בעוד בחגים שלנו אנחנו מציינים מלחמה ביוונים או יציאה מעבדות במצרים – זה מרענן לחגוג חג שעיקרו הוא הכרת תודה
השבוע נחגוג כאן את חג ההודיה. לרעיון של 'להודות על מה שיש לי בחיים׳ נחשפתי לראשונה שהגעתי לכאן, לפני 17 שנה.. אז הצטלבו דרכי לשולחן חג ההודיה . בשבילי זאת היתה תגלית!
ראשית, זהו חג חילוני ואלוקים יודע שחסר לנו כאלו בישראל. בעוד בחגים שלנו אנחנו מציינים מלחמה ביוונים או יציאה מעבדות במצרים… תודו שזה מרענן לחגוג חג שעיקרו הוא הכרת תודה. בשבילי, כמאמנת הורים, החג הזה הוא עבורי חג אימוני של הוקרות ואני יכולה להודות על דברים הכי קטנים כמו לקחת נשימה ועד אחדות של העם היהודי שמשאיר אותי כל יום בשנה האחרונה בעיניים דומעות מהתרגשות.
רובנו רגילים לחוות את היום יום בתלונות, בכעסים ובהתמקדות במה שאין לנו או שלא מצליח לנו.
אם ניקח את זה למקום המשפחתי, אז בוא נודה באמת, יש את הזוגיות שחלמנו שתהיה – ויש את מה שקורה בפועל. ובזוגיות, כמו בזוגיות, יש עליות וירידות. ככה גם לגבי הילדים שלנו.
כשילד נולד, נולדים לנו בעצם שני ילדים: הילד שחלמנו עליו, והילד שנולד, והרבה פעמים יש פער ביניהם שאנחנו ההורים צריכים להכיל, אבל לתבנית החשיבה הנגטיבית הזאת יש השלכות נגטיביות רבות עלינו ועל התוצאות שאנחנו מקבלים בתחומי החיים השונים.
מכירים את זה שברגע שהחלטתם להתגרש, אתם שומעים מסביבכם עוד אנשים עם בעיות בזוגיות? או אם החלטתם על טיול משפחתי שווה, פתאום אתם שומעים על עוד כמה משפחות שחושבות על זה וגם ירצו להצטרף?
כך עובד המוח האנושי שלנו. על מה שנשים את הפוקוס במחשבה, זה מה שנחווה בעולם או במילים אחרות – האנרגיה זורמת לאן שתשומת הלב מופנית.
מוטיבציה להמשך הדרך
אימון אישי לחשיבה חיובית מסייע לבניית הרגל של דפוסי חשיבה חיוביים ומקדמים. כשהתפיסה משתנה, כך גם הדרך בה אנחנו חווים את היום יום משתנה וגם התוצאות והחוויות שאנחנו נקבל בחיים שלנו.
יש סוגים שונים של פלוסים ואחד הנפוצים באימון אישי לחיים נקרא הוקרה. זהו כלי אימוני של נתינת הוקרה לעצמנו על עצם עשיה, ללא קשר או תלות בתוצאה שאני מקבל. החיזוק שאני נותן לעצמי באמצעות הוקרה מייצר מוטיבציה להמשך הדרך. שום דבר אינו מובן מאליו ולכן נוקיר כל פעולה של עשייה והישג שלנו באופן יומיומי כחלק של תרגול חשיבה חיובית.
זה קל להודות על מה שיש, על הדברים הטובים. למרות שבחדר אימון אני מגלה שגם בזה מרבית האנשים מתקשים. האתגר הגדול הוא לתרגל חשיבה חיובית בזמן אתגר. בין אם היה לנו יום נפלא או נורא, בסופו של יום תמיד נוכל להתמקד בשלושה פלוסים. תרגול ממושך ייצור שינוי תפיסתי ונתחיל להסתכל (וגם לתקשר החוצה) את מה "כן" במקום את מה ש"לא".
אימון על חשיבה חיובית יכול להפוך שלילי לחיובי ואפילו צרה לברכה. למשל, נוכל להודות על האתגרים איתם אנחנו מתמודדים כי בזכותם אנחנו מתחשלים ומתעצבים. בסופו של דבר האושר שלנו מגיע לא בהכרח כתוצאה מהשגת משהו שאין לנו אלא מההכרה וההערכה של הדברים שיש לנו.
תרגלו עם ילדיכם הודיה על מה שיש בחיים; בכל לילה לפני השינה נסו לתרגל יחד שלושה דברים טובים שקרו ושמחים שקרו לכם או שעשו בשבילכם ביום שהיה. מומלץ לכתוב אותם אך בהחלט אפשר גם לציין אותם בעל פה. במהלך היום יום הוקירו כל עשייה שלכם, הישג, או התקדמות. אל תעשו הבדלה בין דברים קטנים לגדולים, מאחר ועבור המוח הם היינו הך.
כמו כן, אל תשכחו להוקיר תודה גם על הדברים שאתם רגילים לקחת כמובן מאליו. כי שום דבר בחיים שלנו אינו מובן מאליו.
לחם תירס לחג ההודיה
חייבת לשתף במתכון לחם תירס שאני אוהבת להכין עם הילדים לכבוד החג:
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים
פחית שימורי תירס
4 ביצים
חצי כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
כפית מלח
כפית אבקת מרק בטעם עוף או בצל
מעט פלפל שחור
בקערה גדולה נערבב פירה עם שאר מצרכי הפשטידה, כולל התירס, עד לתערובת אחידה.
נשמן תבנית פשטידה בינונית ונעביר לתוכה את בלילת הפשטידה.
נאפה בתנור חם על 360 פרנהייט למשך 40-45 דקות.
הפשטידה מוכנה כשכולה זהובה ויפה, יש לצנן לחלוטין לפני הגשה.
***
לסיום נאחל לכם חג הודייה שמח ולהזכיר לכם שאם אתם רוצים לחדד לילדים שלכם את נושא הכרת התודה , תם הצינור שלכם, תתחילו להוקיר תודה בקול רם ותראו איך הם עושים זאת גם כן.
Shiran Shpitz
שירן שפיץ
מדריכה ומאמנת א.נשים ומשפחות
״שותלת״ תובנות ו״מצמיחה״ משפחות
818-923-7484
https://instagram.com/shiran_shp