שופט פדרלי בבוסטון דחה ביום חמישי את התביעה שהגיש ממשל טראמפ נגד אוניברסיטת הרווארד, שבה נטען כי המוסד לא הצליח להגן על סטודנטים ישראלים ויהודים הלומדים בו. התביעה, שהוגשה במרץ, הגיעה על רקע מאמצים רחבים יותר לאלץ את האוניברסיטה להיענות למגוון דרישות של הממשל. אלו נוגעות בין היתר לדרך ההתמודדות שלה עם אנטישמיות בקמפוס, ולאופן שבו המוצא האתני של הסטודנטים מתבטא בתהליך הקבלה ללימודים. לפי וול סטריט ג'ורנל, השופט ריצ'רד ג'י. סטרנס קבע כי לא הוצגו ראיות מספקות לקיומה של אפליה גזעית ממוסדת ומתמשכת באוניברסיטה.
עוד נכתב כי לדבריו של השופט, "מבלי להפחית מחשיבותו של כל חשש העולה מאירועים אלה (תקריות אנטישמיות), בית המשפט קובע כי הם, כל אחד בפני עצמו ובמצטבר, נקודתיים ומבודדים מדי מכדי לבסס מסקנה סבירה שלפיה הפרה ממוסדת של הוראות פרק VI עדיין מתקיימת בהרווארד". זאת בהתייחסו לפרק VI בחוק זכויות האזרח משנת 1964, האוסר על אפליה על בסיס גזע, צבע עור או מוצא לאומי בתוכניות המקבלות מימון פדרלי.
במסגרת התביעה, הממשל דרש שהאוניברסיטה תשיב מיליארדי דולרים שהועברו לה מכספי המסים. בהרווארד הגדירו את התביעה "תואנת שווא נקמנית" של הממשל, שמקורה בסירוב לאפשר לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להשתלט על המוסד. "מחויבים להבטיח שחברי הקהילות היהודיות והישראליות יתקבלו בכבוד בקמפוס", נמסר מהאוניברסיטה.
משרד המשפטים האמריקאי טען בתביעה כי הרווארד התעלמה במכוון מהעוינות שהתפשטה במוסד. ועוד נכתב כי האוניברסיטה סירבה לאכוף את חוקי הקמפוס כאשר הקורבנות לפגיעות היו יהודים וישראלים. "הועבר מסר ברור לקהילה היהודית והישראלית בהרווארד לפיו האדישות לא הייתה מקרית", נכתב. "הסטודנטים הודרו במכוון, ובפועל נמנעה מהם גישה שווה להזדמנויות אקדמיות".
בפברואר הצהיר טראמפ כי הממשל תובע מיליארד דולר בפיצויים מהרווארד. זאת לאחר שחזר בו מהדרישה לפיצויים נמוכים יותר, בסך 200 מיליון דולר. באותו החודש הגיש הממשל תביעה נוספת נגד האוניברסיטה, שבה נטען כי לא שיתפה פעולה עם חקירה פדרלית. במסגרת התביעה ביקשה המדינה לבחון אם המוצא האתני של המתמיינים לאוניברסיטה משמש אחד משיקולי הקבלה אליה, באופן לא חוקי.
הרווארד הגישה תביעה נגד ממשל טראמפ פעמיים, ואף ניצחה בספטמבר בבית המשפט כששופט פדרלי פסק שהמששל עצר באופן בלתי חוקי את המימון למחקרים. השופט אמר כי הממשל "השתמש באנטישמיות כמסך עשן למתקפה ממוקדת ממניעים אידיאולוגיים על אוניברסיטאות העילית של ארצנו". הבית הלבן אמר כי בכוונתו לערער על הפסיקה, אך במקביל הוא החזיר את רוב המימון למחקרים.



