בית משפט לערעורים בניו יורק הפחית את סכום הערבות שעל נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ לשלם במסגרת התביעה האזרחית שלו, מ-454 מיליון דולר ל-175 מיליון דולר בלבד.
הערבות – שאותה טראמפ צריך לשלם כדישיוכל לערער על הרשעתו בתביעת הונאה אזרחית בניו יורק – הופחתה לאחר שטראמפ טען כי יצטרך למכור נכסים בהפסד על מנת לגייס מזומנים. בית המשפט העניק לטראמפ עוד עשרה ימים לשלם את הערבות.
בתצהיר לבית המשפט בשבוע שעבר חשפו עורכי הדין של טראמפ כי לא הצליח להשיג את דמי הערבות, שמועד התשלום שלהן חל היום, למרות "מאמצים רבים", כולל פנייה ל-30 חברות שמספקות ערבויות.
טראמפ בניו הבוגרים והחברה שלו הואשמו בהונאה שניפחה את ערך הנכסים שלו – מועדוני גולף, בנייני משרדים ונכסים אחרים – ב-2 מיליארד דולר. טראמפ ניפח את שוויים ואת שוויו האישי כדי להשיג תנאים טובים להלוואות מבנקים וחברות ביטוח, טוענת התביעה.
במשפט הראו התובעים כי החברה של טראמפ התעלמה מהערכות שווי ותימרנה את המספרים באופן אבסורדי, לעיתים. לדוגמה, טראמפ העריך את שווי דירת הטריפלקס שלו בטראמפ טאואר בשדרה החמישית לפי שטח של 3,000 מ"ר, כשבפועל שטחה הוא כ-1,000 מ"ר. טראמפ הורשע במשפט שבו כיהן שופט ללא מושבעים.
טראמפ הזהיר בשבועות האחרונים כי אין לו מספיק מזומנים על מנת לשלם את הערבות עבור הערעור. כדי להשיג לערבות בגודל כזה, טראמפ צריך היה להעמיד בטוחות בשווי של 557 מיליון דולר, לדברי עורכי הדין שלו. הוא גם היה חייב לנותני הערבות סכום המוערך ב-20 מיליון דולר דמי טרחה. טראמפ ביקש מבית הדין לערעורים לוותר לו על הערבות כדי לחסוך ממנו מצב שבו יצטרך לערוך "מכירת בזק" של נכסיו.
אם לא יספק את הערבויות בזמן, טראמפ עלול להיקלע לחורבן פיננסי והשפלה. התובעת הכללית של ניו יורק, לטישיה ג'יימס, שהגישה את התביעה נגדו, תורשה לגבות את הסכום ותוכל להחרים נכסים של טראמפ בניו יורק או להקפיא את חשבונות הבנק שלו. אולם כעת, משהופחת הסכום, יהיה לו יותר קל לגייסו.
טראמפ הגיע ביום שני בנפרד עם עורכי דינו לבית המשפט בניו יורק לדיון בפרשת תשלום דמי השתיקה לשחקנית הפורנו סטפני קליפורד, המכונה סטורמי דניאלס. שופט צפוי לקבוע מועד למשפט ולפסוק בנוגע לבקשתו לבטל את המשפט.


