הנציבה הזמנית של שירות מס ההכנסה הפדרלי בארה"ב (IRS) מלאני קראוס הודיעה על התפטרותה ושורת בכירים שוקלים ללכת בעקבותיה – על רקע הסכם שנחתם בין משרד האוצר למשרד לביטחון המולדת שמתיר להעביר מידע פרטי של מהגרים שמעמדם אינו מוסדר בחוק לידי גורמי אכיפה. קראוס שימשה בשבועות האחרונים כממלאת מקום הנציבה – אחרי שקודמה ששימש אף הוא בתפקיד באופן זמני התפטר בשל לחצים מצד הבית הלבן לאשר את ההסכם. ההתנגדות בשירותי המס הביאה באופן חריג לכך ששר האוצר סקוט בסנט חתם בעצמו על המסמך, לדברי מקור במשרד לביטחון המולדת ששוחח עם CNN.
דבר קיומו של ההסכם נחשף שלשום לאחר שהוגש לבית משפט, כאשר חלק מפרטיו נותרו חסויים. אף שלא צוין מפורשות איזה מידע יבקשו בסוכנות ההגירה והמכס (ICE), בעבר העלו גורמים בממשל טראמפ את האפשרות שיבקשו לקבל מרשויות המס את כתובותיהם של מהגרים השוהים שלא כחוק בארה"ב ומועסקים במשרות סדירות. בד בבד, הבית הלבן בוחן אפשרות לקנוס את מי שלא מצייתים לצווי גירוש בסכום של 998 דולר ליום על כל איחור ביציאתם מהמדינה. לפי סוכנות רויטרס, נבחנת אפשרות של החלה רטרואקטיבית של הקנסות למי שהוצאו נגדם צווים בחמש השנים האחרונות.
מקורות בממשל אמרו לוול סטריט ג'ורנל כי ההסכם בין ICE לשירות מס ההכנסה הולם את החוק, ונשען על ההחרגות הקיימות ממילא לגבי העברת מידע של מי שנחשדים בפלילים. המקורות ציינו כי אדם שהוצא נגדו צו גירוש ומסרב לעזוב מרצונו את ארה"ב עובר על החוק. המשנה לשרה לביטחון המולדת, טרישיה מקלפלין, מסרה כי "תחת הנהגתו של הנשיא טראמפ הממשל פועל סוף סוף כפי שהיה צריך מזמן: משתף מידע בין סוכנויות פדרליות כדי לפתור בעיות". הפרסום על ההסכם בא על רקע מאמצי הממשל להרחיב את גירושם של מהגרים מארה"ב בחודשים האחרונים.
קראוס התפטרה במסגרת הסכם פרישה שהוצע לה וצפויה לעזוב את תפקידה ב-28 באפריל. טראמפ מעוניין למנות כנציב קבוע את חבר הקונגרס הרפובליקאי לשעבר בילי לונג, שאינו בעל ניסיון כלשהו בתחום המסים. טרם נקבע מועד לשימוע בסנאט לאישורו לתפקיד. מקורות בהנהלת השירות אמרו לניו יורק טיימס כי ישנו חוסר בהירות רב כעת באשר לשאלה מי מנהל את הסוכנות.
בשבוע הבא, ב-15 אפריל, חל המועד האחרון להגשת תצהירי מס ל-IRS. לפי נתונים שאספה "מעבדת התקציב" של אוניברסיטת ייל – מכון מחקר העוקב אחר המדיניות הכלכלית של הממשל הפדרלי – ב-2023 מהגרים שמעמדם אינו מוסדר שילמו מיסים בסך כ-66 מיליארד דולר. 43 מיליארד מתוכם נגבו ישירות ממשכורותיהם. לפי המכון, הימנעות המהגרים מתשלומי מס עלולה "לעלות" לקופה הציבורית כ-313 מיליארד דולר על פני עשר שנים.