ערב הגאלה השנתי של ה-IAC מאורגן השנה ע"י בנות המין החזק והיפה בלבד * בין האורחים: שגריר ישראל בארה"ב, מייסד אפליקציית "וויז" ולהקת אתניקס * איציק ומירי שפר יזכו באות הוקרה * נותרו עוד מספר מצומצם של מושבים * הדים מה'קיק אוף' בבית משפחת מילשטיין באנסינו ( צילום תמונה ראשית: אברהם יוסף פאל. צילומים: בל פרודקשן)
כ-100 מחברי הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס השתתפו במוצ"ש באירוע חגיגי של ארגון הקהילה הישראלית אמריקאית (IAC) , שנערך בביתם של אדם וגילה מילשטיין באנסינו. לאירוע הוזמנו מי שרכשו שולחן בגאלה השנתית של הארגון. הקונספט נחל הצלחה מסחררת ושישה שבועות לפני המועד, האירוע כמעט 'סולד אאוט'.
גילה מילשטיין התנדבה השנה לשמש כיו"ר הגאלה של הIAC. דיוויד סיגל, הקונסול הכללי שנאם באירוע, הכריז על השנה כ"שנת האישה". ואכן, ועדת הגאלה מורכבת השנה מנשים בלבד – מירי שפר, דבי סיידוף, דורית אבן חיים, מיכל אלפרט, מירית רבינוביץ, ענבל גונן ובראשן גילה מילשטיין.
באירוע הגאלה, שיתקיים ב- 9 במרץ במלון בוורלי הילטון, יקבלו בני הזוג יצחק ומרים שפר אות הוקרה על פועלם רב השנים למען הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס. איציק ומירי הם מוותיקי הקהילה ומהבולטים בה. הביוגרפיה שלהם כוללת לא רק הצלחה עיסקית מרשימה במסגרת "לייף אלרט", חברת לחצני המצוקה המצילה את חייהם של רבבות איש בשנה בארה"ב, אלא גם מעורבות חברתית ארוכת שנים ורבת פעלים, הכוללת השתתפות או הובלה של יוזמות רבות בקהילה הישראלית-אמריקאית בעיר בשלושת העשורים האחרונים.
הגאלה של ה IAC עומדת השנה בסימן הגשמת חלומות: ה- IAC הוקם לפני 7 שנים כארגון קטן ומקומי עם חלום גדול – להעניק בית למאות אלפי הישראלים החיים בארה"ב. כיום משתתפים בפעילות הארגון כ-מאה אלף נפש והוא הפך לארגון הקהילה הישראלית הגדול ביותר בארה"ב. לאחרונה החל ה- IAC לפתוח סניפים בערים נוספות בארה"ב. החודש הוכרז על הקמת סניף בבוסטון, לאחר שבחודש שעבר פתח הארגון סניף במיאמי. "תיכננו להקים השנה סניף אחד בלבד", אמר יו"ר הארגון שון אבן חיים, "בל 4 חודשים מאז הכרזנו על הפיכתנו לארגון כלל ארצי, כבר פתחנו שני סניפים וישנם עוד כמה בדרך בניו יורק, ניו ג'רסי, לאס וגאס ועוד".
אדם מילשטיין סיפר בדבריו לאורחים על מסעות הנדודים של חברי מועצת המנהלים וצוות הארגון בארה"ב בחודשים האחרונים. "בשבוע שעבר הייתי עם חברי ב- 5 מדינות ביום אחד" אמר. מילשטיין, יחד עם רעייתו גילה, מקדישים את חייהם בשנים האחרונות לפילנטרופיה והתנדבות ומעורבים בפעילות של למעלה מ-60 ארגונים יהודיים שונים. אדם, המשמש יו"ר ועדת ההתרחבות הארצית של ה IAC, עושה ימים ולילות לאיתור מנהיגים פוטנציאלים בקהילות הישראליות ברחבי ארה"ב.
הקונכ"ל דיויד התייחס לדברים ואמר כי ה- IAC ממלא חלל ריק שהיה קיים שנים בקהילות הישראליות בארה"ב וכי קיומה של קהילה ישראלית חזקה ומאוחדת, אותה בונה ה- IAC, הינו קריטי לביטחונה של מדינת ישראל. לבריו כיום, כשאמריקה משתנה והקהילה היהודית משתנה, תמיכה חזקה ואקטיבית של הקהילה הישראלית הגדולה החייה בארה"ב היא חשובה וחיונית ביותר.
באירוע דיברו גם אורנה איילון, נשיאת מת"י, שסיפרה לקהל על התמיכה שמקבל הארגון מה IAC. "ללא תמיכה זו לא יכול היה מת"י לצמוח ולשגשג". אמרה. מיה פריד, משתתפת פרויקט "משלנו" של ה IAC, תוכנית לסטודנטים ישראלים-אמריקאים בקמפוסים בארה"ב, סיפרה על זהותה החצויה כבת להורים ישראלים שנולדה באמריקה ועל הבית שמעניקה לה התוכנית. מיקל מיכאלוב, חבר תוכנית ההנהגה הצעירה של הארגון, IAC Lead, סיפר על שנות התבגרותו כבן להורים ישראלים בארה"ב ועל המסגרת שנותנת לו פעילות ה- IAC. מיקל אף סיפר שפגש את אשתו הטריה בזכות ה- IAC.
בבוקר שאחרי האירוע מעלים ב-IAC הילוך לקראת אירוע הגאלה ב- 9 במרץ. לדברי שגיא בלשה, מנכ"ל ה- IAC, "הארגון מקיים עשרות אירועים ותוכניות בשנה בהם נוכחים עשרות אלפים. הגאלה היא אירוע גיוס התרומות היחיד בלוח השנה שלנו. באירוע זה אנו מגייסים את סכומי הכסף הגדולים הנדרשים בכדי להמשיך את הפעילות העניפה שלנו. כמעט כל התרומות מגיעות מידי שנה מישראלים בקהילה המקומית בלוס אנג'לס שאכפת להם ואשר מכירים בחשיבות פעילותו ומוקירים את יכולותיו והנהגתו".
השנה, ינאמו בגאלה שגריר ישראל בארה"ב, רון דרמר וממציא אפליקצית הניווט "WAZE" נועם ברדין, שעשה לאחרונה את אחד האקזיטים הגדולים בתולדות ישראל כשמכר את האפליקציה לגוגל בלמעלה ממיליארד דולר. את הערב תקנח להקת אתניקס בהופעה קצבית. את האירוע מפיקה חנה בן הרוש יחד עם שני פייג ודקלה קדוש מצוות ה-IAC.