חברת נקסט אינשורנס (NEXT Insurance) הישראלית נמכרה לתאגיד Munich Re בעסקה בשווי 2.6 מיליארד דולר. עם השלמת העסקה תהפוך נקסט אינשורנס לחלק מקבוצת ERGO, חברת הביטוח הראשית של Munich Re
.NEXT Insurance, שנוסדה ב-2016, היא חברת ביטוח טכנולוגית המנהלת את החברה ממשרדי ההנהלה בפאלו אלטו, קליפורניה, ומפעילה מרכז פיתוח בכפר סבא. החברה מתמקדת בצרכים הייחודיים של בעלי עסקים קטנים בארה"ב. באמצעות התשתית הטכנולוגית ופלטפורמת התמחור והחיתום הדיגיטלית שלה, החברה מציעה מוצרי ביטוח מותאם, נגיש ודיגיטלי, לרבות ביטוח צד שלישי לעסקים (General Liability) וביטוח עובדים (Worker's Compensation). מאז הקמתה, החברה הראתה צמיחה משמעותית, עם הכנסות של 548 מיליון דולר ב-2024. כיום משרתת החברה למעלה מ-600,000 לקוחות ומעסיקה כ-700 עובדים, בהם כ-200 במשרדיה בישראל.
הסטארט-אפ נקסט אינשורנס (Next Insurance), שמתמחה בביטוחים לבעלי עסקים קטנים, חתם על הסכם למכירתו ל-ERGO, שבבעלות מיוניק רה (Munich Re) — מחברות הביטוח הגדולות בעולם. הרוכשת מחזיקה כבר ב-29% ממניות נקסט אינשורנס ותשלים את רכישת 71% הנותרים לפי שווי של 2.6 מיליארד דולר. התמורה תינתן במזומן. מאז הקמתה ב-2016 גייסה נקסט יותר מ-1.1 מיליארד דולר, ובשיא הבועה ב-2021 כבר הוערכה לפי שווי של 4 מיליארד דולר.
נקסט פיתחה פלטפורמה אינטרנטית שבאמצעותה יכולים עצמאים ובעלי עסקים קטנים בארה"ב לרכוש פוליסת ביטוח ייעודית לתחום שבו הם פועלים, באופן מקוון ופשוט. החברה מאפשרת כיסוי מסוגים שונים כמו חבות כללית, מקצועית, ביטוח רכב מסחרי ואובדן כושר עבודה. לטענתה, היא יודעת להתאים ללקוחותיה פוליסה ספציפית לפי הצרכים העסקיים של כל מקצוע, ובכך מאפשרת כיסוי מקיף יותר במחיר מותאם.
החברה משרתת כיום כ-600 אלף לקוחות ומותאמת ליותר מ-1,300 בעלי עסקים קטנים בהם קבלנים, אדריכלים, צלמים, מנקים ומאמני כושר. היא רשמה ב-2024 הכנסות של 548 מיליון דולר ומעסיקה כ-700 עובדים, מהם 200 בישראל.
"הרגולציה – אבן ששוקלת 100 טונה"
לטענת החברה, בארה"ב פועלים למעלה מ-30 מיליון עסקים קטנים ביותר מ-1,000 מקצועות שונים, ואלה מהווים 99% מכלל החברות במדינה ו-44% מהתמ"ג האמריקאי. עם זאת, שיעור החדירה של ביטוח לעסקים קטנים עדיין נמוך יחסית, 75% מהם נחשבים כ"חסרי כיסוי ביטוחי מספק" (Underinsured). השוק הפוטנציאלי מבוזר במיוחד, מוערך בכ-175 מיליארד דולר, ומציע הזדמנויות צמיחה משמעותיות.
"יש שני גורמים עיקריים שמעכבים את הענף כולו", אמר חורי, המשמש סמנכ"ל טכנולוגיות בחברה, בריאיון ל-TheMarker ב-2017. "רגולציה, שהיא כמו אבן במשקל 100 טונות שמושכת הכל כלפי מטה, ומבנה ענף הביטוח, הפועל במודל של חברה עם סוכנים, שלדעתנו הוא מקולקל ומייצר כשל שוק".
לדברי חורי, "כל מה שחברת ביטוח עושה זה אופטימיזציה של הפעילות לטובת דחיית תביעות. הסוכן מצדו לא מסוגל להתמקצע במגזר מסוים, ומעוניין למכור כמה שיותר פוליסות — כיום אין מי שיסתכל על השרשרת הזאת וינסה להביא לצרכן את המוצר הטוב ביותר". היזמים טענו כי בעת שחקרו את התחום התברר להם שכדי לעשות עבודה טובה בשוק העסקים הקטנים צריך לייצר פתרון חדש וממוקד לכל ענף בנפרד.