עמותה יהודית המחלקת מזוזות הוצפה באלפי בקשות לאחר ששחקנית סיטקום קתולית השיקה קמפיין המעודד אנשים להעמיד את הצבת המזוזה לתמיכה בקהילה היהודית.
פטרישיה היטון, הידועה בתפקידיה בכיכובה ב"כולם אוהבים את ריימונד" ו"האמצע", הכריזה על הקמפיין ביום שני כחלק מהעמותה שלה, The October 7 Coalition, קבוצה נוצרית שנוסדה לאחר מתקפת חמאס בישראל בשנה שעברה כדי לתמוך ב- קהילה יהודית וישראל.
"כשאנחנו מתקרבים לקראת יום השנה ל-7 באוקטובר, אני מבקשת ממך בבקשה להצטרף אליי לקמפיין #MyzuzahYourzuzah כדי להראות סולידריות עם חבריך ושכניך היהודים, להילחם באנטישמיות ולברך את משק ביתך", נכתב בפוסט של היטון, מלווה בהודעה סרטון שבו היא קובעת מזוזה בצד ימין של עמוד דלתה באופן מסורתי נהוג על ידי יהודים.
לאחר מכן, הטקסט נותן הוראות כיצד להזמין מזוזה ולפרסם סרטון על הקמפיין לפני ה-7 באוקטובר. הפוסט מפנה את הקוראים ל-MyZuzah, עמותה יהודית שמטרתה לקבוע מזוזה – חתיכה עטופה של קלף מגולגל הנושאת את שתי פסקאות ראשונות של תפילת "שמע" – על כל בית יהודי בעולם, כפי שההלכה קובעת.
אלכס שאפרו, מנהל התוכנית של MyZuzah, אמר ל-JTA שמאז השקת הקמפיין ביום שני, הארגון כבר קיבל אלפי בקשות. רוב הפניות מאנשים שאינם יהודים, לדבריו, היו למקרה בלבד, לא למגילה שנכנסת פנימה, שנקראת "קלף".
"כשגוי מגיע אלינו, אנחנו מעודדים אותם או מזמינים אותם לרכוש קופת מזוזה ולעשות זאת. זה מראה על תמיכה", אמר שאפרו. "אם הם רוצים לרכוש גם קלף כשר, הם מוזמנים – אבל אנחנו ממש ברורים, מסבירים להם במפורש שזו חובה ליהודים בלבד".
ההכנסות ממכירת מזוזות באתר MyZuzah, השותף עם אמני יודאיקה שונים ועמותות יהודיות, חוזרים לסבסוד הארגון למתן מזוזות ומגילות חינם למשפחות זכאיות.
היטון הגדירה את הקמפיין, בראיון ל-Fox and Friends ביום שני, כ"סוג של רגע של ספרטקוס", התייחסות לסרט "ספרטקוס" של סטנלי קובריק משנת 1960 – בכיכובו של קירק דאגלס, שחקן יהודי – שבו כל בני ארצו של הגיבור מזדהים כמוהו על מנת להגן על זהותו.
"לסטודנטים יהודים בקמפוסים של המכללות הייתה מזוזה על דלתם, והם נקרעו, הושחתו, הם נמצאו מרוסקים", אמרה. "ואני חושבת שאנחנו צריכים לעמוד על העם היהודי ועל זכותו להתקיים, על זכותו להיות יהודים ולקיים את אמונתו".
הקמפיין גרר תגובות מיידיות מצד יהודים ברשתות החברתיות – חלקן חריפות, אחרות מייאשות בעדינות וחלקן תומכות.
"בשביל אהבת אלוהים בפועל, אל תנצלו עוד את הטקסים, המסורות והחפצים הקדושים של העם היהודי", צייצה אמילי האוזר, יועצת תקשורת באזור שיקגו. "זה כל כך פוגעני, היהודי האמריקאי-ישראלי הזה חשב לראשונה שזו חייבת להיות פארודיה. אל תעשו את זה".
הרב שלמה ליטווין, רב חב"ד בקנטקי שחווה באופן אישי אנטישמיות, צייץ בטוויטר: "זה לא המהלך. יש דרכים הרבה יותר טובות לבעלי ברית להראות את תמיכתן". Chabad.org צייצה בטוויטר מאמר משלה המרתיע מזוזות סולידריות זמן קצר לאחר הודעתו של היטון.
כמה קולות יהודים שיבחו את היטון. "אני חושב שזו מחווה ממש יפה של סולידריות, והיהודים ששוקעים על זה לא מבינים עד כמה אנחנו צריכים בדחיפות שהחברים ובני בריתנו ידברו", צייץ איילון לוי, דובר ממשלת ישראל לשעבר.
הקמפיין של היטון הוא המאמץ האחרון של לא-יהודים להשתמש בחפצי פולחן יהודיים בהפגנת סולידריות עם יהודים המתמודדים עם אנטישמיות.
דוגמה מפורסמת הייתה מסע הפרסום "לא בעירנו" ב-1993 בבילינגס, מונטנה, שבו הדביקו תושבים תמונות של חנוכייה בחלונותיהם בתגובה לגל של שנאה ואלימות של עליונות לבנה נגד שכניהם האינדיאנים, היהודים והשחורים (התושבים לא השתמשו בחנוכיות אמיתיות, אלא רק תמונות שהופצו במקומון).
באוניברסיטת אינדיאנה בשנת 2022, בעקבות מקרים מרובים שבהם לפחות תריסר מזוזות נתלשו מעמודי דלתות המעונות, חילק ארגון הלל מזוזות ריקות עם המילים "אני עומד עם חבריי היהודים" לסטודנטים לא יהודים.
בשנה שעברה בקליפורניה, לאחר תקרית שבה נפרץ בית של משפחה יהודית לאחר שהתוקף שאל אותם לגבי המזוזה שלהם, כמה שכנים הציעו לתלות מזוזות בסולידריות. "לי זה הרגיש כמו הקדמה ל'אנחנו נסתיר אותך כשאתה בעליית הגג שלנו'", אמר אז ל-JTA מנחם סילברשטיין, קומיקאי ורב אורתודוקסי מקומי. (הוא גם השווה את ההצעה לרגע של ספרטקוס.)
בסרטון ההכרזה, היטון עונד תג כלב שעל צד אחד מתנוסס מגן דוד הקורא "עם ישראל חי" ו"תחזיר אותם הביתה עכשיו" בצד השני. הסמל קיבל משמעות חדשה של סולידריות, בעיקר עבור יהודי אמריקה, מאז הימים שלאחר פרוץ המלחמה.
מלבד קמפיין המזוזות, העמותה של היטון מארחת גם ארוחות ערב של אחדות בין נוצרים ליהודים ופרסמה סרטונים של שיחות עם דבורה ליפשטדט, שליח האנטישמיות של מחלקת המדינה. היטון גם מופיעה ונואמת בעצרות פרו-ישראליות.
עבור יהודה קרצר, נשיא מכון שלום הרטמן, הוויכוח בשאלה אם לא-יהודים יכולים או צריכים לקבוע מזוזות מסיח את הדעת מחששות דחופים יותר לגבי ביטחון יהודים. "עצם הזעם המקוון והמיוצר על כך שלא יהודי קובע מזוזה לתמיכה ביהודים הוא שטות מוחלטת", צייץ בטוויטר. "אנו מוקירים בהיסטוריה שלנו כאשר 'גויים צדיקים' פעלו בסולידריות איתנו בזמנים קשים; ואנחנו כיהודים אמריקאים משתתפים בטקסים נוצריים כל הזמן ללא חשש מ'ניכוס'.
"אנחנו צריכים להיות מודאגים הרבה יותר לגבי מינוף 'ערכים יהודיים' על ידי לא-יהודים נגד יהודים בהאשמתנו בצביעות כשהם מתמודדים עם המחויבויות שלנו; והעובדה שנשיא לשעבר (ובתקווה לשעבר) מאיים בפומבי שיש להאשים יהודים אם יפסיד בבחירות", המשיך קורצר בהתייחסו להערות האחרונות של דונלד טראמפ. "יש לברך על מחוות עם כוונות טובות של לא-יהודים כלפיהם ולהודות להם".
גם הרב של קליפורניה, סילברסטיין, אמר ל-JTA ביום שלישי כי הוא התלהב מהקמפיין החדש. "אני חושב שאנשים עומדים בסולידריות ואנשים שמוכנים להסתיר, לעזור, להגן על היהודים על ידי קביעת מזוזה כדי שכולם יתערבבו, אני חושב שזה דבר ממש יפה", אמר. "לשים מזוזה על הדלת שלך, זה בהחלט שם מטרה על הדלת שלך."