בעלים של טסלה S הצמיד 30 ק"ג של חומר נפץ למכונית, הושיב בובה בדמותו של אילון מאסק במושב הנהג, ותיעד את הפיצוץ, במחאה על דרישת המחיר של החלפת הסוללה החשמלית
בעלים של מכונית טסלה בפינלנד זעם לאחר שגילה כמה יעלה לו להחליף את הסוללה של רכבו החשמלי, והחליט כאות מחאה לפוצץ את המכונית באמצעות עשרות קילוגרמים של חומר נפץ. הוא אף הושיב בובה בדמותו של מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, במושב הנהג. "כשקניתי את המכונית היא היתה מצוינת", סיפר תואומס קוטאינן, בן 26, בסרטון המלא שמתעד את פיצוץ טסלה מודל S שרכש בשנת 2013 – שכבר זכה למיליוני צפיות ביו-טיוב. "אבל אז החלו להופיע הודעות שגיאה של התוכנה, והזמנתי גרר כדי לקחת את המכונית שלי למוסך".
"המכונית היתה במוסך של סוכנות טסלה בערך חודש, ובסוף קיבלתי שיחה ממהנדס שירות שבה נאמר לי שהם לא יכולים לתקן את המכונית, ושהאפשרות היחידה היא להחליף את כל תא הסוללה. הם אמרו כי עלות ההחלפה תהיה לפחות 20 אלף יורו, וכי יהיה צורך לקבל אישור לכך מטסלה", סיפר קוטאינן, המתגורר בעיר יובסקולה במרכז פינלנד. אחרי שהתברר לו כי האחריות למכונית, שנמכרת כיום במחיר התחלתי של כ-100 אלף דולר, לא תכסה את ההוצאות הצפויות וכי אסור לו לפנות למוסך שאינו מורשה, הוא אסף את הרכב מהמוסך של טסלה, והחל בהכנות לפיצוץ. "אמרתי להם שאני הולך לפוצץ את כל המכונית כי אין אחריות או שום דבר", אמר קוטאינן. הוא יצר קשר עם מפעילי ערוץ יו-טיוב פיני לחובבי חומר נפץ בשם "בחורי הפצצה" (Pommijätkät), שסייעו לו במשימה. הם הצמידו 30 ק"ג של חומר נפץ למכונית, ותיעדו ממצלמות משלל זוויות את הפיצוץ שנערך במחצבה ישנה בעת הפיצוץ, כדור אש אפף את המכונית שהתפוצצה לרסיסים קטנים, לקול תרועות וצהלות הקהל קטן שהתאסף לצפות באירוע. "הפיצוץ השאיר רק ערימה של חלקי רכב חרוכים. לא נשאר דבר", אמר קוטאינן לאחר הפיצוץ. עם זאת, הוא הביע שביעות רצון מהמעשה. "אני אולי האדם הראשון בעולם שפוצץ טסלה. אז אולי עשיתי היסטוריה", אמר.
אחת הבעיות הגדולות ביותר של מכוניות חשמליות היא הירידה ההדרגתית בקיבולת של סוללות ליתיום-יון. בדומה לסוללות של סמארטפון או מחשב נייד, גם בסוללות של כלי רכב חשמליים חלה לאורך זמן ירידה בקיבולת הסוללה בעקבות ריבוי מחזורי טעינה. טסלה מקבלת ביקורת מצד לקוחות לגבי עלות החלפת סוללת רכביה, בשעה שמוסכים עצמאיים יכולים לספק חלופות בפחות מרבע מהמחיר שגובה טסלה.
באתר חדשות התחבורה החשמלית אלקטרק דווח על בעלים של מכונית טסלה בארה"ב שנאמר לו כי עלות החלפת סוללת הרכב במרכז שירות של החברה תסתכם ב-22,500 דולרים. במקום זאת, הוא לקח את המכונית למוסך עצמאי שביצע את העבודה במחיר של 5,000 דולרים – נמוך ב-78% מהמחיר שדרשה טסלה. האחריות של טסלה בארה"ב מכסה החלפת סוללה רק במקרים שבהם קיבולת הסוללה ירדה מתחת ל-70% מרמתה המקורית, ובתנאי שלא חלפו יותר משמונה שנים מרכישת הרכב וכי הוא לא נסע מרחק של יותר מ-150 אלף מייל. מכאן שבעלי דגמים ישנים יותר של טסלה נדרשים לשאת בעלויות יקרות על רקע הירידה בקיבולת הסוללה שגורמת לצמצום טווח הנסיעה של המכונית בין טעינה לטעינה.



