הזדהות של צעירים אמריקאים עם הפלסטינים הביאה לזינוק במכירות של כאפיות בארה"ב על רקע המלחמה בין ישראל לחמאס, כך אמרו לרויטרס מפיצים וסיטונאים של הצעיף, שהפך לאחרונה למזוהה עם המאבק הפלסטיני.
"זה היה כאילו שלחצו על מתג. לפתע מאות אנשים נכנסו בו זמנית לאתר שלנו וקנו כל מה שהם יכולים", סיפר לרויטרס עזאר אגייב, המשווק בארה"ב של חרבאווי, יצרנית כאפיות שנוסדה ב-1961, ואשר המפעל שלה הוא האחרון לייצור כאפיות שנותר בגדה המערבית. "תוך יומיים המלאי שהיה לנו אזל, ולא סתם אזל, קיבלנו הזמנות מעבר למלאי".
חרבאווי, שמחזיקה בזכויות למותג שלה, מוכרת את הכאפיות שלה בעולם דרך אתרים בארה"ב ובגרמניה וכן באמזון. כל 40 הסוגים שמוצעים באתר שלה בארה"ב, בהם כאפיות מסורתיות בשחור־לבן וגם בצבעים זוהרים שונים, אזלו, לדברי אגייב.
המכירות של כאפיות באמזון זינקו ב-75% ב-56 הימים שבין 7 באוקטובר ל-2 בדצמבר לעומת 56 הימים שקדמו לתקופה הזאת, לפי נתונים של חברת נתוני המסחר המקוון ג'אנגל סקאוט. מספר החיפושים אחר "צעיף נשים פלסטיני" זינק ב-159% בשלושת החודשים שקדמו ל-4 בדצמבר, לעומת שלושת החודשים הקודמים.
הכאפיה, כיסוי ראש עם דוגמה הדומה לרשת דייגים, נפוצה בכל העולם הערבי, ושורשיה מגיעים עד לשנת 3,100 לפני הספירה. חרבאווי היא היצרנית המוכרת ביותר של כאפיות, אך ישנם גם יצרנים קטנים יותר בכל העולם. בית האופנה היוקרתי לואי ויטון אף מכר ב-2021 גרסה משלו לכאפיה.
יהודים ותומכי ישראל בארה"ב ובעולם כולו סובלים באחרונה מעלייה בגילויי אנטישמיות. סטודנטים למען צדק לפלסטין (SJP), ארגון שעומד במרכז הפעילות הפרו־פלסטינית באוניברסיטאות בארה"ב מאז מתקפת הטרור של 7 באוקטובר, עודד סטודנטים לעטות כאפיות כאות לסולידריות עם שלושה סטודנטים פלסטינים שנורו בוורמונט כשעטו כאפיות.
למרות הכל, הביקוש לכאפיות לא דועך, לדברי המוכרים. "גם אם היו לנו במלאי 20 אלף כאפיות, הכל היה נמכר", אמרה מורגן תותה, מייסדת Handmade Palestine, קבוצה מרמאללה שמוכרת עבודות יד פלסטיניות מקומיות ברשת.