ב- CHHS בית הספר הגדול ביותר באזור מערב הוואלי ללימודי עברית כשפה שניה, לומדים תלמידים בכיתות ח'-י"ב עברית מדוברת, מודרנית הכוללת את כל מיומנויות השפה • בנוסף, נחשפים התלמידים לעולם היהודי על כל גווניו וכן למדינת ישראל כמדינת הלאום היחידה • כמה חשוב לך שילדיכם ידברו, יקראו ויכתבו עברית בעזרת התוכניות המובילות ביותר בעולם? • ראיון עם סיגל רטוביץ', רכזת העברית ומורה בבית הספר, ועם הורים מאוד-מאוד מרוצים
עבור ההורים הבחירה לשלוח את ילדיהם ללימודי עברית של אחר הצהריים היא רווח כפול: תלמידי התיכון גם לומדים עברית ומסורת יהודית וגם יוצרים חברויות עם ילדים יהודים כמותם, חברויות המלוות אותם כל חייהם.
תלמידי התיכון משתתפים בדיונים מעמיקים בנושאי היהדות, ההיסטוריה, הזהות, התרבות היהודית והישראלית, מסורות, אקטואליה ונושאים הנוגעים בעולמו האישי של הילד. תלמידי התיכון מקבלים כלים להתמודד ולהלחם נגד האנטישמיות וכנגד אנטי ציונות ובכל צורה של שנאה כלפי יהודים כשאנו תומכים בקהילה הסובבת אותנו ובקהילות בעולם.
בקונהו היברו היי מציעים לתלמידים תוכנית מובילה ללימוד עברית המעניקה להם קרדיט בשפה שניה לאוניברסיטה, מה שמעלה את סיכוייהם להתקבל לאוניברסיטאות נחשבות בארה"ב. בית הספר קונהו הוא WASC accredited ומוכר על ידי משרד החינוך האמריקאי כבית ספר מורשה להענקת נקודות קרדיט לתיכון ולאוניברסיטה כשפה שניה.
בית הספר לעברית אינו רק המקום בו התלמידים לומדים שפה חדשה, אלא הרבה מעבר לכך: חוגגים את החגים ביחד, לומדים על המשמעויות העמוקות שבהם, מתעדכנים באקטואליה (וכן, הכל בעברית) ובנעשה בישראל ובמזרח התיכון ומתראים עם החברים הטובים. כשמגיעים לביקור בבית הספר האווירה הביתית מורגשת מייד ולא רק בין התלמידים, אלא גם ביניהם לבין המורים. מספר זוגות אף הכירו בבית הספר והתחתנו!
בשנה האחרונה שבו הלימודים להתקיים במתכונת הרגילה בכיתות הלימוד בבית הספר, לאחר שהתקיימו בזום בעקבות מגפת הקורונה. סיגל רטוביץ', רכזת העברית ומורה בבית הספר משתפת: "התלמידים מאוד אוהבים את המפגשים החברתיים ופעילויות בית הספר במסגרתם אנו מקדמים את הטקסט היהודי, התנכ"י, הפילוסופי, ההיסטורי והאתי. במעגל השנה היהודי אנו דואגים להדגיש וללמוד על האירועים ההיסטורים ולעורר עניין ושיח בקרב התלמידים. לאורך השנה מתקיימים טקסים ואירועים בשיתוף ההורים והקהילה. אל הטקס המרכזי ליום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה מגיעים מדי שנה רבים מחברי הקהילה לתמוך בתלמידי בית הספר ולחוות מקרוב את האירוע המרגש. מייד לאחריו אנו חוגגים את אירוע העצמאות למדינת ישראל.
במסגרת הלימודים על ישראל אנו מציעים כל קיץ טיול מאורגן לישראל, עם אופציה לעצירה בפולין ולקחת חלק במצעד החיים.
"במסגרת שיעורי העברית מתקיימים פרוייקטים רבים ומשמעותיים התומכים באופן רציף בתוכניות הלימודים. אנו מדגישים למידה מבוססת פרוייקטים בכיתות הלימוד ודואגים להתעדכן בחידושים ובטכנולוגיות המתקדמות ביותר. ההורים מוזמנים לצפות ולחוות מקרוב את תוצרי הלמידה של התלמידים ואף לראות את תהליכי הלמידה לאורך השנה. בנוסף, נעשים שיתופי פעולה עם תלמידים מישראלוארה"ב על מנת לשמור על אותנטיות ועניין בנעשה בישראל ובקהילה היהודית, בדגש על חומרים אקטואלים ורוולנטים לחיי התלמיד".
כמה כיתות עברית יש בבית הספר?
"קיימות שש רמות שונות של עברית על פיהן מחולקים התלמידים. אנו עורכים מבחן השמה לכל תלמיד ובכל מיומנות השפה:קריאה, כתיבה, דיבור והאזנה. לאחר מפגש אישי התלמיד מופנה לכיתה המתאימה לו".
מדובר בילדי ישראלים או יהודים-אמריקאים בעיקר?
"גם וגם, יש ילדים אמריקאים יהודים שהעברית שלהם נהדרת וטובה והבסיס לחלוקה לכיתות מתבצע אך ורק על פי הרמה".
מתי מתקיימים הלימודים?
"בימי ראשון בין 9:45 בבוקר עד 12:15 ובימי רביעי בין 4-6:30 אחה"צ. ניתנת גם אפשרות ליום בשבוע בלימודי זום".
כאמא בעצמי, אני יודעת שאחד הדברים החשובים להורים היא לא רק השפה אלא גם לימודי יהדות וחיזוק הקשר של הילדים לישראל, וכן יצירת חברויות חדשות.
"זה באמת מה שחשוב לכל ההורים השולחים את ילדיהם לבית הספר. בתי ספר יהודים פרטיים הם מאוד יקרים ולכן האפשרות לשלוח את הילדים לבית ספר לעברית של אחר הצהריים היא פתרון אידיאלי מבחינתם. במפגשים בכיתות הלימוד התלמידים יוצרים קשרים חברתיים מעבר לשעות הלימוד ובכך שומרים על קשר חברי אמיתי המלווה אותם בחייהם הבוגרים".
משפחה אחת גדולה
כיתות הלימוד בבית הספר קטנות עם מקסימום עשרה תלמידים בכל כיתה. הקרדיט שהם מקבלים משמש אותם בזמן ההרשמה לאוניברסיטאות. "בבית הספר הם היו יכולים ללמוד ספרדית כשפה שניה, אבל אז מדובר בשעות לימוד נוספות ובעומס לימודי רב יותר. אמנם הם לומדים עדיין עברית בבית ספרנו, אבל באווירה ביתית, נינוחה וביחד עם חבריהם והופכים למשפחה אחת גדולה", מדגישה סיגל.
תלמידי קונהו היברו-היי לומדים על פי תוכנית לימוד מבית מט"ח (מרכז טכנולוגי חינוכי) "בשביל העברית". התוכנית משתמשת בטכנולוגיה מתקדמת בספרי לימוד ובמדיה הדיגיטלית. התוכנית כוללת את כל מיומנויות העברית: דקדוק ותוכן, שיחה וספרות, שירה, מידע שימושי, "דיבייט" על נושאים אקטואלים, שירים ודילמות מוסריות, כל סוגי הכתיבה, קריאה עצמאית, תוך שימוש בטכנלוגיה אינטרקאטיבית, סרטים דוקומנטרים ועוד.
הפילוסופיה הבסיסית של CHHS (ראשי התיבות של בית הספר) היא שלמידה משמעותית יוצרת חקר אצל הלומד המובילה בהמשך לחשיבה עמוקה היודעת להתמודד עם אתגרי העתיד.
בעוד ילדי הישראלים ילמדו להתבטא בצורה גבוהה וחופשית בעברית, ילדים שלא דיברו לפני כן כלל עברית ילמדו להבין ולדבר עברית שתאפשר להם לתקשר בשפה. המתודולוגיה של בית הספר שמה דגש על אחריות אישית, כבוד לזולת, ערך החינוך וחשיבותה של המורשת היהודית וזאת למניעת התבוללות ולתחושת גאווה בשורשים ובמורשת היהודית.
"אחת ההחלטות הטובות שעשיתי כהורה היתה לשלוח את ילדי ללמוד עברית בקונחו היברו היי", אומרת ליאה, אם לשני ילדים שלמדו בבית הספר בשנות התיכון שלהם ועכשיו סטודנטים הלומדים הרחק מהבית. "אני רואה את הקשר שלהם ליהדות וישראל בזכות מה שהם קיבלו שם. כסטודנטים הם פעילים היום בהילל, הולכים לחב"ד בימי שישי וחברים בקבוצות של סטודנטים יהודים שנפגשים פעם בשבוע למפגשים חברתיים, שם, לשמחתי, הם ממשיכים לדבר עברית ושומרים על השפה. אילולא בית הספר היברו היי אני לא מאמינה שהם היו מרגישים כזאת שייכות כי הם הלכו לבתי ספר ציבוריים ולא היו להם שם חברים ישראלים".
הורים רבים מסכימים אתה. "הילדה שלי קיבלה הרבה מעבר ללימודי עברית", אומר רועי אב לנטלי בת ה-22. "החברים שהיא הכירה שם מלווים אותה עד היום. בבית אנו מדברים בעיקר אנגלית כי אשתי אמריקאית, אבל נטלי מדברת היום עברית שוטפת בזכות מה שלמדה. זה מאוד עזר גם לחזק את הקשר שלה עם המשפחה בישראל. היא יכולה לדבר עם הסבא והסבתא כי אין את מחסום השפה. הזהות היהודית שלה גם מאוד התחזקה בזכות הלימודים. היא היתה שבה הביתה ומדברת אתי על דברים שלמדה שם והיינו ממשיכים את השיח בבית. אפילו אנחנו למדנו ממנה – הופתעתי לדעת עד כמה אני לא יודע… אני ממליץ בחום רב על האקדמיה של היברו היי בקונהו. המלצתי לחברים נוספים לשלוח את ילדיהם לשם והם מודים לי על כך עד היום".
אפרת, אמא שנאלצה להוציא את בנה מבית ספר פרטי בגלל העלויות הגבוהות מספרת עד כמה הוקל לה שיכלה לשלוח אותו ללימודים בקונהו היברו-היי. "בהתחלה חששתי כשהוא הפסיק ללכת לבית הספר היהודי הפרטי. בית הספר התיכון שלו נהדר אבל חסר היה לו העניין היהודי, העברית ותחושת החגים שהולכת לה לאיבוד בארה"ב. חששתי שישכח את כל מה שלמד ואת הקשר שלו ליהדות, ישראל והעברית תתרופף. לשמחתי הוא ממש פרח בקונהו. הוא המשיך ללמוד עברית ויהדות וזכה למסגרת חברתית מצויינת. ההחלטה להוציא אותו מבית הספר הפרטי התבררה כמאוד מוצלחת. הזהות היהודית שלו לא רק שלא ירדה אלא אף התחזקה".
לא אחת נשארים תלמידים בבית הספר מעבר לחובת השנתיים שהם חייבים ללמוד על מנת לקבל קרדיט לעברית כשפה שניה, מבחירה אישית. "הבת שלי נשארה ללמוד שם עד סוף כיתה י"ב", מספרת יעל, "היא פשוט כל כך נהנתה שלא רצתה לעזוב. בתקופת הקורונה, כשבתי הספר היו סגורים והחברים שלה נכנסו לדיכאון, היא פרחה כי המשיכה ללמוד בהיברו היי במסגרת תומכת ומפרגנת והיא אגב לא היחידה".
בקרו באתר הבית : Chhschool.com
אתם מוזמנים להתרשם בעצמכם ולהגיע לבקר בקמפוס באגורה הילס שם תפגשו את צוות המורים המקצועי של בית הספר. בית פתוח לתלמידים והוריהם יתקיים ב-11 במאי בין השעות 4:00-5:30 אחה"צ.
Conejo Jewish Academy- Chabbad of the Conejo
לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרדי ההנהלה או לרכזת בעברית – סיגל רטוביץ
805-557-1555 משרד ההנהלה
818-912-6631 סיגל רטוביץ