חוקרים מאוניברסיטת קולג' בלונדון טוענים כי נזקי העישון לבריאות גדולים אפילו יותר מאשר ההערכות עד היום. על פי המחקר החדש סיגריה בודדה גובה 20 דקות מחייו של המעשן, בעוד חפיסת סיגריות שכוללת 20 סיגריות תגבה עד שבע שעות מחייו של האדם. המחקר הוזמן על ידי משרד הבריאות הבריטי לקראת השנה האזרחית החדשה, במטרה לקרוא למעשנים בממלכה לפתוח את השנה החדשה ללא סיגריות.
מחקר קודם שפורסם בשנת 2000 טען כי סיגריה אחת גובה 11 דקות מחייו של אדם, אך במחקר החדש טוענים החוקרים כי הסיגריה הבודדה תגבה 17 דקות מחייו של גבר מעשן וכן 22 דקות מחייה של אישה מעשנת.
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת המדעי Journal of Addiction. עורכי המחקר טוענים בסיכום כי "אם מעשן של 10 סיגריות ביום יפסיק לעשן ב-1 בינואר, הוא עשוי למנוע אובדן של יום חיים שלם עד ה-8 בינואר. אם יפסיק לעשן החל מ-1 בינואר ועד 5 בפברואר, הוא יגדיל את תוחלת החיים בשבוע, ואם יפסיק לעשן עד 5 באוגוסט, הוא ייהנה מחודש חיים נוסף. מי שיצליח להימנע מעישון במשך השנה כולה, יוסיף לעצמו 50 ימי חיים נוספים.
שרה ג'קסון, אחת מעורכות המחקר, אמרה ל"גרדיאן" הבריטי כי "אנשים בדרך כלל יודעים שעישון מזיק אבל נוטים לזלזל עד כמה. בממוצע, מעשנים שלא מפסיקים מפסידים בערך עשור מהחיים. אלו 10 שנים של זמן יקר, רגעי חיים ואבני דרך עם אנשים אהובים. יש אנשים שעשויים לחשוב שלא אכפת להם להחמיץ כמה שנות חיים, בהתחשב בעובדה שזיקנה מסומנת לרוב על ידי מחלות כרוניות או מוגבלות. אבל עישון לא מקצר את התקופה הלא בריאה בסוף החיים. זה בעיקר גובה את השנים הבריאות יחסית באמצע החיים, ומקדים את הופעתה של בריאות לקויה. זה אומר שלמעשן בן 60 יהיה בדרך כלל פרופיל בריאותי של אדם לא מעשן בן 70".