שופטת פדרלית חסמה ביום רביעי באופן זמני את הצו הנשיאותי שהוציא נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שאוסר על טרנסג'דרים לשרת בצבא. השופטת, אנה סי. רייס, מינוי של ממשל ביידן ולסבית מוצהרת, הוציאה צו על תנאי שמרשה לחיילים טרנסים להמשיך לשרת — תחת חוקים שנקבעו בממשל ביידן — עד שתתקבל החלטה בתביעה שהוגשה נגד החלטת ממשל טראמפ.
הממשל טען כי בית משפט צבאי צריך לדון בתביעה, אך רייס כתבה בהחלטתה — שאורכה 79 דפים — כי הצו כמעט שלא בוסס על ראיות, וכי "בית המשפט לא נדרש לאשר החלטות שמבוססות על השערות". היא הוסיפה כי "האיסור עושה שימוש בשפה מזלזלת נגד קבוצה פגיעה, ומפר את התיקון החמישי לחוקה". התיקון, בין היתר, עיגן בחוקה את הזכות להליך משפטי הוגן.
העיסוק של ממשל טראמפ בסוגיית הטרנסים בצבא חריג ביחס למספרם הקטן. לפי משרד ההגנה, כ-4,200 טרנסג'דרים משרתים כרגע בצבא — כ-0.2% מכלל הכוחות. הם משרתים בתור טייסים, קצינים בכירים, טכנאי גרעין וכן נחתים וחיילים בכוחות המיוחדים. כמה בכירים בשירות פעיל ולשעבר בצבא הביעו התנגדות לאיסור.
בינואר חתם הנשיא טראמפ על הצו הנשיאותי שבו נכתב כי חיילים טרנסים פגעו בצבא באמצעות "תיאוריית מגדר קיצונית" וכי "אימוץ של מגדר שלא תואם את המין עומד בניגוד להתחייבות של חייל לאורח חיים מכובד". כמה חיילים בשירות פעיל תבעו את הממשל לאחר מכן, בטענה כי המדיניות מהווה אפלייה שהפרה את זכותם החוקתית לשיוויון בפני החוק.
משרד ההגנה קבע בפברואר מדיניות חדשה שנוסחה בצורה דומה לצו הנשיאותי, וכתב כי כל החיילים הטרנסג'דרים, ללא קשר לכישרון, יודחו מהצבא. הצבא עדיין מנסח את התוכניות ולכן טרנסג'דרים לא הודחו בינתיים באופן רשמי, אך כן עודדו אותם לעזוב מרצונם. השבוע גם הודיעה המחלקה לענייני חיילים משוחררים בארה"ב כי תפסיק לספק טיפולי התאמה מגדרית לחיילים טרנסים משוחררים.
בחודשיים מאז שטראמפ חתם על הצו, חיילים אמרו שהם הוכרחו להשתמש בשמות הגוף של המין שבו נולדו. הם הוסיפו גם כי הצבא סירב לתת להם טיפול רפואי, לא נתן להם משימות והפסיק את עבודתם.
רייס אמרה כי המסקנות אליהן הגיע משרד ההגנה בנוגע לחיילים טרנסג'דרים מדוח"ות שנכתבו עליהם, היו "מטעות לחלוטין" מפני שהם בחרו באופן סלקטיבי במה להתמקד. בשלב מסוים היא אף אמרה כי הראיות שהוצגו היו כה חלשות, שמשרד ההגנה היה יכול לצטט את האלבום האחרון של ביונסה במקום.
הניסיון להדיח חיילים טרנסים הוא מהלך שמצטרף למגמה נרחבת יותר של הממשל נגד תוכניות גיוון בצבא שנקבעו בזמן הממשל הקודם. בין היתר, ממשלו של טראמפ הפסיק להכיר בחגיגות חודש הגאווה וחודש ההיסטוריה השחורה, וטיהר את אתרי האינטרנט של משרד ההגנה מאיזכורים להכלה ושיוויון. משרד ההגנה אף הסיר תמונה של המפציץ שהטיל את פצצת האטום הראשונה על יפן, בגלל שחלק משמו — "אנולה גיי" — סומן בתור שפה שהפנטגון רצה להוריד מהאתר.