהל ענק בצורת מוח שיעלה על נס את החדשנות והקריאטיביות הישראלית; ביטוי מעשי בשטח לפעילות הארגונים השונים; הקטנת שטח הפסטיבל והפעלת במת בידור אחת בלבד במטרה לגרום למשתתפים הרגשת "ביחד"; תחרויות ומשחקים אינטראקטיביים; ועוד.
מנהלת ההפקה של הפסטיבל עדי גלזר אספה בסיום הערב את הערות והצעות המשתתפים ובשבועות הקרובים הם יגובשו לתוכנית פעולה שתוצג בפניהם ככל שמועד הפסטיבל יתקרב. הישארו קשובים!