הבעלים המיליארדר של ה"לוס אנג'לס טיימס" סיפק השבוע כתב הגנה מוזר על תוכניותיו להפוך את מערכת העיתון ל"פחות שמאלני", לאחר שהוא הטיל וטו על מאמר מערכת התומך בסגנית הנשיא קמאלה האריס.
ד"ר פטריק סון-שיונג אמר כי תמיכתה של האריס בפעולות הצבאיות של ישראל בעזה היא אחת הסיבות העיקריות שהוא סירב לתמוך במהלך – ובמקביל אמר שהוא רוצה לגייס למערכת העיתון קולות שמרניים יותר – דעה מוזרה בהתחשב בכך שרוב השמרנים תומכים בישראל במאבקה נגד ארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה.ֿ..
למרות זאת, Soon-Shiong התעקש שהוא מחפש "איזון" טוב יותר לאחר שפיטר את חברי המערכת הבכירים שעדיין לא פרשו מהעיתון. "אם להיות כנים עם עצמנו, כותבי הדעות הנוכחיים שלנו סטו מאוד שמאלה, וזה בסדר, אבל אני חושב שכדי שיהיה איזון, צריך גם מישהו שיפנה ימינה, ויותר חשוב, מישהו שיפנה למגמה, באמצע," אמר סון-שיונג.
בחודש שעבר, הוא חסם את ועדת המערכת שלו (אדיטוריאל בורד) מלפרסם את תמיכתה בהאריס – ובמקום זאת הציע לה להדפיס שני מאמרי ניתוח זה לצד זה שכללו את היתרונות והחסרונות של שני המועמדים לנשיאות. אלפי מנויים בלוס אנג'לס ביטלו את המנויים שלהם במחאה וכמה מחברי המערכת התפטרו.
Soon-Shiong כתב ב-X מוקדם יותר השבוע שהוא מתכנן להפוך את העיתון שלו ל"הוגן ומאוזן, כך שכל הקולות יישמעו ונוכל לשקף בכבוד את השקפתה של כל אמריקה…משמאל לימין למרכז. בקרוב, אמנה ועדת מערכת חדשה. האמון בתקשורת הוא קריטי לדמוקרטיה חזקה".
המיליארדר, שקנה את ה"טיימס" ב-2018 תמורת 500 מיליון דולר, אמר ל-CNN כי התוכנית שלו להחליף את מצבת העורכים "באמת מנסה לזהות קולות שמדברים לכל האמריקאים".
הוא אמר ל-CNN שהפרסום צריך לעשות הבחנה ברורה יותר בין הסיקור החדשותי הקשה שלו לבין הדעות ומדורי העריכה. "מישהו שרק הרים את העיתון, אני לא יודע אם יזהה שזו דעה ולא סיקור חדשותי", אמר.
"השילוב הזה של חדשות ודעה על החדשות לפעמים מתערבב לגמרי, ואני חושב שזה חלק מהבעיה מדוע יש ירידה באמון של העיתונות".
בשבוע שעבר, האתר העצמאי Drop Site News דיווח כי פטריק סון-שיונג הפיץ מייל פנימי ב-LA Times בו אמר כי הסכסוך בין ישראל לעזה ומדיניות הממשל היו אחת הסיבות להחלטתו שלא לאשר תמיכה במועמד. "האם אי פעם הייתה תקופה בהיסטוריה שלנו שבה האומה שלנו מספקת ביודעין נשק לאומה אחרת באמצעות הנשק הזה כדי להרוג ילדים, נשים, אנשים חפים מפשע ולכוון את העיתונות, הרופאים והעובדים הרפואיים? ומדיניות המאפשרת זאת נתמכת, כך נראה על ידי שני המועמדים?" הוא כתב במייל לעובדים.
התזכיר הגיע בעקבות דיווח של ה"ניו יורק טיימס" לפיו בתו ניקה סון-שיונג, בת 31, אמרה שהמשפחה "קיבלה את ההחלטה המשותפת לא לאשר תמיכה בהאריס בגלל "המימון הגלוי של רצח העם" של ממשל ביידן-האריס בעזה. היא ציטטה את חינוכו של אביה במולדתו דרום אפריקה בתקופת האפרטהייד, וכתבה ב-X: "הפיתוי הוא לדבר בטונים עמומים על נושא שבתי המשפט הבינלאומיים כינו רצח עם סביר. אבל הרגע הזה מצריך התנגדות לפשעים נגד האנושות, טיהור אתני ואפרטהייד".