החיבור הישיר של חג הפסח לירושלים בירתנו מזכיר לנו את משמעותה הרבה, המיוחדת ועתיקת היומין של העיר לעם היהודי באשר הוא – בארץ ובעולם כולו / מאת דוד סגל
חג הפסח הינו החג הראשון מבין שלושת הרגלים והוא בעל משמעויות רבות במסורת היהודית. בראש ובראשונה משמעות החירות – שיחרור מהעול הרב כעבדים במצרים ויציאה לחופשי. חירותו האישית של כל אחד מאיתנו והיותנו עם אחד, מאוחד, בני חורין. בכך אנו בוחרים לקחת אחריות על חיינו ולצעוד קדימה בגאון, בעוצמה ובביטחה.
משמעות נוספת לחג טמונה בשם "חג האביב" – עונה המסמלת התחדשות. זוהי גם המשמעות החקלאית של החג בו מתחילים את קציר התבואה הראשון אותו היו מביאים בני ישראל לבית המקדש בירושלים בעת עלייתם לרגל. החיבור הישיר של חג הפסח לירושלים בירתנו מזכיר לנו את משמעותה הרבה, המיוחדת ועתיקת היומין של העיר לעם היהודי באשר הוא – בארץ ובעולם כולו.
מתוקף היותנו הדמוקרטיה היחידה באזורנו, עומדים בפנינו אתגרים רבים: * איראן והמעצמות קרובות מתמיד להסכם גרעין ואיום הטרור בגבולותינו ממשיך להתקיים ולהעסיק אותנו יום יום. * אנו עדים לניסיונות בלתי פוסקים להכפיש את ישראל בזירה הבינלאומית וגם כאן בקמפוסים ועושים מאמצים רבים להתמודד עם הנושא בדרכים שונות.
* שמנו לעצמנו מטרה לקרב אלינו קהלים זרים וכן קהלים ישראליים ויהודיים ואנו עושים זאת על ידי יצירת חיבורים חדשים וחיזוק חיבורים קיימים באופן המשלב את העבר, ההווה והעתיד שלנו.
* התערוכה המרהיבה של מגילות ים המלח, שנפתחה בחודש שעבר במרכז המדע של קליפורניה מייצגת את עברנו. התערוכה כוללת מעל 600 מייצגים שונים ביניהם המגילות עצמן, אבנים מבית המקדש השני וכן פריטים מזמן יציאת ישראל ממצרים. ניתן לחוש דרכה את הקשר החזק של העם היהודי לארץ ישראל.