הוועידה השנתית של הלובי הפרו-ישראלי החזק בעולם נערכת בין ה-2-5 במרץ בוושינגטון הבירה. ביוזמת ה-ILC בלוס אנג'לס, שני אירועים מרכזיים במהלך הוועידה יבחנו את הדרך לשילוב ישראלים המתגוררים בארה"ב בפעילות הארגון. הזמנה פתוחה
אם יש מוסד אחד מקודש בישראל המקובל על רוב האוכלוסייה, מימין ומשמאל, דתיים וחילוניים, אשכנזים וספרדים, עניים או עשירים – זהו צה"ל, צבא ההגנה לישראל. בפארפרזה ניתן לשייך את אותו מעמד, יוקרה ועוצמה לאיפ"אק, השדולה הפרו-ישראלית בבתי הקונגרס האמריקאיים, בקרב הקהילה היהודית והישראלית בארה"ב (למעט מתי-מעט פעילים שטופי שנאה עצמית ורגשות אשם).
איפא"ק (AIPAC; ראשי תיבות של: American Israel Public Affairs Committee) נוסדה ב-1951, מורכבת מיותר מ-150 אלף חברים ותומכים, ועוסקת בעיקר בפעולה ציבורית לקידום האינטרסים של מדינת ישראל. היא נחשבת כאחת השדולות החזקות והמשפיעות ביותר בקונגרס (השנייה בעוצמתה לאחר שדולת יצרני הנשק הקל ה-NRA). מטרתה הראשונית הייתה להתמקד בחברי הקונגרס, אך בשנים האחרונות היא מפנה את רוב תשומת הלב לאנשי הזרוע המבצעת. כתוצאה מכך רבים בממשל האמריקאי מאמינים, כמו איפא"ק, כי תמיכה בישראל צריכה להיות המרכיב המרכזי במדיניות המזרח התיכון של הממשל הפדרלי. בראש מועצת המנהלים של איפא"ק עומדים כ-50 אנשי עסקים רבי השפעה בפוליטיקה הדמוקרטית והרפובליקנית ובעניינים אזרחיים ברחבי המדינה. תקציב השדולה מגיע מתורמים פרטיים ומדמי חברות והיא אינה מקבלת שום סיבסוד מממשל ארצות הברית או מממשלת ישראל.
איפא"ק פועלת במגוון דרכים על מנת להגיע לקהלי יעד שונים בארה"ב, מחברי קהילות יהודיות, לסטודנטים בקמפוסים ועד לחברי ממשלה וקונגרס. איפא"ק מארחת ועידות ותוכניות חינוכיות בהשתתפות דמויות מפתח בהנהגה היהודית העולמית. במקביל היא יוצרת קשרים עם דמויות מפתח בקהילות אתניות ובעלי רקעים תרבותיים ופוליטיים שונים, ע"מ להבטיח שארה"ב נשארת מחויבת לקשר אמריקאי-ישראלי חזק. מדי שנה איפא"ק פועלת יחד עם חברי קונגרס מובילים על העברת חוקים שיסייעו בחיזוק הקשר בין ארצות הברית וישראל. היא גם מסבסדת משלחות לימוד לישראל עבור מנהיגים בינלאומיים, מקבלי החלטות מדיניות, עיתונאים ועוד. פעילי השדולה פועלים במאות קמפוסים ברחבי היבשת כדי ללמד סטודנטים איך להתערות בעולם הפוליטיקה האמריקאית ואיך לבנות תמיכה בישראל.
לקראת הכינוס השנתי של איפא"ק, שייערך בין ה-5-2 במרץ בקונבנשן סנטר של וושינגטון הבירה, נערכת פעילות שקטה מאחורי הקלעים להגברת המעורבות של הקהילה הישראלית בארה"ב. הפילנטרופ ואיש העסקים אדם מילשטיין מאנסינו הוא אחד התורמים הישראלים-אמריקאים הגדולים לארגון, ומלבד פעילותו בפרויקט "ספריית פיג'מה באמריקה" ובדירקטריון ה-ILC בלוס אנג'לס, הוא מלווה ותומך במהלך השנה במספר פרויקטים במסגרת איפ"אק.
מילשטיין וחברים מרכזיים נוספים ב-ILC-ארגון המנהיגות הישראלי בלוס אנג'לס, ובתמיכת נציגי הסוכנות היהודית, יזמו השנה שני אירועים מרכזיים בוועידה הקשורים במישרין לפעילות ישראלים בארה"ב למען מולדתם והגברת הקשר בינם ובין המימסד היהודי הכללי.
ביום שני, 4 במרץ, ייערך בשעות אחה"צ, במסגרת אחד הפאנלים המתקיימים בוועידה השנתית בוושינגטון, דיון ציבורי בנושא: "הגברת הפעילות למען ישראל בקרב ישראלים-אמריקאים באמצעות איפא"ק". חברי הפאנל יהיו אדם מילשטיין מלוס אנג'לס, וונדי סנור-סינגר, ששימשה 10 שנים כמנכ"ל איפא"ק בירושלים, וגידי גרינשטיין, נשיא מכון החשיבה ועיצוב מדיניות "ראות" בתל אביב. את הפאנל ינחה אמנון רודן, חבר דירקטוריון איפא"ק בסן פרנסיסקו ובעלי חברת התמרוקים הענקית Pro Active.
בשעות הערב של ה-4 במרץ תיערך קבלת פנים וארוחת ערב בהשתתפות כ-250 ישראלים-אמריקאים, כל המי ומי בצפון אמריקה, כולל השגריר בוושינגטון מייקל אורן. המטרה: כינוס ודיון על "ישראלים בתפוצות כחלק בלתי נפרד מהמארג היהודי". את הערב מארגנת המועצה הישראלית-אמריקאית IAC אותה ייסדו חברי ארגון המנהיגות הישראלי בלוס אנג'לס בשיתוף הקרן של אדם וגילה מלשטיין, הסוכנות היהודית ואנשי עסקים ישראלים מובילים מניו יורק וניו ג'רזי. מילשטיין: "המטרה היא להראות שאנחנו מאוחדים במסגרת הקהילה היהודית, לא רק ישראלים המסתגרים בתוך עצמנו ומדברים בינינו עברית; ולבחון הנחלת מודלים דוגמת ארגון המנהיגות הישראלי בלוס אנג'לס לקהילות נוספות ביבשת".
בוועידה השנתית של איפ"אק משתתפים כ-15 אלף צירים מכל רחבי צפון אמריקה וישראל, עם דגש מיוחד על נוכחות של הדור הצעיר-הממשיך. פוליטיקאים אמריקאים וישראלים בכירים, כולל הנשיא אובמה ורה"מ נתניהו לא מרשים לעצמם להחמיץ נאומים בפני משתתפי הכינוס. מדובר באירוע הפרו-ישראלי הגדול, המעניין ומחמם הלב ביותר שנערך מדי שנה.