מכירות האייפון נפלו ברבעון הראשון של 2024 ב-10% — שיעור חד מהצפוי — בעקבות דשדוש במכירות בסין ולמרות התאוששות בשוק הטלפונים החכמים כולו.
אפל מכרה 50.1 מיליון מכשירי אייפון בשלושת החודשים הראשונים של השנה, לפי נתונים ראשוניים שפירסמה חברת המחקר IDC. אנליסטים צפו מכירות של 51.7 מיליון יחידות ברבעון.
אפל התקשתה לשמור את המכירות בסין, שוק הטלפונים החכמים הגדול בעולם, מאז השקת הדור האחרון של האייפון בספטמבר. ההצלחה של מתחרות מקומיות כמו וואווי, ואיסור שהטיל הממשל הסיני על מכשירים של חברות זרות במקום העבודה הכבידו על המכירות.
הירידה במכירות של אפל בולטת במיוחד על רקע הצמיחה החדה ביותר זה שנים בשוק הטלפונים החכמים הכללי. יצרניות טלפונים החכמים מכרו 289.4 מיליון מכשירים ברבעון הראשון — עלייה של 7.8% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. סמסונג כבשה מחדש את המקום הראשון בשוק, על אף ירידה קלה של 0.7% במכירות. המותג המוזל Transsion רשם זינוק של 85% במכירות, ושיאומי התאוששה עם עלייה של 34%.
"שוק הטלפונים החכמים מתאושש מהטלטלה של השנתיים האחרונות והוא חזק יותר ושונה", אמרה נבילה פופאל, מנהלת מחקר ב-IDC. "שתי השחקניות הגדולות רשמו אמנם ירידה במכירות ברבעון הראשון, אך נראה שסמסונג בעמדה חזקה יותר מכפי שהייתה ברבעונים הקודמים".
במהלך תקופת הקורונה, האייפון שמר על יציבות היות שהצרכנים העדיפו אותו על פני מותגים מתחרים מבוססי אנדרואיד. ואולם הצטברות מלאים הובילה להורדות מחירים אגרסיביות של מתחרות סיניות כמו שיאומי.
המחיר הממוצע שבו אנשים קונים טלפונים החכמים נמצא במגמת עלייה, היות שהצרכנים, שמשאירים אצלם את המכשירים במשך זמן רב יותר, מעדיפים עכשיו מכשירי פרימיום יקרים יותר, לפי הדו"ח של IDC.
המחירים של אייפון הם הגבוהים ביותר, אך גם היא נאלצה להציע הנחות כדי לעודד את המכירות. בסין, חלק מהקמעונאיות שמוכרות אייפון הורידו 180 דולר מהמחיר הרגיל.