MDX בשבוע שעבר השוואתי בין היפנית היקרה והמובילה בשוק, האקורה
לבין הגירסה הגרמנית ברמת הגימור הזולה והתחרותית יותר, הפולקסוואגן אטלס הענק.
השבוע מצטרפות להשוואה יפנית נוספת, הניסן פאטפיינדר כנגד המתמודדת הקוריאנית הקיאה סורנטו . כפי שניתן לראות היצע הררכבים גדול עם אופציות מצוינות ואיכות רכבים גבןהה. התחרות קשה מכיוון שבנתח שוק הזה היצרנים מתמודדים עם מספר שונה של קונים בעלי צרכים שונים ומגוונים. הרכב שמסוגל לספק לקהל רכב יותר את הפתרונות הטובים ביותר במחיר תחרותי זה הרכב שגונב את ההצגה.
NISSAN PATHFINDER PLATINUM 4WD
מחיר רכב המבחן $47840
ה PATHFINDER ממש בוגר עם השנים ועבר מרכב שטח בסיסי לצעירים לרכב משפחתי ממש מפנק. הדור האחרון שומר על העיצוב החיצוני הבסיסי אבל הוסיף מספר אופציות של צבעים ומספר שיפורים טכנולגים לאומת הדגם הקודם. העיצוב הנוכחי קיים כבר כשנתיים מאז העידכון האחרון כך שבפועל הוא באמצע הדור ולכן העידכונים לשנתון הזה בעיקר טכנולוגים במהותם. חיישני חניה שהיו אופציה בדגמים קודמים עכשיו מוצאים כסטנדרט בכל רמות הגימור. המנוע חזק ומציע תאוצה סבירה ביותר בהתחשב במשקל הרכב אבל צריכת הדלק לא ממש חסכנית. לחובבי גרירה, לרכב יכולות גרירה מרשימים בהתחשב שאינו מהגדולים ביותר בקטגוריה. ה PATHFINDER מציע איזון הגיוני מאוד בין ביצועים, יכולות שטח ושימוש יום יומי. איכות החומרים הפנימיים טובה עם עיצוב מעשי שמספק כמות מכובדת של מקומות איחסון. לא ברור לי בדיוק למה כל נוסע בשורת המושבים השנים צריך 3 מחזיקי כוסות לאומת הנוסעים בשורה הראשונה עם שני מחזיקי כוסות לאדם. קצת מוזר לי אבל שיהיה. בדגם המבחן ממש נהנתי מה Dual Panorama Moonroof שנותן הרגשת מרווח פנימי גדול יותר מהקיים בפועל. בעזרת צבעים פנימיים בהירים הרכב מרגיש גדול וקל יותר מהוויותו בפועל עובדה חיובית למדי.
רמת הפינוקים ברכב המבחן כללה גם מערכת שמע Nissan Mobile Entertainment System Package שכוללת שני מסכים DVD שלט רחוק ושתי אוזניות אל-חוטיות. רמת הפינוקים כוללת גם BOSE premium audio system (13 speakers), USB ports (6), a heated steering wheel, and tri-zone
a Automatic Temperature Control. נוסעי המושבים הקדימיים נהנים ממושבים מתחממים ומתקררים בזמן שנוסעי השורה השניה רק ממושבים מתחממים. הכניסה ויציאה משורת המושבים השלישית יחסית קלה בזכות היכולת להזיז את שורת המושבים השניה קדימה ואחורה. אין ספק שבניסן לוקחים בחשבון את השימוש המשפחתי לדגם והתקן בטיחותי למושב האחורי מוצע כסטנדרט בכל הדגמים. ה Rear Door Alert מהווה אלמנט חשוב מאוד למשפחות ולילדים. המערכת לוקחת בחשבון שאם הדלת האחורית נפתחה לפני הנסיעה ולא נפתחה בסיומה, התרעה לנהג מזכירה לבדוק את המושב האחורי לני יציאה מהרכב. לאחר מספר מקרים טראגים שילדים נשכחו, מערכת שכזאת ממש יכולה להציל חיים. כיום האופציה הזאת אינה זמינה בכל הרכבים בשוק אבל אין ספק שזה יהפוך דבר בסיסי בכל רכבים עם מושב אחורי. זה רק ענין של זמן.
ניסן גם לא פסחו על בטיחות אקטיבית ופאסיבית. לרכב יכולת תאוצה ואחיזת כביש מרשימה ביחס לגודלו ומבחינת בטיחות פאסיבית הPATHFINDER מגיע עם מצלמות סריקה של 360 מעלות (Intelligent Around View Monitor), בקרת שיוט אדפטיבית ועוד חיישנים מסביב לרכב שעוזרים עם הנהיגה וחניה.
כל הפינוקים, הטכנולוגיה והביצועים מגיעים עם מנוע מתקדם בנפח 3.5L V-6 שמייצר כ 284 כ״ס ומכויל לתיבת הילוכים רציפה (XTRONIC CVT) שמאפשרת יכולת גרירה של כ 6000 פאונד. אמנם המראה של ה PATHFINDER עדכני עבור הדגם אולם אינו חדשני ביחס למתחרים מאירופה. הרכב שמרני במראו החיצוני אבל מהווה תמורה כספית מרשימה בכל הקטגוריות החשובות לרכב מסוגו.
Kia Sorento SXL AWD
מחיר רכב המבחן $48785
המתחרה מבית קוריאה מיוצגת בכבוד על ידי ה Sorento החדש שבפועל מעוצב על ידי מיטב מעצבי הבית של אאודי שעברו למשרדי קיאה בעיקבותיו של פיטר שראייר הגרמני. בהנהגת והשפעת שראייר אאודי חזרה לצמרת למכירות מרשימה בשנות ה 90 לאחר עשור כושל בשנות ה 80 עם מבחר דגמים חלש ביותר. הצלחת אאודי וחזרת מה״כמעט מוות״ עוררה השראה בהנהלת קיאה ובתמורה לחוזה נדיב ביותר, שראייר עבר לקיאה (למורת רוחם של הגרמנים) ועוזר לבסס את קיאה כיצרן מתחרה במובילות הגרמניות. הצלחת קיאה בשנים האחרונות מקושרת ישירות לשראייר המוכשר וגם ב Sorento החדש ניתן לראות את ה״טעם הגרמני״ בכל חלקי ברכב. העיצוב החיצוני מינימלי, קלאסי ומרשים ומזכיר רבות את אופיו העיצובי של אאודי. איכות החומרים, בכל המרחב הפנימי מרשים ואיכותי. מבחר האופציות והפינוקים מעורר השראה ליתר המתחרים ובהחלט מעלה את הסף בקטגוריה. מבחינה עיצובית אין ספק שה Sportage מהאטרקטיביות שבקבוצה ובעזרת מנוע 3.3 ליטר (290 כ״ס) עם 6 צילינדרים ותיבת הילוכים בת 8 מהירויות, הביצועים בהתאם. לשימור מחיר התחלתי נמוך הדגם הבסיסי מגיע עם גירסת 2×4 אבל אופצית ה 4×4 קיימת לחובבי השטח והשלג. היתרון הגדול של הקיאה זה התמורה הכספית הטובה. כל הפינוקים שמגיעים סטנדרטי או בתור אופציה עדיין מסתקמים במחיר תחרותי ביחס למתחרים השונים עם רמות גימור מקבילות.
רכב המבחן הגיע מאובזר לחלוטין למרות שפע הפינוקים והטכנולוגיה בסביבת הנהג לא הרגשתי עומס כפתורים, לחצנים. הכל ממוקם בצורה הגיונית ונוחה. מעצבי קיאה הקפידו על חווית נהיגה ונסיעה ברכב לא פחות מהתנהגות הרכב. מערכת המצלמות מסביב לרכב סיפקה תמונה ממש ריאליסטית לגבי הנעשה מסביב וההגשה היא שמצלמה ממש מרחפת מעל לרכב בכל הזמן. גם מערכת הניווט משובחת ומציגה את הכביש, את המפה ואת אינפורמצית הניווט בצורה מאוד ריאליסטית ומרשימה ונוחה לשימוש. במספר רכבים היה עלי להתרגל למסך, לתפריט, ולכפתורי התפעול. לא בקיאה שהרגישה טיבעית מהרגע הראשון. מערכת השמע מבית Harmon-Kardon איכותית ומפנקת ומחוברת לעשרה רמקולים עם הספק של 630 וואט – פינוק ממש שווה כאשר המשפחה לא באוטו ואתה תקוע בפקקים.
גודלו של ה Sorento אינו מצוי בגודלו הפיסי, בקבוצת הרכבים שנבחנו קיימים דגמים גדולים ומרווחים יותר. דגמים עם שורת מושבים שלישית הרבה יותר מעשית, עם יותר כוחות סוס ועם יותר מחזיקי כוסות או אחיזת כביש ספורטיבית אבל גודלו של הקיאה מצוי ביכולתו להציע ממוצע כללי גבוהה ומכובד בכל הקטגוריות הנבחנות וכל זאת בתמורה כספית מכובדת עוד יותר.
לסיכום, ניתן לומר שאין ממש מנצחים או מפסידים במבחן דרכים הזה. למעשה כל הרכבים היו טובים בצורה זו או אחרת. כל רכב מספק תמורה כספית שונה ועונה על צרכים אחרים. די מעניין לראות כיצד כל יצרן פתר את הצורך היצוגי בקטגוריה בצורה יחודית לו. מה MDX היקר ועד ל Atlas הזול, כל הרכבים מוצדקים בקיומם ומהווים חלק מהמענה לקטגוריה שהיום גדלה יותר ויותר. לאורך הכתבה השתדלתי לספק הצצה לחווית הנהיגה והשימוש של כל דגם תוך כדי התמקדות על התכונות היחודייות לרכב ביחס למתחריו. ישנם עדיין שני דגמים נוספים, Ford Expedition וה Lincoln Navigator שהשתתפו במבחן הזה אבל כתבה עליהם תהיה שונה מכיוון שהם מייצגים מענה שונה לצרכים שונים בקטגוריה הזו.
Stay Tunes.
לתמונות נוספות (ובצבע), מידע נוסף על רכבים אלו ורכבים נוספים,
שאלות ותשובות אנא עקבו אחרי עמוד פייס שלי:
רכבים – שלמה פתאל / CARS – Shlomo Fattal
כתב: שלומי פתאל / Writer – Shlomo Fattal
תמונות: שלומי פתאל / Photography – Shlomo Fattal
תמונות: Factory PR