שופט פדרלי בארה"ב העניק לאוניברסיטת לוס אנג'לס שבוע אחד על מנת להציג תוכנית הגנה על סטודנטים יהודים. הפסיקה של בית המשפט הגיעה לאחר ששלושה סטודנטים יהודיים תבעו את ראשי אוניברסיטת לוס אנג'לס בטענה כי נפלו קורבן למתקפות אנטישמיות מיד לאחר פרוץ המלחמה בעזה.
הסטודנטים היהודים טענו כי מאהל מחאה פרו-פלסטיני שהקימו סטודנטים באוניברסיטת לוס אנג'לס גרמו להפרת זכויות האדם שלהם בכך שחסמו את דרכם לחלק מהקמפוס.
השופט מארק סקארסי פסק כי לראשי אוניברסיטת לוס אנג'לס ולסטודנטים היהודיים יש שבוע להציג בפניו תוכנית כיצד ניתן להגן על הסטודנטים מפני אנטישמיות בקמפוס. "תיפגשו ותתייעצו כדי לראות אם אתם יכולים להמציא איזשהו צו מניעה מקובל או צו בית משפט אחר שייתן גם לאוניברסיטת לוס אנג'לס את הגמישות הדרושה לה, אך גם יספק לסטודנטים יהודים בקמפוס ביטחון שמימוש הזכויות שלהם לא עומדות להיות כינור שני לכל דבר אחר", כתב השופט סקארסי.
סטודנטים פרו-פלסטינים הקימו מאהל מחאה גדול באוניברסיטת לוס אנג'לס בחודש אפריל והתעמתו עם סטודנטים יהודיים ולאחר מכן גם עם שוטרים שהגיעו על מנת לפרק את המאהל. הסטודנטים היהודים טענו כי ראשי האוניברסיטה שיתפו פעולה עם הסטודנטים הפרו-פלסטינים על מנת למנוע מהם מעבר לחלקים מהקמפוס.
יצחק פרנקל, סטודנט יהודי למשפטים באוניברסיטת קליפורניה, כתב בתביעה כי הוא דחה הזמנה ממנהל חיי הסטודנטים באוניברסיטה לעזור לארח מפגש ארוחת צהריים, מכיוון שהוא לא הרגיש בטוח להשתתף. "בנסיבות רגילות הייתי קופץ על ההזדמנות להשתתף באירוע הזה. הזהות והדת היהודית שלי הן חלק בלתי נפרד ממי שאני, ואני מאמין שחשוב להדריך תלמידים חדשים ולעודד אותם להיות גאים גם ביהדותם". אבל פרנקל טען ש-UCLA לא מצליחה לטפח סביבה בטוחה לסטודנטים יהודים בקמפוס.
דוברת UCLA, מרי אוסקו, אמרה כי בית הספר "מחויב לשמור על קמפוס בטוח ומכיל, לתת דין וחשבון על מי שעוסקים באלימות, ולהילחם באנטישמיות בכל הצורות". "יישמנו לקחים שנלמדו מהמחאות של האביב הזה וממשיכים לפעול לטיפוח תרבות קמפוס שבה כולם מרגישים רצויים וחופשיים מהפחדה, אפליה והטרדה", אמר אוסקו בהצהרה. האוניברסיטה קיבלה הוראה לעצב תוכנית מוצעת עד החודש הבא.