ארה"ב הודיעה כי תקצץ 400 מיליון דולר מהמימון הפדרלי של אוניברסיטת קולומביה בניו יורק כתגובה לטיפול האוניברסיטה בהפגנות האנטי-ישראליות בקמפוס. ההחלטה התקבלה כחלק מצו נשיאותי עליו חתם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והבטחתו להילחם במה שהוא כינה "מחאות בלתי חוקיות". דובר מטעם האוניברסיטה אמר כי קולומביה "מבינה את חומרת הצעד ומחוייבת לעבוד עם הממשל הפדרלי" כדי להחזיר את המימון.
ביום שני שעבר הכריזו משרד החינוך ומשרדים פדרליים נוספים על "חקירה מקיפה של החוזים הפדרליים עם אוניברסיטת קולומביה לאור הפרות חוזרות ונשנות של החוק לזכויות האזרח". קולומביה זוכה לתקצוב פדרלי בסך של כשישה מיליארד דולר שכעת נמצא תחת בדיקה של הממשל.
אם הן רוצות לקבל מימון מהממשל", אמרה שרת החינוך לינדה מקמהון. "במשך יותר מדי זמן, קולומביה זנחה את המחויבות שלה לסטודנטים היהודים בקמפוס. היום, אנחנו מדגימים לקולומביה ולאוניברסיטאות אחרות שאנחנו לא נסבול את חוסר הפעולה המזעזע הזה יותר".
לאו טרל, עורך הדין איש התקשורת מלוס אנ'לס שעומד בראש כוח המשימה המיוחד למאבק באנטישמיות של הממשל, אמר כי "זאת רק ההתחלה. הקפאת התקציבים היא איתות כי הממשל הפדרלי לא הולך להיות שותף למוסד אקדמי כמו קולומביה שלא מגן על הסטודנטים והצוות היהודים שלו".
מאז 7 באוקטובר, אוניברסיטת קולומביה היתה מוקד להפגנות נגד המלחמה אך הן דעכו בסתיו. מתחים התעוררו שוב לאחרונה, כשעשרות מפגינים פרו-פלסטינים התבצרו בבניין ההנהלה של ברנרד קולג' במחאה על סילוק מהלימודים של שני סטודנטים שמחו בקורס על ישראל בחודש שעבר. באוגוסט התפטרה נשיאת האוניברסיטה, מינוש שאפיק, אחרי חודשים של ביקורת קשה כלפי התנהלותה בעניין ההפגנות הפרו-פלסטיניות בקמפוס.
המהלך מצטרף לשורת צעדים של הנשיא נגד מוסדות העילית ומוסדות אקדמיים נוספים שכשלו בשנה האחרונה עת הפגנות ענק מילאו את המוסדות, במסגרתן סטודנטים ופעילים תומכי חמאס קראו קריאות אנטישמיות והתנכלו לסטודנטים ולצוות היהודי במוסדות.
נציגי האוניברסיטה הגיבו לדיווח ואמרו כי "אנחנו בוחנים את ההודעה מהסוכנויות הפדרליות ומתחייבים לעבוד עם הממשלה הפדרלית כדי להחזיר את המימון הפדרלי שמוענק לקולומביה. אנו מתייחסים ברצינות לחובות החוקיות של קולומביה ומבינים עד כמה ההודעה הזו רצינית ומחויבים למאבק באנטישמיות ולהבטחת בטיחותם ורווחתם של הסטודנטים, הסגל והצוות שלנו".
כתוצאה מהחלטת הממשל, משרד החינוך ושירותי כוח האדם בממשל צפויים להוציא מיד צווי הפסקת התקשרויות עם המוסד, המהווים חלק מהמימון הפדרלי. בדיווח אחר של ׳וול סטריט ג׳ורנל׳ נכתב כי האוניברסיטה תקבל 30 יום לבדיקת הטענות של הממשל ואולי בסופם תבוטל ההחלטה.
בתוך כך, משרד המשפטים האמריקאי פתח בחקירה כלפי אוניברסיטת קליפורניה שתבדוק האם אוניברסיטת קליפורניה אפשרה סביבת עבודה עוינת לצוות היהודי במוסד מאז תחילת המלחמה בעזה. החקירה תבדוק האם הייתה הפרה של החוק בתחום של זכויות האזרח העוסק באיסור ״דפוס או נוהג״ של אפליה על בסיס גזע, דת ומוצא לאומי כלפי אנשי סגל, ברקע חשדות לאירועים אנטישמיים במוסד.