תוך אימוץ הסיסמה "בונים קהילה למען המחר" והגשמת חלומות המייסדים לבניית ארגון כלל-ארצי גויסו בערב הגאלה השישי של ה-IAC י2.5 מיליון דולר * בני הזוג שפר זכו להוקרה, השגריר בוושינגטון ומייסד "וויז" נאמו והמולטי-מיליארדר שלדון אדלסון כמעט וגנב את ההצגה בסטנדאפ מקורי * זאב נחמה ולהקת אתניקס קינחו ערב מרגש ועוצמתי לתפארת הקהילה ישראלית בלוס אנג'לס * המראות והקולות * מאת גל שור * צילומים: אברהם יוסף פאל, Bell Productions
כ-1000 איש, רובם ככולם ישראלים-אמריקאים השתתפו באירוע הגאלה השנתי של ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC), שהתקיים ביום ראשון האחרון במלון בוורלי הילטון בבבורלי הילס. נושא האירוע היה חלומות, זאת לאחר שבחודשים האחרונים מתממש חזונו של ה- IAC מחוץ ללוס אנג'לס כשסניפים נוספים נפתחו ברחבי ארה"ב. במהלך האירוע גוייסו 2.5 מיליון דולר לטובת פעילות הארגון שמטרתו גיבוש והעצמה של הקהילה הישראלית החיה בארה"ב.
בני הזוג מירי ויצחק שפר, בעלי חברת לחצני המצוקה "לייף אלרט" ופעילים ותיקים ותורמים בקהילה למעלה משני עשורים, קיבלו אות הוקרה במהלך הערב. "העזיבה של ישראל שברה לי את הלב" סיפרה מירי שפר על הבמה, כשדמעות בעיניה. "חיברתי עבור משפחתי המאמצת בקיבוץ מכתב בן שמונה עמודים שכל כולו התנצלות על העזיבה לאמריקה. 1975. המכתב הסתיים בהבטחה שאשוב תוך שנתיים, בדיוק כפי שהובטח לי ע"י בעלי יצחק. והנה אני עדין כאן, אחרי 40 שנה, אך מעולם לא שכחתי ולא אשכח את מולדתי". יצחק שפר פתח את נאומו באזכור הוריו ניצולי השואה. "עזבנו את ישראל ב- 1975 והגענו לארה"ב. כאן עיקר מאמצנו כוונו להצלחה כלכלית, אך כבר בשלב מוקדם התחלנו להיות מעורבים בפורומים וארגונים פרו ישראלים ובניית הקהילה הישראלית". שפר, על הבמה ובסרט וידאו מרגש ועשוי במקצועיות שהוקרן בפני הנוכחים, חזר וציין שלמרות הספקות הראשוניים הוא מאמין כיום בלב שלם במטרות ובהישגים של ה-IAC. במהלך הערב תרמו בני הזוג שפר 200 אלף דולר לפעילות העתידית.
יו"ר הגאלה הייתה השנה הפילנטרופית גילה מילשטיין, שיחד עם בעלה אדם, העניקה אות כבוד לבני הזוג שפר. גילה ציינה בדבריה שהפקת הגאלה הופקדה השנה כמעט בבלעדיות בידי נשים והודתה למסייעות במלאכה: דורית אבן חיים, מיכל אלפרט, דבי סיידוף, מירית רבינוביץ וענבל גונן. כמו כן נשאה תודה מיוחדת לצוות ההפקה הנשי של הערב: דיקלה קדוש, שני פייג וחנה בן הרוש. את האירוע הינחתה השחקנית-מחזאית יפית ג'וזפסון שאף סיפקה רגעי סטנדאפ קומיים במהךלך הערב שעסקו בזהות הישראלית-אמריקאית החצויה.
הדובר המרכזי באירוע היה שגריר ישראל בארה"ב, רון דרמר. הוא חזר על הבטחת רה"מ נתניהו כי ישראל לעולם לא תאפשר אירן גרעינית ושתעשה כל שלאל ידה בכדי להגן על עצמה. בהתייחסו למו"מ עם הפלסטינים ציין דרמר כי "אזרחי ישראל לא רוצים שלום חסר ערך חתום על חתיכת נייר. הם רוצים שלום אמיתי המבוסס על הכרה הדדית. הפלסטינים מבקשים מישראל להכיר במדינה פלסטינית. אם כך, גם הפלסטינים יצטרכו להכיר בישראל כמדינה יהודית". דרמר, בהופעה ראשונה בפני הקהילה היהודית בלוס אנג'לס, התגלה כתחליף נאות והולם לשגריר הקודם, מייקל אורן. כבן לאימא מגדרה ואבא מקווינס, ניו יורק, הוא מצוי בשפה, במנטליות ובהומור האמריקאיים ויודע להעביר את המסר הנדרש בבהירות ועם חוש הומור מפותח.
נואם נוסף באירוע היה נועם ברדין, מנכ"ל אפליקצית הניווט WAZE בגוגל, שעשה היסטוריה בשנה שעברה בעסקת האקזיט הישראלית השנייה בגודלה בכל הזמנים, בשווי של כמעט מיליארד דולר. ברדין, שהעתיק את מושבו מרעננה לסיליקון ואלי, סיפר על האופן בו פותחה האפליקציה, תהליך שהחל לפני חמש שנים בלבד, ואמר שמדובר במוצר המהווה "ניים בראנד" וזה הכיוון שעליו צריכה תעשיית ההיי-טק והסטאטאפ בישראל ללכת עליו: "לחשוב בגדול, גלובאלית, ולאו דווקא להישאר בנישה צרה של מוצרי תוכנה ייחודיים למטרות ספציפיות".
את מירב העניין סיפקה הופעתו של המולטי-מילארדר שלדון אדלסון, שהגיע לארוע עם רעייתו מרים. הפילנתרופ ואיש העסקים תגלה כתומך נלהב של הארגון וסיפר כיצד הגיע לגאלה של ה- IAC בשנה שעברה והבין את עוצמה והאנרגיה הטמונה בקהילה הישראלית בארה"ב ואת הפוטנציאל האדיר הגלום בקהילה זו לחיזוק הכוחות הפרו ישראלים בארה"ב. אדלסון, שנבחר כדי להציג את השגריר דרמר, בחר להתעלם מכללי הטקס והפליג בנאום ארוך והומוריסטי. כאדם באמצע שנות ה-80 לחייו כבר עשה וראה הכל הוא הרבה לצחוק על עצמו, על גובהו, ועל העובדה שהוא מודע לכך שרבים משחרים לפיתחו בתקווה לזכות בירושה שלו. אדלסון, התורם האמריקאי הגדול בהיסטוריה למטרות ופרויקטים יהודיים וישראלים, הוא אחד התורמים הראשיים לפרויקט "תגלית" ובעלי העיתון "ישראל היום". הוא ורעייתו מרים משילים בכל שנה מאות מיליוני דולר למטרות ומוסדות צדקה. עכשיו ה-IAC נמצא גם הוא ברשימה המכובדת.
שון (שרון) אבן-חיים, יו"ר ארגון ה-IAC, אמר כי מאז תחילת הפעילות של ארגון ה- IAC, הארגון הצליח לבנות קהילה ישראלית- אמריקאית חזקה בלוס אנג'לס ו"עכשיו אנחנו נמצאים בעיצומה של התרחבות בכל רחבי ארה"ב. בארבעת החודשים האחרונים פתחנו שלושה סניפים, במיאמי, בוסטון ולאס וגאס , ואנו נמצאים בתהליך של פתיחת סניף בניו יורק".
זאב נחמה ועמית קליסקי, מייסדי ומנהיגי להקת אתניקס, הוכיחו בחלק השני של הערב שדיין לא נס ליחם. הלהקה, שחוגגת החודש 28 שנים לייסודה, סיפקה מופע אנרגטי עם הצליל האלקרו-פןפ הייחודי שלה, המשולב במויבים אתניים ומזרחיים, והלהיבה את הקהל בלהיטים הגדולים שלה.
לדברי מנכ"ל הארגון שגיא בלשה, כל הכסף שגויס בערב הגאלה יועבר למימון הפרויקטים הרבים של ארגון ה- IAC בלוס אנג'לס, ובערים אחרות שבהן הקים לאחרונה סניפים נוספים כחלק מהצמיחה המאסיבית שלו ברחבי היבשת.