האם הרפורמה הגדולה במדיניות ההגירה של ארה"ב – הגדולה והמשמעותית היותר מאז ימי ממשל הנשיא רייגן בשנות ה-80 – אכן יוצאת לדרך? הסנאט האמריקאי אישר השבוע ברוב של 68 סנאטורים, בהם 14 רפובליקאים, את רפורמת ההגירה החדשה.
אבל השמחה נראית מוקדמת: כעת עוברת הרפורמה לאישור בית הנבחרים, הנשלט על ידי הרפובליקאים, ולכן גורלה עדיין לוט בערפל מאחר שישנה התנגדות רבה אליה מצד צירים שמרניים.
רפורמת ההגירה מציעה ל-11 מיליון מהגרים לא חוקיים בארה"ב נתיב לקבלת אזרחות בתוך 13 שנים. במקביל, היא מקשיחה מאוד את האבטחה בגבולותיה של ארה"ב במטרה לעצור את שטף המהגרים, בעיקר ממקסיקו. למרות שהצורך בשינויים במערכת ההגירה זוכה לחשיבות גדולה יותר אצל רפובליקנים רבים מאז הבחירות לנשיאות אשתקד, בהן נחל מיט רומני מפלה צורבת בקרב מצביעים היספאנים, מתנגדי ההגירה מתבצרים בניסיון אחרון לבטל את הרפורמה, שלדבריהם תעניק חנינה למיליוני מסתננים ללא צעדי אכיפה ממשיים.
חוק ההגירה, שהוכן ברובו מאחורי דלתיים סגורות על ידי שמונה סנאטורים משתי המפלגות, יצר קואליציה לא שגרתית של דמוקרטים ורפובליקאים, ארגונים עסקיים ואיגודי עובדים, בעלי חוות חקלאיות ופועלים חקלאיים, פעילים למען זכויות לטינים, מהגרים והומוסקסואלים. פריצת הדרך הושגה בתחילת מארס, כשאיגוד העובדים הגדול ביותר בארה"ב וארגונים עסקיים הגיעו להסכמה על תוכנית שתציע מדי שנה 200,000 אשרות "אורח" למהגרים חסרי כישורים מקצועיים.
לפי הרפורמה, גודל התוכנית יגדל או יקטן בהתאם לנתונים כלכליים, כגון שעור האבטלה ומספר מקומות העבודה המוצעים בארצות הברית. פרשנים מציינים שללא שינויים משמעותיים בחוקי אכיפת החוק בגבולות ארה"ב ומניעת כניסת מסתננים לא חוקיים קשה יהיה לרוב חברי הקונגרס לתמוך באישרוור ההצעה.
תגובה אחת
שלום רב
מתי יוצא החוק הזה
Help me