קבוצת מטא תפסיק בחודשים הקרובים את בדיקת העובדות ברשתות החברתיות שבבעלותה – פייסבוק ואינסטגרם. כך הודיע ביום שלישי המנכ"ל מארק צוקרברג, בצעד נוסף שמטרתו להתקרב לממשלו הנכנס של דונלנד טראמפ. מטא מבטלת בכך תוכנית מרכזית שמטרתה למנוע הפצת שקרים ותכני שטנה; כאשר ביצע אילון מאסק מהלך דומה ברשת טוויטר (כיום X), התוצאה הייתה הצפתה בתכנים כאלה. לדברי צוקרברג, מטא תשתמש מעתה בכללים זהים לאלו של רשת X.
אחד התנאים של טראמפ לעימות היחיד עם קאמלה האריס היה, שהמנחים לא יעירו בזמן אמת על שקרים והטעיות. כאשר המנחים ציינו שאין אמת בטענתו לפיה מהגרים אוכלים כלבים וחתולים באוהיו, טראמפ התלונן על הפרת התנאים וחוסר הוגנות כלפיו. טראמפ ואנשי הימין טוענים מזה שנים, כי בקרת התוכן ובדיקת העובדות ברשתות החברתיות מוטים נגדם.
מטא טוענת, כי היא חוזרת כעת לשורשי חופש הביטוי עליהם הוקמה פייסבוק, וכי ברצונה לבטל כללים שהיו מגבילים מדי ולא ניתן היה לאכוף אותם. במקום לבדוק את התכנים בעצמם, היא תסתמך מעתה על הגולשים כדי שיצרפו הערות או תיקונים. מובן שזוהי גישה מוגבלת בהרבה, הנתונה למניפולציות ולהטעיות בדיוק מהסוג שבדיקת העובדות אמורה למנוע.
לדברי צוקרברג, מערכת בדיקת העובדות הנוכחית "הגיעה לנקודה בה יש יותר מדי טעויות ויותר מדי צנזורה". הוא הודה, כי ברשתות של מטא יהיו "חומרים רעים" כתוצאה מן ההחלטה, אך הוסיף: "המציאות היא שזהו סחר-מכר. נלכוד פחות חומרים רעים, אך נוריד את מספרם של החשבונות התמימים שהסרנו בטעות". לדבריו, "הבחירות האחרונות היו נקודת מפנה חברתית לעבר חזרה למתן עדיפות לחופש הביטוי".
צוקרברג ומטא ביצעו בחודשיים האחרונים שורה של מהלכים כדי להתקרב לטראמפ. השניים סעדו במאר-א-לאגו בסוף נובמבר ומטא תרמה מיליון דולר לקרן ההשבעה של טראמפ. בשבוע שעבר קידם צוקרברג את ג'ואל קפלן, הבכיר ביותר בקבוצה המקורב לרפובליקנים, למנהל המדיניות של הקבוצה. כמו כן הוא הודיע על צירופו לדירקטוריון של דאנה ווייט, ראש איגוד אמנויות הלחימה (UFC) ואחד התומכים הבולטים של טראמפ.
מטא מסרה מראש למטהו של טראמפ על ביטול בדיקת העובדות. קפלן הופיע בתוכנית Fox & Friends האהובה במיוחד על טראמפ (כמה מהבכירים המיועדים בממשלו היו פרשנים בה) ואמר כי יש "יותר מדי הטיה פוליטית" בבדיקת העובדות של הקבוצה.
מטא החלה את בדיקת העובדות בשנת 2016, זמן קצר לאחר נצחונו הקודם של טראמפ, בעקבות טענות על כך שפייסבוק אפשרה להעלות כזבים רבים ללא כל בדיקה, כולל בידי מי שפעלו מטעמה של רוסיה לטובתו של טראמפ. הקבוצה הסתייעה בגורמים חיצוניים ובהם סוכנות הידיעות AP, רשת ABC News ואתר בדיקת העובדות Snopes, כדי לאתר ולפסול פוסטים כוזבים בפייסבוק ואינסטגרם.