לוס אנג'לס – מחוז לוס אנג'לס מתמודד עם תאגידי פפסי וקוקה קולה על תפקידם בתחום זיהום פלסטיק.
בתביעה שהוגשה השבוע, המחוז טען שחברות פפסיקו וקוקה קולה הוליכו שולל את הציבור לגבי יכולת המיחזור של בקבוקי הפלסטיק שלהן והמעיטו בהשפעות הסביבה והבריאותיות השליליות של סילוק פלסטיק. שתי החברות דורגו כמזהמי הפלסטיק המובילים בעולם במשך חמש שנים רצופות, וקוקה קולה תפסה את המקום הראשון במשך שש שנים, על פי קבוצת הסביבה העולמית Break Free From Plastic
קבוצת הגנת הצרכן של האיחוד האירופי וארגוני סביבה הגישו תלונה משפטית נגד קוקה קולה, נסטלה ודנונה בנובמבר האחרון, והאשימו אותן בהטעיה כשהן מציגות אריזות כ-100% ממוחזרות או 100% ניתנות למיחזור.
בשנת 2022 לבדה, על פי ההערכות, 121,324 עד 179,656 טונות של פסולת פלסטיק דלפו אל היבשה והאוקיינוס בקליפורניה, ופלסטיק מהווה שבעה מ-10 מוצרי הפסולת המובילים שנמצאו בחופים, נכתב בתביעה.
"קוקה קולה ופפסי צריכות לעצור את ההונאה ולקחת אחריות על בעיות זיהום הפלסטיק שהמוצרים שלך גורמים", אמרה מפקחת מחוז לוס אנג'לס לינדזי הורוואת' בהצהרה. "מחוז לוס אנג'לס ימשיך לטפל בהשפעות הסביבתיות החמורות הנגרמות על ידי חברות העוסקות בשיטות עסקיות מטעות ובלתי הוגנות".
קוקה קולה מחזיקה במותגים כמו Dasani, Fanta, Sprite, Vitamin Water ו-Smartwater, בעוד שפפסיקו מחזיקה ב-Gatorade, Aquafina, Mountain Dew ועוד. שתי החברות דורגו כמזהמי הפלסטיק המובילים בעולם במשך חמש שנים רצופות, וקוקה-קולה תפסה את המקום הראשון במשך שש שנים, על פי קבוצת הסביבה העולמית Break Free From Plastic.
בתביעה בלוס אנג'לס נכתב כי קוקה קולה ופפסיקו השתמשו ב"קמפיינים של דיסאינפורמציה" לצרכנים כדי לרכוש פלסטיק חד פעמי, מתוך אמונה שהם ניתנים למיחזור ופחות מזיקים לסביבה.
לטענתה, שתי החברות הבטיחו ליצור "כלכלה מעגלית" לבקבוקים שלה, שבה ניתן למחזר בקבוקי פלסטיק ולעשות בהם שימוש חוזר אינסופי של פעמים, בעוד שבמציאות בקבוקי פלסטיק ניתן למחזר רק פעם אחת, אם בכלל. איגוד המשקאות האמריקאי, שפפסיקו וקוקה-קולה הן חלק ממנו, הכחיש את האשמות התביעה לגבי תוויות המיחזור של בקבוקי הפלסטיק שלהן. "הטענה שהאריזה שלנו לא תמוחזר היא פשוט לא נכונה", אמר דובר הקבוצה וויליאם דרמודי בהצהרה.
דרמודי אמר כי לקליפורניה היה שיעור מיחזור בקבוקים של 71% בשנת 2023, מהגבוהים במדינה, וכי הבקבוקים שלהם "נועדו למחזר וליצור מחדש ויכולים לכלול עד 100% פלסטיק ממוחזר".
התביעה מבקשת צו בית משפט לעצור את "שיטות העבודה העסקיות הבלתי הוגנות והמטעות" של החברות, כמו גם פיצוי לצרכנים ועונשים אזרחיים של עד 2,500 דולר לכל הפרה.