כמו בישראל: ממשל ביידן החליט על אישור מתן מנת החיסון השלישית נגד נגיף הקורונה לציבור הרחב
מספר הילדים שמאושפזים עם קורונה בארצות הברית הגיע בסוף השבוע לשיא של יותר מ-1,900 – ובתי החולים במדינות הדרום נמצאים על סף אי-ספיקה בעקבות התפרצויות של זן הדלתא, שמתפשט במהירות בעיקר בקרב לא-מחוסנים. מלבד התפשטות התחלואה בקרב ילדים, דווח על שיא גם במספר האשפוזים של בני 49-18.
לפי נתוני משרד הבריאות, כ-2.4% מחולי הקורונה שמאושפזים ברחבי ארה"ב הם ילדים. ילדים מתחת לגיל 12 לא רשאים לקבל את החיסון נגד הקורונה – ועל כן חשופים יותר להידבקות, על אף שהסיכוי שיפתחו מחלה קשה נמוך יחסית לאוכלוסיות מבוגרות יותר. נשיאת האקדמיה לרפואת ילדים, סאלי גוזה, הזהירה בריאיון ל-CNN: "זה לא הנגיף של השנה שעברה. הוא גרוע יותר, וילדינו הם אלה שיושפעו ממנו יותר מכול".
ההתפרצות החדשה הציתה שוב את הוויכוח בין רפובליקנים לדמוקרטים על חובת עטיית המסכות, והפעם הזירה העיקרית של המאבק היא בתי הספר. בעוד שמושלי פלורידה, טקסס ואריזונה הרפובליקנים אסרו על המחוזות שבתחום שיפוטם לחייב את התלמידים במסכה, כמה ראשי מחוזות במדינות אלה התעלמו מההוראה – ועשו בדיוק ההיפך. פלורידה, שבה המושל רון דה-סנטיס מקפיד על הטלת הגבלות מינימליות ביותר כבר מפרוץ המגפה, מתמודדת עם חמישית מסך כל מקרי האשפוז מקורונה בארה"ב. עם שיא של 16,100 ביום שבת, ויותר מ-90% ממיטות הטיפול הנמרץ במדינה מלאות. ולמרות העלייה במספר הילדים המאושפזים, דה-סנטיס מקפיד על עמדתו שלפיה אין צורך לחייב בתי ספר בעטיית מסכות בטענה שהמגפה מסוכנת פחות לילדים.
לאחר שמספר הנדבקים היומי בארה"ב הגיע כבר לאלפים בודדים בחודש יוני, מחודש יולי הוא שב לעלות במהירות – וכעת עומד כבר על כ-129 אלף בממוצע, שיעור שהוכפל בתוך קצת יותר משבועיים. מספר המאושפזים בארה"ב כולה נמצאה בשיא של שישה חודשים, ובממוצע מתים בה 600 חולי קורונה מדי יום – פי 2 משיעור התמותה של סוף יולי. במקביל, ממשל ביידן החליט על אישור מתן מנת החיסון השלישית נגד נגיף הקורונה לציבור הרחב. זאת, שמונה חודשים אחרי שקיבלו את מנת החיסון השנייה. החיסון עתיד להיות זמין החל מאמצע חודש ספטמבר.לפי דיווח בניו יורק טיימס, הראשונים שיקבלו את מנת ה"בוסטר" הם דרי בתי האבות ועובדי הבריאות. אחריהם, יוכלו לקבל את החיסון קבוצת גיל מבוגרת נוספת, כמו במבצע החיסונים המקורי. המטרה היא שמנת החיסון השלישית תהיה זהה לזו שאותו אדם קיבל בראשונה ובשנייה. גורמים בממשל ביידן הודאגו מהנתונים מישראל על כך שיעילות חיסון פייזר נגד מחלות קשות ירדה משמעותית בקרב קשישים שחוסנו בינואר או בפברואר. ארה"ב תצטרף לישראל שכבר חיסנה למעלה ממיליון נפשות במנה השלישית; ולבריטניה, שתתחיל לחסן במנה השלישית בחודש הבא.