המועצה ליחסים בין ארצות הברית לאסלאם (CAIR) הגישה תלונה נגד מועצת העיר לוס אנג'לס על הצעה לאסור על מפגינים אנטי-ישראלים להפגין מול בתי כנסת.
CAIR, שבמשך שנים מלווה בהאשמות על קשר עם חמאס וקבוצות טרור אחרות, טוענת כי הקמת "אזורי חיץ של 100 רגל" סביב "אתרים רגישים" כמו מוסדות יהודיים ובתי תפילה עלולה לפגוע בזכויות הדיבור של תומכי חמאס בעיר. הארגון הצהיר כי ההצעה מייצגת את השלב האחרון בסדרה של ניסיונות לכיוון לא הוגן לגבי מפגינים המכונים "אנטי רצח עם".
"למרות שמטרת ההצעה היא להגן על מרחבים ציבוריים, כגון מוסדות דת ומוסדות בריאות מפני אלו שעלולים לחסום או להפריע לכניסות למתקנים אלה, חשוב לבחון את ההקשר הבסיסי, המאיים ישירות על חופש הביטוי והאסיפה. זכויות של חברי קהילה שדוגלים בדרכי שלום למען זכויות הפלסטינים", כתב ארגון. CAIR האשימה את הכללים המוצעים כ"שרירותיים" ו"בלתי מעשיים", והוסיפה כי הם עשויים לגרום ל"הפללה בלתי צודקת של אנשים שמתאספים בדרכי שלום". הארגון הצביע על ההפגנות האחרונות נגד ישראל ב-UCLA ומול בית כנסת עדת תורה בלוס אנג'לס כמקרים שבהם "מפגינים שלווים היו נתונים לאלימות והפחדה קיצונית".
האלימות המשטרתית נגד הפגנות נגד ישראל עלולה להתגבר כתוצאה מהצעד, מזהירים בקבוצה. הארגון חושש ש"כוח מופרז" עלול להיות מופעל נגד מתועמלים אנטי-ישראלים בעוד ש"למפגינים פרו-ציונים" רשאים "לפעול ללא עונש".
באוגוסט הציעה מועצת העיר לוס אנג'לס להפוך לעבירה ניסיונות מפגינים למנוע כניסה לבתי ספר, מוסדות דת או בתי חולים. ההצעה הגיעה על רקע התרעומת על הפגנות אלימות נגד ישראל ברחבי העיר. מפגינים פרו-פלסטיניים זרמו ביוני את בית הכנסת עדת תורה כדי למנוע קיום של יריד נדל"ן ישראלי שנערך במקום.
"אפילו כאן במחוז לוס אנג'לס, ראינו כיצד נעשה שימוש בהפחדה כדי למנוע מחברי הקהילה להיכנס למתקנים כדי לקבל שירותים חיוניים", אמרה המפקחת בלוס אנג'לס לינדזי הורוואת' בהצהרה. מספר ארגוני הסברה ומנהיגים יהודיים הביעו תמיכה בהצעה, וטענו כי היא "תבטיח את שלומם" של המנסים להיכנס למוסדות דתיים.
CAIR הוא כבר מזמן ארגון שנוי במחלוקת. בשנות ה-2000, הוא הוגדר כקושר שותף ללא כתב אישום בפרשת מימון הטרור של קרן ארץ הקודש. פוליטיקו ציינה ב-2010 כי "שופט בית המשפט המחוזי בארה"ב, חורחה סוליס, מצא שהממשלה הציגה 'ראיות רבות להקמת ההתאחדות'" של CAIR עם חמאס.
לפי הליגה נגד השמצה (ADL), "לחלק מההנהגה הנוכחית של CAIR היו קשרים מוקדמים עם ארגונים הקשורים או היו קשורים לחמאס". CAIR מצאו את עצמם מסובכים עוד יותר במחלוקת מאז ה-7 באוקטובר. ראש CAIR, למשל, אמר שהוא "שמח" לחזות בהשתוללות של חמאס ברחבי דרום ישראל. "תושבי עזה החליטו לשבור את המצור – חומות מחנה הריכוז – רק ב-7 באוקטובר", אמר מייסד ומנכ"ל CAIR, ניהאד עוואד, בנאום במהלך ועידת "מוסלמים אמריקאים למען פלסטין" בשיקגו בנובמבר. "וכן, שמחתי לראות אנשים שוברים את המצור ומפילים את כבלי אדמתם, והולכים חופשיים לארצם, שאסור היה להם ללכת בה".