בית משפט בארה"ב פסק בעד חוק חדש שקבע כי טיקטוק חייבת להימכר לחברה לא-סינית, או להפסיק לפעול בארה"ב. ההחלטה נומקה בשיקולים של ביטחון לאומי. הפסיקה התקבלה בפאנל של שלושה שופטים פדרליים, לאחר שטיקטוק הגישה בקשה לבטל את החקיקה. ההחלטה עשויה להנחית מכת מוות על האפליקציה הפופולרית באחד השווקים הגדולים שלה.
יותר מ-170 מיליון אמריקאים משתמשים בטיקטוק, שהפכה לתופעה גלובלית, לפלטפורמה לבידור ולמידע. אובדן השוק האמריקאי מעורר חשש לפגיעה בחופש הביטוי ובמחייתם של יוצרים שמתפרנסים מסרטונים שהם מעלים בטיקטוק. הפסיקה מעלה שאלות לגבי הנשיא הנבחר, דונלד טראמפ, שאותת כי יתמוך בחברה בארה"ב, אך לא ברור איך יוכל לחלץ אותה מהגבלות החוק. בנובמבר דוברו של טראמפ אמר כי הנשיא המיועד יגיש תוכנית להציל את האפליקציה, אך לא פירט.
החוק נחתם באפריל, ומחייב את הבעלים הסיניים של טיקטוק, חברת בייטדאנס, למכור את האפליקציה לחברה לא-סינית עד 19 בינואר, או לעמוד בפני איסור מוחלט לפעול בארה"ב. טיקטוק עלתה על הכוונת של פוליטיקאים בארה"ב בגלל קשריה לממשלה הסינית. החברה טענה כי היא סומנה באורח לא הוגן ובררני, וכי איסור שימוש בה יפגע בתיקון הראשון לחוקה – הזכות לחופש הביטוי.
החברה עשויה להגיש ערעור לבית המשפט העליון, אך לא בטוח שהוא יסכים לדון בו. בייטדאנס היא אחת מחברות הסטארט־אפ הגדולות בעולם, עם שווי של 225 מיליארד דולר נכון לאפריל השנה. היא נקלעה לסערה בוושינגטון היות שרבים מהמחוקקים בארה"ב רואים בה איום על הביטחון הלאומי.
טראמפ היה בעבר מתנגד חריף של טיקטוק, אך שינה את עמדתו. לפי הערכות, עשה זאת לאחר לחצים של ג'פרי האס, תורם גדול לרפובליקאים, כמו גם לפורום קהלת בישראל. חברת ססקוואנה אינטרנשיונל גרופ, שבבעלות יאס ושותפו ארתור דנצ'יק מושקעת בטיקטוק כבר יותר מעשור. בשנים האחרונות, לפי דיוחח של וול סטריט ג'ורנל, דואג יאס לשכנע פוליטיקאים להדוף הצעות חוק שמבקשות לאסור על שימוש באפליקציה.