סגנית נשיא ארה"ב, קמלה האריס, בראיון הסולו הראשון שלה, אמרה שהיא תמכה בהחלטת ממשל ביידן לעצור את משלוחי התחמושת לישראל במהלך המלחמה בעזה. כשהיא על הבמה מול חברי האיגוד הלאומי של עיתונאים שחורים (NABJ) בפילדלפיה, אמרה המועמדת הדמוקרטית לנשיאות כי "אחד הדברים שעשינו, שאני תומכת בהם לחלוטין, הוא ההפסקה שהכנסנו למשלוחי הפצצות במשקל 2,000 פאונד (טון)".
היא הציגה זאת כדוגמה לפעולה קונקרטית שהבית הלבן נקט כדי ללחוץ על ישראל לחתום על להסכם הפסקת אש. "אז יש לנו כמה מנופי לחץ שבהם השתמשנו", אמרה. "אני בהחלט מאמינה שהמלחמה הזו צריכה להסתיים, והיא צריכה להסתיים בהקדם האפשרי", הוסיפה.
באמצע יוני, בסרטון שפורסם ברשתות החברתיות, הביע ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, את תסכולו מהצעדים של ממשל ביידן, ואמר כי "בלתי נתפס" שהבית הלבן עוצר את משלוחי הנשק והתחמושת לישראל במהלך מלחמה. "במהלך מלחמת העולם השנייה, צ'רצ'יל אמר לארצות הברית, 'תנו לנו את הכלים, נעשה את העבודה.' ואני אומר, תנו לנו את הכלים ונשלים את העבודה מהר יותר", הוא אמר.
בעוד שהממשל הודה בעיכוב המשלוחים של הפצצות במשקל 2,000 פאונד, הוא הכחיש עיכוב במערכות נשק אחרות. ג'ון קירבי, יועץ התקשורת לביטחון לאומי של הבית הלבן, אמר באותה עת שהבית הלבן לא הבין למה נתניהו מתכוון. "זה היה מבלבל בלשון המעטה, בהחלט מאכזב, במיוחד בהתחשב בכך ששום מדינה אחרת לא עושה יותר כדי לעזור לישראל להגן על עצמה מהאיום של חמאס, ולמעשה, גם מאיומים אחרים שהם מתמודדים עמם באזור, מאשר ארצות הברית", אמר קירבי.
עם זאת, יומיים לאחר דברי נתניהו, הסנאטורים הרפובליקנים ביל הגרטי וטום קוטון האשימו את הבית הלבן בעיכוב משלוחי נשק לישראל. הגרטי אמר כי ממשל ביידן "סירב לשלוח הודעות רשמיות לקונגרס וכך עצר העברות נשק רבות לישראל", כולל מטוסי F-15, ערכות לבניית פצצות חכמות ותחמושת, אפילו לאחר שוועדת הסנאט ליחסי חוץ וועדת בית הנבחרים ליחסי חוץ "אישרו באופן לא רשמי את המכירות הללו".
קוטון האשים את ממשל ביידן בנקיטת "תרגילי זריזות ידיים" בתגובה להתעקשות הבית הלבן כי רק הפצצות במשקל 2,000 פאונד עוכבו. "כפי שאתם יודעים, חוק הפיקוח על יצוא נשק מחייב את הממשל ליידע את הקונגרס לפני שליחת נשק למדינה זרה", כתב קוטון. ממשלכם מנצל מניפולציות כדי למנוע מהודעה רשמית זו להגיע לקונגרס בנוגע למכירות נשק שאושרו, כולל מטוסי F-15, רכבים טקטיים, פגזי 120 מ"מ, תחמושת טנקים בקוטר 120 מ"מ, תחמושת מונחית ישירה ופצצות בקוטר קטן. ממשלכם יכול אז לטעון שהנשק 'בתהליך' מבלי למסור אותו בפועל", אמר. "אתם משחקים בפוליטיקה עם הכבוד הלאומי ועם ביטחונה של בעלת בריתנו".