מוקפים בנוכחות שוטרים חסרת תקדים, אלפי נציגים מ-200 ארגונים שונים בפגינו במהלך השבוע בפארק יוניון סנטר בדרישה מהמפלגה הדמוקרטית לא רק להביא לסיום המלחמה בעזה, אלא בעיקר להפסיק את הסיוע הכלכלי והצבאי לישראל. חלק גדול מהמפגינים היו סטודנטים צעירים חובשי כאפיות ומסכות, ואולי בגלל הנוכחות המשטרתית העצומה, מספר המפגינים היה קטן מההערכות שנעו סביב ה-20 אלף.
מבחינת המפגינים, העובדה שבראש המפלגה הדמוקרטית עומדת עכשיו קמלה האריס – אולי האדם הכי אמפתי לפלסטינים בצמרת הפוליטית האמריקאית היום – לא שינתה דבר. "הגענו לקונצנזוס שאין הבדל, והאריס מייצגת את הממשל הזה", אמר חאתם אבודייה, יו"ר רשת הקהילה הפלסטינית של ארה"ב, שהזכיר את הכינוי שהוענק להאריס – "Killer Kamala" ("קמלה הרוצחת") – עוד הרבה לפני שביידן פרש.
בערב יום שני נפתחה הוועידה הדמוקרטית עם נאומים של ג'ו ביידן, הילרי קלינטון ואלכסנדריה אוקסיו-קורטז, מנהיגת האגף הפרוגרסיבי במפלגה שזכתה לשיבוץ ב"פריים טיים".
במקביל ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC) הפעיל בשיקגו "מתחם חטופים", לאחר שבקשותיו לקבל אישור להפגין מעיריית שיקגו זכו להתעלמות. גם בקשה אחרת של הארגון, לפרסם בשני שדות התעופה של שיקגו שלטים דיגיטליים שמפנים תשומת לב לחטופים בעלי אזרחות אמריקאית, נדחתה על הסף. "ביקשנו לקיים מצעד קרוב ליונייטד סנטר ולא ענו לנו, וזה בזמן שכן נתנו רישיון לפלסטינים", אמר ל-ynet מנכ"ל ה-IAC, אילן קאר. "אחר כך ביקשנו לפרסם שלטים דיגיטליים בשדות התעופה אוהייר ומידוויי, כדי שכל מי שמגיע לוועידה הדמוקרטית יקבל תזכורת לכך שיש אזרחי ארה"ב חטופים בעזה וידרוש את שחרורם".
לדברי קאר, תשובת מנהלת שדות תעופה של שיקגו, שהיא רשות ממשלתית, הייתה שלילית באופן נחרץ. "הם לא נתנו הסברים ואמרו שאין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות שישנה את ההחלטה. הם אפילו סירבו לענות לנו בכתב ונתנו את התשובה בשיחת טלפון", אמר. בסופו של דבר קיבל הארגון מתורם פרטי שטח באזור אולם היונייטד סנטר, ובו נבנה "מתחם חטופים" שאירח כלי תקשורת ומוזמנים המשתתפים בוועידה הדמוקרטית. "יגיעו משפחות חטופים ויהיו עבודות של אמנים", אמר קאר. "נתאסף כדי להזדהות עם חטופים וגם להפגין פטריוטיזם כלפי ארה"ב, כי הרי הצד השני שונא לא רק את ישראל אלא גם את ארה"ב".