בעלי עסקים קטנים בארה"ב חוששים מהאפשרות של חסימת הגישה לטיקטוק בעוד פחות משלושה שבועות, מכוח חוק שאישר הקונגרס באפריל. "מדי יום מתווספים לי לפחות שניים או שלושה לקוחות חדשים שנחשפו לסרטונים שלי בטיקטוק", אומרת דזירה היל, בעלת מוסך מג'ורג'יה. לפי הערכות של טיקטוק עצמה, הנזק הצפוי לעסקים קטנים שמסתמכים על האפליקציה לצורך הגעה ללקוחות חדשים יסתכם בכמיליארד דולר לחודש אם היא תיחסם בארה"ב.
טיקטוק היא הגרסה הגלובלית של אפליקציית המדיה החברתית הסינית הפופולרית של בייטדאנס, דואין (Douyin), ויש לה 170 מיליון משתמשים בארה"ב. אף שהיא קיימת רק כשמונה שנים, בעלי עסקים קטנים רבים במדינה החלו להסתמך עליה לצורך קידום עצמי ואף למכירה ישירה של מוצריהם והשירותים שהם מציעים.
בעלי עסקים כמו היל, המוסכניקית מג'ורג'יה, ייאלצו למצוא אפיקים מקוונים אחרים כדי להגיע ללקוחותיהם. אולם רבים חוששים כי מעבר לפלטפורמות כמו אינסטגרם, סנאפצ'ט ויוטיוב ירחיק מהם צעירים ובני נוער — שטיקטוק היא האפליקציה המועדפת עליהם. היל מודה כי מספרי העוקבים שלה בפלטפורמות כמו פייסבוק ויוטיוב נמוכים בהרבה בהשוואה לחשבון שהיא מפעילה בטיקטוק. "אני חוששת כי אין לי איך להיערך למצב הזה", היא מוסיפה. "טיקטוק חשובה מאוד לקהל הלקוחות שלי, ואם אאבד אותה העסק שלי ייפגע ולא אוכל להמשיך להתרחב".
קריסטל ליסטר, בעלת עסק לקורסים מקוונים במתמטיקה ומקצועות מדעיים מטקסס, מודאגת גם כן. אף שהיא מתכוונת לעבור לפרסם את העסק שלה ביוטיוב ובאינסטגרם היא מודה שחסימת טיקטוק תציב בפניה אתגר. "אני אאבד כך הרבה כלים שמשמשים אותי", היא מסבירה.
החוק שאושר באפריל מחייב את חברת בייטדאנס הסינית, החברה האם של טיקטוק, למכור את האפליקציה עד 19 בינואר — בשל חשש לפגיעה בביטחון הלאומי — אחרת זו תיחסם מחנויות האפליקציות בארה"ב. ביום למחרת, 20 בינואר, יערך טקס ההשבעה לנשיאות של דונלד טראמפ. לפני כשבוע ביקש הנשיא הנכנס מבית המשפט העליון להקפיא את החוק. בחודש שעבר הורה הקונגרס למנכ"לים של אפל ואלפבית, החברה האם של גוגל, להתכונן להסיר את טיקטוק מחנויות האפליקציות שלהן.
בייטדאנס רשומה באיי קיימן אך פועלת מבייג'ין. החברה עתרה בחודש שעבר נגד החוק — באותו יום שבו נפגש טראמפ באחוזתו בפלורידה עם מנכ"ל החברה שאו צ'יו. קודם לפגישה הצהיר טראמפ במסיבת עיתונאים כי יש לו "פינה חמה בלב" לטיקטוק — בשל התמיכה שלה הוא זוכה לדבריו בקרב המצביעים הצעירים. המיליארדר ג'פרי יאס המחזיק בנתח של כ-7% ממניות בייטדאנס, היה אחד התורמים הבולטים של טראמפ בבחירות בשנה שעברה.
ביום שישי האחרון פנה טראמפ לבית המשפט העליון בנוגע לתיק TikTok v. Garland, שיגיע לדיון ב-10 בינואר. הנשיא הנבחר מפציר בשופטים לתת לו הזדמנות להפעיל את כישורי סגירת העסקאות שלו כדי להציל את טיקטוק מסגירה ולפי החוק לפיו טיקטוק לא תוכל להמשיך לפעול בארצות הברית אם תישאר בבעלות החברה הסינית ByteDance לאחר ה-19 בינואר. עד השבעתו, מבחינה משפטית, טראמפ הוא אזרח פרטי. מהמסמך שהגיש לבית המשפט העליון עולה שטראמפ מבקש מבית המשפט לנהוג בו עוד לפני השבעתו כאילו הוא כבר נשיא.
טראמפ כותב במסמך כי בתור מייסד של פלטפורמה חברתית אחרת (Truth Social), הוא מייצג את האינטרסים של 170 מיליון משתמשי טיקטוק אמריקאים. עוד הוא מבקש מהשופטים להתחשב בכך שהוא זכה בבחירות ובעל מומחיות ייחודית במדיה חברתית ("משתמש מדיה חברתית משפיע", מכנה אותו עורך הדין ג'ון סאואר).
עוד כתב עורך דינו כי "רק לנשיא טראמפ יש את כישורי סגירת העסקאות, המנדט הציבורי והרצון הפוליטי לנהל משא ומתן שיציל את הפלטפורמה תוך התייחסות לחששות הביטחוניים שהביע הממשל – חששות שטראמפ עצמו הכיר בהם".