שוטרים רכובים על סוסים נראו מסיירים בקהילת אנסינו לאחר שמספר הפריצות גדל באזור. כעת ניתן לראות שיטות אבטחה חדשות בעקבות העלייה בפריצות לבתים בשכונת היוקרה של עמק סן פרננדו.
משטרת לוס אנג'לס מגבירה את האבטחה בקהילה עם טיסות מסוקים, סוכנים סמויים ונוכחות של מחלקת הרוכבים שלה ברחבי השכונות. שוטרים רכובים על סוסים מסיירים באזור במאמץ להרתיע גנבים פוטנציאליים מלהיכנס לבתים.
"כל מי שיש לו פעילות פלילית או נטייה פלילית צריך לדעת ששוב, רק בגלל שהוא לא רואה אותנו, יש סבירות גבוהה שנראה אותו רק בהתבסס על האסטרטגיות השונות שאנחנו נוקטים עם כל האמצעיםן מהסמויים וכל דבר אחר כאן בחוץ", אמר סמל אנריקה רוג'רס ממחלקת הרוכבים של משטרת לוס אנג'לס.
הסיורים יימשכו במשך השבוע כדי לתת לתושבים קצת שקט נפשי, אמרו במחלקה.
המהלך להגברת האבטחה מגיע לאחר שלפחות שש פריצות לבתים דווחו באנסינו מאז ה-10 ביולי. הראשונה בסדרת הפריצות הסתיימה ברצח בני זוג בביתם. מנהלת בכירה ב"אמריקן איידול",רובין קיי, ובעלה המוזיקאי, תומאס דלוקה, שניהם בני 70, נורו למוות בביתם באנסינו ב-10 ביולי. משרד התובע המחוזי הם נהרגו לאחר שצעיר מעורער בנפשו בן 22 פרץ לביתם ופתח לעברם באש עם אקדחו. רצח הזוג, ואחריו מספר פריצות נוספות, הותיר את הקהילה במתח רב.
"אם נוכל לגרום למישהו להרגיש בטוח בבית, בטוח במקום עבודתו, בטוח ברחובות – זו מטרה מכוונת היטב וזה מה שאנחנו רוצים לעשות", אמר רוג'רס.



