חברת תחליפי הבשר ביונד מיט מנהלת דיונים עם קבוצת נושים שלה לקראת הסדר חוב, לאחר שנלקעה לקשיים — כך דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל". מניית החברה נפלה ב-13% לפני פתיחת המסחר בוול סטריט.
על פי הדיווח, ביונד מיט סבלה ברבעונים האחרונים מבעיות נזילות בעקבות שריפת מזומנים. כעת קבוצת הנושים, שלהם אחזקות באג"ח להמרה בשווי 1.1 מיליארד דולר של ביונד מיט, עובדת עם משרד עורכי דין על הסדר חוב. ביונד מיט ומשרד עורכי הדין לא מסרו תגובה לרויטרס, שציטטה את הדיווח ב"ג'ורנל".
הביקוש למוצרים של ביונד מיט, בהם המבורגרים, נקניקיות ובשר טחון, נחלש בין היתר בשל האינפלציה הגבוהה, ובעקבות ההבנה של צרכנים שתחליפי בשר לא בהכרח בריאים יותר מחלבון מן החי. בנוסף, תחקיר שחשף כלים תברואתיים חמורים במפעל החברה בפנסילבניה — פגע בהכנסותיה. בתחילת השנה אמרה ביונד מיט שתעלה את המחירים של חלק ממוצריה החל ברבעון השני בניסיון לחזור לרווחיות, תוך מאמצי קיצוץ עלויות.
החברה, שהוקמה ב-2009, מפתחת מוצרים דמויי עוף ובקר על בסיס חלבון. היא נהנתה מתמיכתם של משקיעים גדולים ומפורסמים כמו ביל גייטס וליאונרדו דיקפריו, והשלימה ב-2019 את אחת מההנפקות המצליחות ביותר בוול סטריט זה למעלה מ-20 שנה. שווי החברה זינק באותה שנה ליותר מ-10 מיליארד דולר.
אולם מאז היא סבלה מהיחלשות בביקוש, הפסדים ותחלופה גבוהה של מנהלים. בדו"חות שפירסמה לרבעון הראשון של השנה, ציינה ביונד כי האווירה התפעולית המשיכה להיות מושפעת מאי־ודאות הנוגעת לבעיות מקרו־כלכליות, בהן "ההיחלשות בביקוש לקטגוריית תחליפי בשר צמחיים".