הנשיא המריא לביקור ראשון במדינה ברקע הימשכות ההליכים נגד לייפר, הנאשמת בפדופיליה ומבוקשת על ידי השלטונות האוסטרליים * קיבל ביום שלישי אות כבוד בלוס אנג'לס מטעם המכון למחקרי ישראל של UCLA

נשיא המדינה ראובן ריבלין המריא ביום שלישי השבוע לביקור באוסטרליה בפעם הראשונה בתפקיד. בישראל חוששים מהפגנות במדינה נגד הנשיא בשל הימשכות ההליכים המשפטיים נגד מלכה לייפר הנאשמת בפדופיליה. גורמים ותיקים בקהילה היהודית באוסטרליה מגדירים את הפרשה כמשבר חמור ביחסי הקהילה עם ישראל מאז אסון גשר המכביה, שבו נהרגו ארבעה מחברי המשלחת האוסטרלית.
ריבלין יתקבל בטקס רשמי בבית המושל הכללי, דיוויד הארלי, וייפגש עם ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון. הנשיא עתיד לערוך מפגשים עם נציגי הקהילה היהודית ולהיפגש עם כוחות הביטחון וההצלה שלקחו חלק בהתמודדות עם השריפות במדינה. בנוסף, ישתתף הנשיא באירועים שייערכו לציון מאה שנים להיווסדה של קרן היסוד. את ריבלין תלווה בביקורו משלחת אנשי עסקים בהובלת התאחדות התעשיינים ומכון הייצוא.

בטרם יגיע לאוסטרליה, ישתתף הנשיא במפגש פסגה ראשון מסוגו של מדינות הפסיפיק שיתקיים ביום חמישי בפיג'י. בפסגה ישתתפו נציגי המדינות פיג'י, פפואה ניו גיני, סמואה, ונואטו, טובלו, טונגה, ופלאו. בדרכו לפיג'י ינחת הנשיא בלוס אנגל'ס לכמה שעות במהלכן יוענק לו אות כבוד מטעם המכון למחקרי ישראל של אוניברסיטת UCLA.


