"בוראט 2" הוא חזרה מענגת של סשה ברון כהן לתפקידו הפרוע וחסר המעצורים, בסרט משעשע לקרביים, אשר משפיע פוליטית אף יותר מהמקור
הקומיקאי היהודי-בריטי סשה ברון כהן, שעומד מאחורי דמויות כמו עלי ג'י ו-ברונו גהרד, חוזר לסרט "בוראט 2" (הידוע בשמו המלא: "סרט המשך בוראט: העברת שוחד עצום לשלטון אמריקני לרווחת קזחסטן בעבר אומה מופלאה"), שעלה בשבוע שעבר באופן בלעדי בשירות הסטרימינג אמזון פריים (Amazon Prime Video) – ובדיוק בזמן הנכון. "בוראט 2" הוא חזרה מענגת של סשה ברון כהן לתפקידו הפרוע וחסר המעצורים, בסרט משעשע לקרביים, אשר משפיע פוליטית אף יותר מהמקור.
בהמשך לאותו סגנון קומי מוקומנטרי, כמו הסרט המקורי של "בוראט", העיתונאי הבדיוני בכיכובו של ברון כהן, בוראט סגדיייב, שב לארצות הברית כדי להעביר מתנה לסגן הנשיא מייק פנס במטרה להחזיר תהילה למדינת מולדתו קזחסטן. במהלך הצילומים מתמודד עם בוראט עם מגפת הקורונה, והרפתקאותיו של בוראט מובילות אותו לצלול עמוק לתוך הפוליטיקה האמריקאית, כאן הוא פוגש אנשים המחנכים אותו לחדשות מזויפות, ארגונים ניאו-נאצים והתרחשויות שונות הקשורות לאקלים המשתנה של 2020.
מה שהופך את "בוראט 2" לייחודי כל כך, אינו הסגנון שמוכר לקהל שצפה בסרט המקור משנת 2006, כאשר קומדיות מוקומנטריות אחרות יצאו לאקרנים, כמו "מה שקורה בצללים" וכן "ברונו" של כהן עצמו, והטביעו את חותמם על ההיסטוריה של הקולנוע ותרבות הפופ באותה תקופה. במקום זאת, התכונות המיוחדות ביותר של "בוראט 2" קשורות כל כך לתזמון יציאת הסרט, מכיוון ש-2020 היא השנה המושלמת להופעת סרט עם מסר וסגנון זה. לא זו בלבד ש-2020 הייתה שנה קשה מבחינת המגיפה העולמית, שהשביתה את בתי הקולנוע ושינתה את חיי היום-יום, אלא שהבחירות לנשיאות ארצות הברית שלטו בשיחות רבות. מכיוון שהסרט "בוראט" המקורי גם ביקש להבליט משפטים סאטיריים מנוסחים בחוכמה על התנהלותה של הממשלה האמריקאית, "בוראט 2" שם את כל הקלפים על השולחן בתקופה כל כך מכריעה בהיסטוריה, בה כל העיניים נשואות לארצות הברית והבחירות של נובמבר 2020.
בוראט של ברון כהן היא דמות כריזמטית בפני עצמה, וזה הקסם הבלתי נשכח שלה, ומאפשרת לדמות להתגנב למרחבים הומי אדם, שאחרת נראים בלתי אפשריים, כמו ועידת הפעולה הפוליטית השמרנית (CPAC) – בניסיון להעביר מתנה לסגן הנשיא פנס, כשהוא מחופש לא אחר מאשר הנשיא דונלד טראמפ. "בוראט" המקורי נשזר למרקם של תרבות הפופ האמריקנית לאחר שנת 2006, עם ציטוטים מצטיינים שהפכו לנכס תרבותי והומור בלתי נשכח. "בוראט 2" מרחיב את הדמות הזו מספיק כדי לגרום לה להרגיש רעננה שוב, וזה באמת המקום שבו הסרט מתחבר לעכשווי ולסאטירי כאחד. על מנת שסרט כמו "בוראט 2" יעבוד ויצליח, הוא צריך לחפור לא רק באירועים עכשוויים ולמצוא דרכים להפוך אותם למצחיקים יותר – וזה לא דבר של מה בכך, בהתחשב באופי הרציני שהעולם מצוי בו היום – אלא גם להרגיש את הדופק של התרבות הנוכחית.
ואולי הנקודה הכי חשובה לאורך הסרט, הכללתו של בתו בת ה-15 של בוראט, תותאר (מריה בקאלובה), אשר משמשת כתהילה של "בוראט 2". דמותה של בקאלובה מחזקת את דמותו המופלאה של ברון כהן ומשמשת ככוח מעצים הן לדמות והן לנרטיב הגדול יותר. באמצעות דמותה של תותאר, הקהל לא רק מקבל תובנה רבה יותר על תרבות "קזחסטן" (הפיקטיבית בסרט) – המוצגת זו לצד זו של התרבות האמריקאית – אלא עולה דיאלוג פתוח על פמיניזם, זכויות נשים, אוטונומיה גופנית וסכנות הפטריארכיה. בקאלובה גונבת כל סצינה, וזה רף גבוה בהתחשב בתזמון הקומי והמיומנות הבלתי ניתנת למדידה שלה, ומגיע לה את כל השבחים על האופן שבו היא מסתגלת לתעלולים המגוחכים המתרחשים לאורך כל הדרך. ככל ש-"בוראט 2" עוסק בדמותו ובמסעו של בוראט, סיפורה של תותאר הוא בעל חשיבות עליונה העוזר להניע את המסר הגדול יותר של הסרט. כשהוא נרתע מחוסר העדינות העזה, תוך קריצה לקהל הסרט, "בוראט 2" לא מהסס לפתוח את הדלת ולפרוץ כל גבול אפשרי, טאבו חברתי ונקודות שיחה ששומרות על תרבות מסודרת.
בסופו של דבר, "בוראט 2" הוא אחד הסרטים החשובים ביותר שיצאו בתקופה זו, עם הומור שופע – שלא בהכרח מתאים לכל הקהלים בשל גסותו הרבה, אך עם המסר הפוליטי, התרבותי ואף הבריאותי – שווה כל דקת צפייה.