מספר הנכנסים לישראל עמד בממוצע על כ-4,200 איש מדי יום, בחודש שחלף מאז הסרת מגבלות ההגעה לארץ. כ-130 אלף בני אדם הגיעו לארץ מאז 21 במארס, רובם המוחלט ישראלים, ולפחות 445 מהם אובחנו כחולי קורונה בימים שלאחר נחיתתם. בכל פברואר הגיעו לישראל 13 אלף נוסעים.
לפי נתוני משרד הבריאות, 52% מבין המגיעים היו בעלי דרכון ירוק – מחלימים מקורונה או מחוסנים בשתי מנות בישראל – שלא נדרשו לבידוד. מי שאינו מחוסן נדרש לבידוד ביתי או במלונית, ומשרד הבריאות צפוי להשלים בשבועות הקרובים את היערכותו לאיזוק אלקטרוני של מי שיבקש להתבודד בביתו.
כ-34 אלף מהנכנסים לארץ הגיעו מארה"ב, מתוכם כ-45 אותרו כחיוביים לקורונה. מהודו הגיעו 1,300 נוסעים, מהם 58 מאומתים – שיעור גבוה באופן יחסי. בשבוע שעבר הודיע משרד הבריאות כי אבחן שבעה חולים בגרסה ההודית לנגיף, ובשל מאפייניו במשרד הבריאות חוששים כי הוא יהיה עמיד לתגובת מערכת החיסון, או מדבק יותר מיתר הגרסאות לקורונה.
אף שמרבית הגבלות הקורונה הוסרו בשבועות האחרונים, על רקע הירידה בתחלואה, נותרה הכניסה לארץ מבוקרת. מי שאינו מחזיק בדרכון ירוק נדרש להתבודד, וכניסתם של אזרחים זרים מוגבלת. מחלימים ומחוסנים יכולים להיכנס לארץ ללא כל מגבלה, מלבד קבלת תוצאה שלילית בבדיקה מהירה שנערכת עם ההגעה לנתב"ג.
משרד הבריאות מנמק את ההגבלות ברצון למנוע לארץ כניסת גרסאות לנגיף שעשויות להיות עמידות לחיסון או מידבקות יותר. עד כה לא אותרה גרסה שפוגעת בחיסון, אף שהוא נחשב יעיל פחות מול הגרסה הדרום אפריקאית. עד לחודש שעבר היתה נהוגה מגבלה יומית של 3,000 נכנסים לארץ, אך היא לא חודשה לאחר שבג"ץ קבע כי היא אינה חוקתית. בחודש שעבר, לפני הבחירות, אישרה הכנסת חוק לפיקוח על השבים מחו"ל, והוא הכשיר שימוש באמצעים אלקטרוניים לאכיפת הבידוד ובהם הצמיד האלקטרוני.