צילום אלוסטרציה: אורלי הלוי
פחות ממחצית הציבור הבוגר בארה"ב תומך בישראל — כך עולה מסקר חדש שפרסם מכון הסקרים המוערך גאלופ. עם זאת, רוב בציבור האמריקאי עדיין תומך בישראל, עם 46% תמיכה, ביחס לפלסטינים, שזוכים ל-33% תמיכה בלבד (שאר הנשאלים בסקר אמרו כי הם תומכים בשניהם, לא תומכים באף אחד מהם או לא הביעו דעה).
נתון התמיכה בישראל הוא הנמוך ביותר ב-25 השנים שבהן גאלופ בוחנים את שיעור תמיכה זה. יתרה מכך, הפער בין האהדה שמפגינים מצביעי המפלגה הדמוקרטית כלפי הפלסטינים לעומת הישראלים הגיע לרמות חסרות תקדים. לפי הסקר, 59% מהם תומכים בפלסטינים — זינוק של 16% בשנה האחרונה, בעוד ש-21% הביעו הזדהות עם ישראל (ירידה של 14% במהלך 12 החודשים האחרונים).
הממצאים משקפים את האכזבה המתמשכת של מצביעי המפלגה הדמוקרטית מהתנהלות ישראל במלחמה בעזה. הסקר, שנערך בין 16-3 בפברואר, בעיצומו של הסכם הפסקת האש ושחרור החטופים, מצא כי 40% מהמבוגרים בארה"ב תומכים באופן שבו מטפל הנשיא דונלד טראמפ בסכסוך הישראלי-פלסטיני, נתון נמוך מאחוז התמיכה הכללי בו בסקרים, כ-45%.
בעוד ששיעור התמיכה בישראל בקרב מצביעי המפלגה הרפובליקאית ירד מעט ועלה לטובת הפלסטינים, עדיין קיים פער דרמטי בתמיכה: 75% אחוזים מהרפובליקאים אוהדים את ישראל, לעומת 10% את הפלסטינים.
55% מהאמריקאים עדיין תומכים במדינה פלסטינית עצמאית בגדה המערבית ובעזה (חזרה לרמות של 2020, שהיו הגבוהות ביותר מאז 2003), ורק 31% מהאמריקאים מתנגדים להקמת מדינה כזו — השיעור הנמוך ביותר של אמריקאים המחזיקים בעמדה זו מאז 2009. שיא של 76% מהדמוקרטים תומך בהקמת מדינה פלסטינית, בעוד שהתמיכה הרפובליקאית זינקה משפל של השנה שעברה של 26%, לרמות התמיכה שהיו לפני ה-7 באוקטובר, עם 41%.
הסקר נדגם יום לפני ביקורו של נתניהו בבית הלבן, שבו הכריז טראמפ על תוכניתו לפינוי עזה מיושביה ולהשתלט על הרצועה לשם הקמת "הריביירה של המזרח התיכון".