ארגון תומך חמאס הפועל באוניברסיטת קולומביה חזר בו מהתנצלות שהוציא בשם סטודנט שהקליט את עצמו מאיים להרוג ציונים. ההצהרה שפרסם הארגון כוללת גם קריאה מחודשת לאלימות: "אנו תומכים בשחרור בכל דרך שהיא, כולל התנגדות מזוינת". הסטודנט הגיב במילות תודה וחיזק את דבריו המקוריים: "התכוונתי לכל מה שאמרתי".
ביום שלישי השבוע, ארגון Columbia University Apartheid Divest — קואליציית ארגונים סטודנטיאליים פרו-פלסטיניים שהיתה מעורבת בארגון ההפגנות ומחנות האוהלים בקמפוס קולומביה — חזרה בה מההתנצלות המקורית שהוציאה בחודש ינואר בשם הסטודנט קימני ג'יימס.
בהצהרה שפרסם הארגון נכתב שהסטודנט שקרא לרצוח ציונים חווה "אנטי-שחורות" ו"קווירופוביה"
הסטודנט הושעה מהקמפוס לאחר שאמר בשידור חי באינסטגרם, כי "לציונים לא מגיע לחיות", ו"היו אסירי תודה שאני לא פשוט יוצא ורוצח ציונים". הצהרתו החדשה של ג'יימס נועדה להגן על התבטאות קודמת בנוגע למאבק בציונים: "אני לא נלחם כדי לפצוע או כדי שיהיה מנצח או מפסיד, אני נלחם כדי להרוג".
הצהרת CUAD החדשה טוענת שג'יימס חווה "אנטי-שחורות" ו"קווירופוביה" מצד "ניאו-ליברלים, התקשורת הניאו-ליברלית, ופשיסטים", לאחר שפרסם את הווידאו. "אנו מבקשים להתנצל בראש ובראשונה בפני קימני", נאמר בהצהרה. "גרמנו לך נזק בלתי הפיך בכך שתרמנו להדרה שלך מהחוויות של הסטודנטים האחרים, המארגנים, התקשורת והציבור".
בהמשך ההצהרה נכתב, כי "אנחנו גאים להיות חלק מהמאבק לשחרור כל העמים המדוכאים. מי ייתן שכל יסודות הקפיטליזם: אימפריאליזם, קולוניאליזם, מדינות קולוניאליות מתנחלות, עליונות לבנה, ג'נוסייד וכל שאר מערכות הדיכוי המורכבות, יתפוררו ויתלקחו בלהבות, ויסללו את הדרך לעתיד שבו כל עמנו חופשי". המכתב נחתם במילים: "תחי פלסטין, תחי האינתיפאדה, ותחי ההתנגדות".
CUAD פרסמה פוסט באתר Substack המהלל את פיגוע הירי בתל אביב ב-1 באוקטובר שבו נרצחו שבעה ישראלים, בהם ענבר שגב ויגדר, שנשאה את בנה הפעוט בעת הפיגוע. הפוסט תיאר את הפיגוע "מעשה נועז" והציג אותו כהמשך למאבק הרחב יותר נגד הכיבוש הישראלי. "הירי מהווה תזכורת לכך שהמאבק אינו מוגבל לעזה או ללבנון", כתב הארגון. "הוא הגיע כעת ללב הטריטוריה הקולוניאלית, ומערער עוד יותר את טענות המשטר הציוני לביטחון ושליטה".

בחודש ינואר, לאחר שהנהלת קולומביה אסרה על ג'יימס להיכנס לקמפוס, CUAD פרסמה התנצלות שנכתבה בשם ג'יימס. ההצהרה נמחקה מאז, אך לפי עיתון הסטודנטים של קולומביה, The Spectator, נכתב בה: "כשהקלטתי את הווידאו, הרגשתי אי שקט יוצא דופן לאחר שאספסוף ברשת תקף אותי כי אני שחור וקוויר באופן גלוי". בהמשך כתבה CUAD, כי ג'יימס כלל לא כתב את הפוסט בעצמו. "ההצהרה נכתבה על ידי כמה פעילים מ-CUAD ולא על ידי קימני, ואינה מייצגת את הערכים או הקווים הפוליטיים של קימני או CUAD", נאמר בהצהרה.
ההצהרה גם כוללת קריאה להתנגדות מזוינת. "מול אלימות מצד המדכא, המצויד בכוח הצבאי הקטלני ביותר בעולם, כשכל האמצעים השקטים למענה מוצו, אלימות היא הדרך היחידה קדימה", נכתב בהצהרה. "אנו תומכים בשחרור בכל דרך שהיא, כולל התנגדות מזוינת".
זמן קצר לאחר ש-CUAD פרסמה את הפוסט, ג'יימס, שתובע כעת את האוניברסיטה בשל שלילת הליך הוגן וטיפול לא צודק, הודה בחשבון ה-X שלו ל-CUAD על התמיכה. "תודה לחבריי על פרסום המכתב היפה והעוצמתי הזה", כתב ג'יימס. "מעולם לא כתבתי את ההתנצלות הניאו-ליברלית שפורסמה בסוף אפריל, ואני שמח שהבהרנו את העניין אחת ולתמיד. לא אתן לאף אחד לבייש אותי על עמדותיי הפוליטיות".
ביום שלישי, אוניברסיטת קולומביה פרסמה עדכון באתר האינטרנט שלה תחת הכותרת "קריאות לאלימות אינן מקובלות בקולומביה". בהודעה נכתב כי "הצהרות התומכות באלימות או בפגיעה מנוגדות לעקרונות הבסיסיים שעליהם הוקם המוסד הזה", נכתב בהודעה. "אנחנו שואפים להיות קמפוס פתוח אך איננו יכולים להיות פתוחים כל עוד יש אי-ודאות לגבי הבטיחות", נכתב בהודעה.
"המאזניים נוטים לכיוון הבטיחות כאשר ברשתות החברתיות מתערבבות קריאות לאלימות מזוינת במזרח התיכון לצד הגנה על הצהרות מקומיות התומכות באלימות. כמנהיגי אוניברסיטת קולומביה, אנו מתנגדים לכל קריאה לאלימות".
לפי דיווח של העיתון The Spectator, קואליציית CUAD פורקה בשנת 2020 והוקמה מחדש בנובמבר 2023, לאחר שהנהלת קולומביה השעתה את הארגונים "סטודנטים לצדק בפלסטין" (Students for Justice in Palestine) ו"קול יהודי לשלום" (Jewish Voice for Peace) שני ארגונים אנטי-ציוניים בקמפוס שנקבע כי הם מפירים שוב ושוב את מדיניות האוניברסיטה בנוגע לאירועים בקמפוס.
בד בבד, יותר מ-1,000 סטודנטים ואנשי סגל באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי, קיימו ביום שלישי השבוע הפסקת לימודים לציון יום השנה ל-7 באוקטובר — בקריאה לקץ הציונות ו"המדינה הטרוריסטית" של ישראל.
הם נשאו שלטים שעליהם נכתב "תחי האינתיפאדה" ו"יחי מבול אל-אקצא" — השם שניתן על ידי חמאס לטבח ה-7 באוקטובר, שבו נרצחו באכזריות יותר מ-1,200 בני אדם ונחטפו עוד 250.