חמאס הפך את החזרת חלליהם של שירי ביבס, ילדיה אריאל וכפיר, ועודד ליפשיץ ז"ל למופע תעמולה אכזרי, כך עולה מסיקור נרחב בתקשורת העולמית אודות אירועי הזוועה בעזה. רוה העיתונות הבינלאומית תיארה בזעזוע כיצד הארגון ערך טקס ראוותני בחאן יונס, שכלל הצגת ארונות שחורים על במה, שלטי תעמולה אנטישמיים, והמוני אזרחים עזתים שהובאו לצפות במחזה.
העיתון הבריטי הטלגרף חשף כי חמאס מסר את ארונות הקבורה כשהם נעולים, מבלי לספק מפתחות תקינים. צוותי חבלה של צה"ל נאלצו לבדוק אם הארונות ממולכדים. בלומברג דיווחו כי מאות לוחמים חמושים ורעולי פנים של חמאס השתתפו בטקס, ובוול סטריט ג'ורנל הוסיפו כי בין הצופים באירוע נכחו מחבלים משוחררים, ביניהם מוחמד אבו ורדה, שתכנן פיגוע אוטובוס ב-1996 בו נהרגו למעלה מ-40 ישראלים.
תעמולות וחינוך מזוויע לילדים
העיתון הגרמני, הבילד, כתב בזעזוע כיצד הוצבו שולחנות עם כלי נשק עבור ילדים עזתים שהובאו לצפות באירוע. אחמד מנסור, מומחה לאסלאם ממוצא פלסטיני, צוטט בעיתון באומרו "נשים וילדים בעזה מתאספים לצפות בסצנה אכזרית: בתוך מוזיקה, תרועות ואווירה חגיגית, מוצגות גופותיהם חסרות החיים של פעוט, תינוק ואמם. כיצד יכולה להתרחש ברבריות שכזו?".
ה-NBC האמריקאי עדכן כי על הבמה גם הונחו טילים מוכתמים באדום, כסמל לדם, עם הכיתוב "הם נהרגו מפצצות אמריקאיות". הוול סטריט ג'ורנל והסוכנות הידיעות ה-Associated Press, תיארו כיצד על כל ארון של החללים הישראלים הוצבה תמונת חטוף, ומאחורי הבמה הוצב פוסטר ענק המציג את ראש הממשלה נתניהו כערפד עם דם נוטף מפיו. שלטים נוספים האשימו את "הצבא הנאצי" של ישראל בהריגת החטופים הישראלים.
קולות מעזה והתגובה הבינלאומית
ערוץ התקשורת האמריקאי-הציבורי, NPR, הביא מדבריה של אישה עזתית שהזדהתה בשם אום אחמד, שהצדיקה את המעשה: "כאמא, מדובר ב'עין תחת עין' לראות ארונות של ילדים מוחזרים למשפחותיהם. כפי שהם הרגו אותנו, הם הרגו את הילדים שלהם עצמם". לא ברור האם ה-NPR הבינו שההשוואה שגויה, או שביקשו להראות ש"הכל מורכב". הצלב האדום, שהיה אחראי על העברת הגופות, הובא בוול סטריט ג'ורנל כמי שמגן על התנהלות חמאס, למרות שביקשו מראש מארגון הטרור לבצע את ההעברה בצורה "מכובדת ופרטית".
נציב זכויות האדם של האו"ם גינה בחריפות את חמאס: "הצגת הראווה של הארונות ברצועת עזה היא מחרידה ואכזרית, ועומדת בניגוד מוחלט למשפט הבינלאומי", כתב בצהרה, "על פי המשפט הבינלאומי, כל העברה של שרידי נפטרים חייבת לעמוד באיסור על התעללות, יחס בלתי אנושי או משפיל, תוך הבטחת כבוד המנוחים ומשפחותיהם". על פי הדיווחים, אנשי הצלב האדום מחו בפני חמאס עוד בנקודת העברה. בהצהרה שפרסם אתמול כתב: "עלינו להיות ברורים: כל יחס משפיל במהלך פעולות שחרור אינו מקובל".

הבילד הגרמני הציב את הכתבה בעמוד הבית שלו, יחד עם כתבה על שירי, אריאל וכפיר." הם חוגגים את חוסר האנושיות שלהם נכתב", נכתב בכותרת החיצונית. "בתצוגת תעמולה מחרידה, המחבלים החמושים משפילים את קורבנותיהם", נכתב בידיעה, שדיווחה גם על "קהל סקרנים וילדים מריעים לצלילי מוזיקה חזקה". האתר הגרמני גם התייחס לשלטי התעמולה של חמאס שהאשימו את צה"ל במותם של החטופים: "זהו נרטיב של היפוך האשמה. העובדה היא: מחבלים פלשתינים פלשו לישראל וחטפו אזרחים שלווים. הם אחראים למותם".
גם בניו יורק פוסט ביקרו בחריפות את "הטקס" של חמאס. "ארבעת הארונות ובהם הקרבנות הוצגו על הבמה מול קיר תעמולה מטריד…כל ארון שחור הכיל תמונה של הקרבן יחד עם מסר תעמולתי". בניו יורק טיימס נכתב כי "חמושי החמאס, לבושים במדי קרב כהים, מסרו ארבעה ארונות שחורים לצוותי הצלב האדום בח'אן יונס, עזה ביום חמישי, שם התאספו המונים בגשם לצפות בטקס".
בוול סטריט ג'ורנל נכתב בעמוד הבית: "חמאס הפך את טקס העברת החטופים החללים למיצג ראווה". בפנים הכתבה נכתב כי "הארונות הוצבו על במה מול צופים מריעים ומצלמות ששידרו את הסצנות בערוצי טלוויזיה ערביים", עוד הוסיפו כי "שידורי הטלוויזיה הישראלים לא שידרו את התמונות".
בטלגרף הבריטי נכתב כי "חמאס הציג בהפגנתיות את ארבעת הארונות על הבמה". הגרדיאן הבריטי, הנוטה להיות ביקורתי כלפי ישראל, אמנם שיתף תמונות סטילס מהנעשה ברצועה, אך כתב כי הוא בוחר שלא לשתף את השידור הישיר ממנה. בניגוד לכלי תקשורת אחרים, הוא כתב כי "המחזות ברצועה נראים רגועים ומבלי חגיגות".
האבל הכבד שירד על ישראל
חלק ניכר מהסיקור הוקדש לאבל הכבד שירד על ישראל. "הרגש של הישראלים", נכתב בכתבה שסיקרה את האירועים באתר לה-פרזיאן הצרפת והביאה תמונות וציטוטים מכיכר החטופים בתל אביב. עוד צוטט בנו של עודד ליפשיץ, יזהר: "הוא היה אבא נפלא, זהו סוף טראגי אבל העיקר הוא שמדינת ישראל תחזיר את כל החטופים".
ברשת "סקיי ניוז" באוסטרליה הודיע המגיש כריס קני בשידור על כך שהחללים החטופים ממשפחת ביבס יוחזרו לעסקה, תוך שהוא נאבק בדמעות. קני הזכיר לצופים כי כפיר הוא החטוף הצעיר ביותר בשבי חמאס, והוסיף: "אם הייתם צריכים עוד הבהרה לגבי הזוועות של המלחמה במזרח התיכון והברוטליות חסרת הלב של חמאס – היא הגיעה בהודעה של הארגון".
הוא הציג את תמונת החטיפה המפורסמת של בני המשפחה, ואמר: "הנה הם חיים ובריאים בעודם נלקחים על ידי המפלצות האלו, עכשיו הם מתים. הבשורה הזו הייתה ידועה כבר יותר משנה, לא משנה איך הם נהרגו – הם נהרגו רק כי המחבלים המפלצתיים האלו לקחו אותם בשבי. אז חמאס הרג אותם".

ב-CNN הוזכרה הסערה סביב הפצת שמות החטופים הללים שישוחררו, בהם משפחת ביבס, ללא אישור המשפחה – והתנצלות צה"ל על "טעות האנוש" שגרמה לכך. עוד צוטט ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאמר בהודעתוכי "ליבו נקרע משחרור החטופים החללים". ב-CNN צוטט גם מטה משפחות החטופים, שמסר כי בשבי חמאס ייוותרו לאחר השחרור עוד 69 חטופים, וכי יש לזרז את המשא ומתן על שחרורם.
גם בעיתונות הערבית סיקרו את החזרה הכואבת, אך שם דווקא לא הזדעזעו מה"טקס" המחליא של חמאס – אלא העבירו את המסרים שביקש להעביר. העיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי וערוץ אל-ג'זירה הקטארי, לא הביעו זעזוע מהאירוע, והזכירו איומים על החזרת חטופים נוספים בארונות אם תתחדש הלחימה, השתמשו בתעמולה אנטי-ישראלית וניסו לשגר מסר משלהם, על רקע החולצות שניתנו למחבלים ששוחררו עם הכיתוב "לא נשכח ולא נסלח" – וכתבו "לא נשכח ולא נסלח ו'המבול' היה ההבטחה שלנו", בהתייחס לשם המלחמה שנתן חמאס – "מבול אל-אקצא".
נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי הכריז על יום אבל לאומי על כפיר ואריאל ביבס, שהיו בעלי אזרחות ישראלית וארגנטינאית. כך עדכנה נשיאת הוועדה לזכויות אדם בארגנטינה, סברינה אג'מכט, שכתבה ברשת X: "שני תינוקות ארגנטינאים נרצחו בגלל טרור חמאס". הנשיא הארגנטינאי שיתף את תמונותיהם של בני משפחת ביבס.