פסטיבל הברנינג מן חוזר, והשנה הוא יכלול מחווה מרגשת לקורבנות פסטיבל הנובה שהתקיים ב-7 באוקטובר בסמוך לקיבוץ רעים, בו השתלטו מחבלי חמאס על השטח, רצחו באכזריות מאות חוגגים וחטפו עשרות.
הפסטיבל, שיתקיים בין התאריכים 25 באוגוסט ל-2 בספטמבר ברינו, נבאדה, יכלול מיצג אמנות מרגש שנבנה במרכז הפלאיה וזכה לשם "גן עדן נובה" (Nova Heaven), עם שש מדרגות ספירליות לא אחידות המובילות מעלה לגן העדן, כשעל כל מדרגה מלאך מגולף מעץ. כל מדרגה תישא את שמם של הנרצחים על ידי חמאס, ובכניסה למיצג יהיה כתוב "נרקוד שוב" על גבי קשת.
מיצג האמנות הייחודי נבנה על ידי 14 אנשים, ביניהם צוות מפיקי פסטיבל סופרנובה, משתתפים, מייסדי שבט נובה, וחברים ותיקים בקהילת החוגגים. עוד נמנים על צוות ההרכבה גם המפיקים עומרי סאסי ושראל בוטביה, ממפיקי פסטיבל הנובה ששרדו בעצמם את הטבח הנורא.
בהתייחסו לתהליך הבנייה, אמר בוטביה ל-Jewish Journal: "בדרך כלל לוקח לאמריקאים שמונה עד תשעה חודשים לעבוד על משהו כזה. אנחנו בתהליך הזה רק חודש וחצי. אנחנו רוצים שאנשים יבינו את המסר שלנו, את חשיבות הריפוי ואת שמות הנרצחים, אך יזכרו גם את האור. הכל סובב סביב אהבה ומוזיקה, לא פוליטיקה".
עלות בניית המיצג "גן עדן נובה" מוערכת בכ-200,000 דולר, ועד כה הצליחו מנהיגי הפרויקט לגייס 90,000 דולר. כדי לסייע בהשלמתו נפתח עמוד GoFundMe לגיוס כספים לבניית המיצג לזכר אותם משתתפי הפסטיבל שאיבדו את חייהם מוקדם מדי.
מיצג ההנצחה בברנינג מן הוא חלק קטן ממיצג הזיכרון "06:29" של קהילת הנובה שנפתח השבוע לציבור הרחב בלוס אנג'לס ויימשך כחודשיים, במסגרתו מוצגים פריטים מפסטיבל הנובה וכן חדרים שיחשפו את סיפורה של קהילת הנובה לפני הטבח, הריקודים, המוזיקה והערכים ומסע הריפוי והשיקום, כולל עדות של מיה שם שתוצג לראשונה. הכספים שיאספו ממכירת הכרטיסים למיצג, ישמשו למימון פעילות עמותת קהילת שבט הנובה למען הנצחת הנרצחים, תמיכה במשפחות השכולות שאיבדו את היקר להן מכל וליווי השורדים במסע הריפוי הנפשי והפיזי.
מיצג הנובה "06:29" שהוצג בניו יורק ועבר השבוע ללוס אנג'לס הפך לפרויקט ההסברה וההנצחה הגדול ביותר של הנובה והפרויקט הגדול שיצא ממדינת ישראל בהתייחס לאירועי 7 באוקטובר.
ברנינג מן (Burning Man) הוא פסטיבל אמנות, מוזיקה ותרבות ייחודי המתקיים מדי שנה במדבר בלאק רוק (Black Rock Desert) בנבדה, ארה"ב. הפסטיבל נמשך כשבוע, מתחיל בסוף חודש אוגוסט ומסתיים ביום העבודה (Labor Day) האמריקאי, שנופל על יום שני הראשון של ספטמבר. מגיעים אליו עשרות אלפי חוגגים מרחבי העולם והוא משלב אמנות, מוזיקה, יצירתיות, קהילה, חוויות אינטראקטיביות, והתנסות אישית במגוון רחב של תחומים.
משתתפי הפסטיבל, הנקראים "ברנרים" (Burners), בונים עיר זמנית בשם "Black Rock City" במדבר, שבה הכללים המסורתיים של החברה מוחלפים בעקרונות של שיתוף וביטוי עצמי, כשאחד מהמאפיינים המפורסמים שלו הוא בניית פסל ענק של דמות אדם עשוי עץ, שנשרף בטקס מרשים לקראת סיום הפסטיבל ועל שמו הוא מכונה.