ראש המוסד דדי ברנע חתם השבוע בפסגת פריז על הקווים המנחים לעסקת חטופים, לפי דיווח בעיתון הוול סטריט ג'ורנל ביום חמישי.
בשלב הראשון, כך על פי הדיווח, ישראל תנצור את האש לשישה שבועות ותפסיק את פעילות המל"טים בזמן שחמאס יאסוף את החטופים.
במסגרת השלב הראשון ישוחררו אזרחים הכוללים קשישים, חולים וילדים. לצד זאת תושבי עזה יוכלו לנוע בחופשיות ברחבי הרצועה באותו הזמן.
בשלב הבא, שיגיע רק אם השלב הראשון יעבור בהצלחה, ישוחררו גם חיילות. על פי הדיווח, חמאס דורש 150 מחבלים בעבור כל חיילת שתשוחרר, דרישה שהוגדרה "נקודת מחלוקת" בין הצדדים.
עוד נקודה שנחשבת לנקודת מחלוקת היא שאלת שחרור מחבלים בעלי פרופיל גבוהה. ברשימה שחמאס צפוי להציג נמצאים בכיר הפתח מרואן ברגותי שנידון לעונש של חמישה מאסרי עולם מצטברים ו-40 שנות מאסר בגין מעורבותו בפיגועים שבהם נרצחו חמישה ישראלים ונפצעו רבים.
השם השני שעליו מתעקש חמאס הוא אחמד סעדאת, מזכ"ל החזית העממית ומתכנן רצח השר רחבעם זאבי ב-2001. ישראל סירבה לשחרר את סעדאת במסגרת עסקת שליט.
האסיר הבכיר השלישי הוא עבדאללה ברגותי, איש חמאס שהיה ממפקדי הזרוע הצבאית של ארגון הטרור ביו"ש. ברגותי מרצה כיום 67 מאסרי עולם, עונש חסר תקדים בישראל.
בין השמות הנוספים: חסן סלאמה, בכיר בזרוע הצבאית של חמאס, המרצה עונש של 46 מאסרי עולם בישראל מאז 1997. הוא הורשע בתכנון פיגועים שבהם נרצחו כ-100 ישראלים. שם נוסף הוא עבאס א-סייד, המתכנן הראשי השני של הפיגוע במלון פארק בנתניה ב-2002. הוא נידון ל-35 מאסרי עולם על רצח ישראלים.
בנוסף ידרוש חמאס לשחרר את איברהים חאמד, שהיה האיש החשוב השני בארגון הטרור ביהודה ושומרון אחרי אל עארורי. הוא היה מפקד גדודי עז א-דין אל-קסאם ביהודה ושומרון בימי האינתיפאדה השנייה.